Neveiksmes sajūta un tās pārvarēšana

Reitings 87
Reģ: 26.06.2011

Sveikas, mīļās meitenes! :)

Vēlos vnk dzirdēt jūsu uzskatus vai domas, jo nezinu, kam lai savu sāpi izstāstu.

Jāsaka, ka esmu viena no tām, kurai līdz šim šajā dzīvē nav veicies un joprojām neveicas. Nezinu, kā lai tieku galā ar šo neveiksmes sajūtu. Vidusskolā man nebija draugu. Augstskolā man arī nepaveicās, lai gan centos būt draudzīga. Iespējams, ka vaina bija tajā, ka negāju ar baru, t. i. - nepīpēju, nedzēru. Ar puišiem arī neveicas. Man oktobrī paliks 24 gadi, bet vēl nekad nav bijis drauga. Pagājušo pavasari saslimu ar veģetatīvo distoniju. Joprojām cīnos ar šo kaiti. Šogad beidzu bakalauru un meklēju darbu jau vairākus mēnešus, bet neviens mani pat uz interviju neaicina. Arī darbu nevaru atrast. Jūtu, ka man pat ir tāda kā depresija, jo viss jādara ar milzīgu piespiešanos. Iespējams tāpēc, ka nav nekas, kas spētu motivēt laikus c elties augšā un kaut ko darīt. Faktiski nav jau ko darīt un arī nav cilvēku ar kuriem satikties. Esmu pilnīgi viena. Pēdējā laikā gribas tā pavairāk raudāt. Esmu palikusi klusāka, jo paziņu lokā, kurā šad un tad nonāku, man īsti nav par ko runāt. Visām ir darbi. Es jūtos diezgan nožēlojami viņu sabiedrībā. Ģimenes locekļi mani nesaprot. Viņuprāt, es uzvedos neadekvāti, jo saskumstu ikreiz, kad atnāk atteikums no kādas darba vietas. Tāpat viņi arī nesaprot to, kāpēc man negribas svētkus svinēt, piemēram, Līgo. Lūdzu, sakiet visu, ko domājat. Vai tiešām vaina ir manī? Un kā lai tieku, jūsuprāt, galā ar savu depresīvo noskaņojumu?

Paldies jau iepriekš. :)

26.06.2011 22:26 |

Reitings 87
Becky - neesi lasījusi manus komentus pietiekami skaidri, jo es neteicu, ka man fascinē spāņi. Es teicu to kā salīdzinājumu ar latviešiem.

Kāpēc? Tāpēc, ka es zinu, ka no maģistriem man pavērsies LĪDZENĀKS ceļš uz ārzemēm. Es jau šeit LV nepalikšu. Agrāk vai vēlāk manis te vairs nebūs.
Turklāt tas jau nebūs tikai papīrs ar akadēmiskajām zināšanām. Programma uzreiz paredz praksi - tieši tas, ko visur prasa, bez kā nekur neņem darbā.
27.06.2011 01:07 |

Reitings 800
Reģ: 10.10.2010
1. Nu lūk, tad Tev jātiek galā ar saviem pagātnes rēgiem un tad viss atrisināsies. Bet es neesmu īsti droša, ka to vari paveikt bez speciālista klātbūtnes.
2. Ja Tu iestāsies bezdarbniekos, tad Tev būs bezmaksas psihologa konsultācijas+ 24 gadu vecumā vēl dos prakses vietas uzņēmumos no NVA ,par kurām maksā!!!
Mīļā sirds, rīt pat aizej uz NVA un visu šo noskaidro. Nekādus BET negribu dzirdēt.
27.06.2011 01:08 |

Reitings 87
becky - kur Tavs optimisms? Tu pati man rakstīji, lai mainu attieksmi! Tad kāpēc Tu tagad saki, ka neatradīšu darbu, studējot maģistros? Nu... man šķiet, ka tagad esmu pozitīvāk noskaņota nekā Tu.
27.06.2011 01:09 |

Reitings 996
Reģ: 07.05.2011
Vēl vari mēģināt au pair. Sanāks samaksāt tikai ceļa naudu+nopelnīsi+mainīsi vidi+iepazīsi jaunus cilvēkus, kultūru.
27.06.2011 01:10 |

Reitings 87
Svētā - es jau esmu NVA pietiekami ilgu laiku un man tur neko tādu neteica. :) Patiešām! Man neko tamlīdzīgu nepiedāvāja... apmaksātas prakses vietas? Man, zini ko pajautāja - vai jūs meklējat darbu? :D
27.06.2011 01:11 |

Reitings 87
Ballerine - pastāsti, kā Tu nonāci pie tā, ka Tu mīlas padarīšanu vnk "palaidi vaļā"?

Man ir tā, ka, ja es kaut ko ļoti gribu, esmu uz to ieciklējusies un nesanāk ļaut visam mierīgi ritēt savu gaitu...?
27.06.2011 01:12 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Trying hard, un ārzemēs ar LV maģistra diplomu tevi visi gaida atplēstām rokām, ka tik ne tā! Pajautā tiem simtiem, kas joprojām cīnās par savu diplomu atzīšanu ārzemēs!
Un jā, šajā gadījumā, es necitēšu precīzi, varēja noprast, ka spāņi tev patīk, tad kāpēc gan nē?
Bet kopumā bilde man ir skairda, tu kopš bērnības esi čīkstule un apceļamais bērns, kura nekad nav bijusi vainīga un visu risināja ne pati, bet caur senčiem. Katrā klasē tādi ir un bija, bet padomā, nez kā tas ir, ka pēkšņi visa klase nedraudzējas ar vienu, tad kuram tur ar smadzenēm nav ok, tiek 29iem vai tev vienai!
27.06.2011 01:12 |

Reitings 87
Svētā - es jau te iepriekš komentēju, ka nevaru atļauties psihoterapeita pakalpojumus, jo nav darba, respektīvi, nav naudas.
27.06.2011 01:13 |

Reitings 10475
Runākot par manu optimismu, man tāds ir, bet es vērtēju reāli, cerēt, ka no debesīm kritīs nauda arī ir optimistiski, bet tā dzīvē nenotiek! :-D
Tu esi ieņēmusi galvā,ka maģistrs būs tavu mocību atbrīvotājs - turi kabatu platāk! :-D
27.06.2011 01:14 |

Reitings 87
Becky - Tu vari domāt, ko gribi. :) Sauc mani kā vien vēlies - čikstule vai nīkule. Tu jau ne tuvu nezini manu stāstu. Tas, kas šodien te notika, ir tikai tāds neliels ieskats, bet nē - stop, man nevajaga, lai mani žēlo. Es zini par ko brīnos? Parasti saka, ka līdzīgs pievelk līdzīgu. Tad kāda velna pēc Tu joprojām komentē šo diskusiju? Ej, kur ir tie citi rožainie cilvēki...
27.06.2011 01:16 |

Reitings 15
Reģ: 01.12.2010
Zinu, ka izklausās neiespējami, bet novērte, to kas tev ir - vecāki, kuri var atblastīt materiāli, nezinu cik loti, bet noprotu, ka mazliet. Un tomēr, daudziem tavā vecumā un jau agrāk nākas būt vecāku balstam nevis otrādi. Izglītība - novērtē to :)
Runājot par darbiem - varbūt "neieciklējies" uz vienu sfēru, bet domā plašāk - cilvēks var visu, pat to, ko nevar, ja vien viņš tic saviem spēkiem. Un vasara ir tas laiks, lai pastrādātu sezonas darbu - viesmīles, bārmenes, pārdevējās, utt. Varbūt tev škiet, ka neatbilstoši izglītībai, bet tomēr nauda - un cik es saprotu pašlaik tev tā ir ļoti svarīga.
Ja veselība atāluj - sporto - vakara krosiņš palīdz nedomāt :) vai domāt gaišāk.
Daudzas meitenes tev ieeica lasīt - nezinu, bet man nekad nav palīdzējis, iesaku - rakstīt- balta lapa, klade, vai PC, vienlaga, bet uzrakasti visu, kas sāp. Man vienmēr paliek labāk :)
un runājot par draugiem, ja dzīvē tev nav cilvēka ar kuru no sirds izrunāties - atrodi vēstuļu draugu, varbūt skan mulkīgi, bet ir brīži, kad svešais saprot labāk nekā draugs...
zinu, ka pateikt - maini attieksi ir viegi- to izdarīt netik viegli- un tomēr, atrodi kaut ko uz ko tiekties, atrodi mērķi un ej uz to, tam nav jābūt lielam, bet tomēr.. un domā par to, ka reiz viss būs labi :) iztēlojies sevi nākotnē, laimīgu, starojošu, iztēlojies, ka tev ir viss, ko tu vēlies :) un tic, ka reiz tev arī tas viss būs :)
Un zini, tu esi šeit, lai būtu laimīga :) Atceries, dzīve ir cepumu kārba - tev atliek izēst tikai tos negaršigos cepumus, un tad VISS BŪS LABI :) Un es ticu, ka būs! Lai veicas! :)
27.06.2011 01:17 |

Reitings 87
Becky - tie ir Tavi simti. Man ir citi simti, kuri atzīst, ka patiešām maģistrs devis lielākas iespējas ārzemēs nekā te, LV. :)

Protams, juristam ārzemēs nav ko darīt. Man te viens rada gabals ir jurists un teica, ka viņa diploms nav vajadzīgs ārzemēs, bet, piemēram, viena paziņa, kas izstudējusi starptautiskās attiecības, lieliski iekārtojusies ārzemēs ar to pašu LV diplomu.
27.06.2011 01:19 |

Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
sākumā man šķita, ka meitenei problēmas ar pašapziņu un domāšanas veidu, bet pēc 6 lapām man jau šķiet, ka čīkst tikai tāpēc, lai kāds pažēlotu. Piedod, bet Tev vienai jau tikai šajā pasaulē ir problēmas, ne man, ne Becky, ne kādai citai jau problēmu nav it nekādu. Mums ir ideāla dzīve un mēs Tevi nespējam neizprast.
27.06.2011 01:20 |

Reitings 10475
Autore, gan jau es izdomāšu pati, kur man iet, neuztveru padomus no cilvēkiem, kas savā dzīvē prot atrast tikai negatīvas puses!

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Man jau pēc otrās lapas paliktu kauns pašai no sevis par čīkstēšanu :D
Es tev nopietni iesaku apsvērt domu par maģistra atlikšanu un par pieredzes uzkrāšanu kaut vai prakses veidā. Maģistrs nav nekāda brīnumlapele, kas visiem liks ņaudēt tavā priekšā. Tāds sīkums kā lieliska personība jau ir daudz augstākā vērtē..

Reitings 10475
Aisse, offtopic, kā tev toreiz izgāja ar to pasniedzēju/tulkojumu? :-)
27.06.2011 01:21 |

Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
Becky - viss baigi bumbās :
) 8 dabūju beigās :D
27.06.2011 01:22 |

Reitings 800
Reģ: 10.10.2010
Varbūt, ka viņiem tas tāds kontroljautājums kā Narvesenā- košļeni? Kad pērku cigaretes :D
Pajautā gan, ja paši nav ieinteresēti. Vispār pameklē, internetā jābūt rakstītam. Tas ir ES projekts, kā 100latnieki. Man slinkums tagad meklēt.
?Un par to psihologu zinu 100%. Un juristu piedāvā un dažādus kursus.
27.06.2011 01:22 |

Reitings 87
La femme bete - paldies par Tavu komentu! :)

Es rakstu. Vakar jau veselu kuču sadzedzināju ar vēstulēm. :D Ir vēstuļdraugi, bet ārzemēs, ne LV. Esmu pamanījusi, ka ārzemniekiem tā domāšana ir citādāka. Jūtu lielāku izpratni no viņiem nekā no latviešiem. :)LV vēstuļdraugus neizdodas atrast. Ja arī izdodas, tad pajūk, jo esmu garlaicīga - man dzīvē nekas nenotiek (nav drauga, nav draudzeņu utt.).

Esmu sūtījusi CV uz bārmeņiem un viesmīlēm. Atbildes - jums nav darba pieredze. ;)Un tā nu tas iet...
27.06.2011 01:24 |

Reitings 10475
Aisses, tas beidzot izklausās pēc moku kambara! :-D
27.06.2011 01:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits