Par valsts valodu skolās.

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011

Sveikas.

Kuras jau ir parakstījušās par izglītības iegūšanu valsts valodā?

Tikko arī biju parakstīt, vismaz tiku pie zīmoga pasē. :-P

Vai nezināt, kur varētu redzēt, cik jau paraksti savākti?

25.05.2011 15:06 |

Reitings 696
Reģ: 03.11.2010
taurenīt, vai tu ZINI,KĀ šo reformu grib ieviest?
Un vispār man patīk tā skolotāju aizstāvēšana! :-D
Pirms pāris gadiem bija reforma krievus skolās, tajās sāka gdrīz visu mācīt latviski. VAI skolotājas šo gadu laikā nevarēja iemācīties latviešu valodu? vai viņām pašām neliekas, ka viņām jāzin latviešu valoda?

Vienīgais, kas man šajā reformā nepatīk ir tas, ka netiek runāts par to, ka krievu dārziņos mācīs stingrāk latviešu valodu, lai topošie pirmklasnieki spētu visu apgūt latviski.

Un, ja šādas reformas nebūs, tad viss turpināsies tāpat, kā tagad. Ak, skolotājas par tupu, lai iemācītos valodas nepieciešamā līmeni, bērni pa tupu, lai mācītos latviski.. Latvijā vispār krievi kā tādi invalīdi!
25.05.2011 19:47 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
ssN, neeju, jo neuzskatu, ka tai tagad jābūt īstenotai.

Par skolām paskaties datus izglitības ministrijas mājaslapā. Bija kut kur. Vai vismaz paskaties reāli pa rajoniemm, tur, kur dzīviooju es ir 2 atviešu skola un 3 krievu. Un atkal, tas ir tikai fakti. Es ar to nevienu neapvainoju! Tāpēc es nezinu kādā veidā būtu jāīsteno ši reforma, ar kādiem līdzekļiem utt. Krievu valoda kā otrā vispār liekas utopiskais murgs un , proams, arī neiešu parakstīties. Es paraktītos par bilingvālo izglītību krievu skolās, bet saprotu, ka mūsu valstī arī tas ir ļoti grūti īstenojams...

Es tie;s;am pameklēšu datus, bet Rīgā, krievu vairāk nekā latviešu (par kādiem 5 % tiesa gan).

25.05.2011 19:51 |

Reitings 2130
par skolotājiem, zinet kā notiek tas stundas vidusskolā. Runā un māca krieviski (zinu par vairākām krivu skolām :)), kad nāk pārbaude, pāriet uz latviešu valodu, tad atkal un atkal...

Un bērniem vienalga tikai putra "ķirbī".

Es esmu pārleicināta, ka Latvijā normāli šobrīd to nevarēs īstenot, neiztērējot daudz papildus līdzekļus... un tie būs mūsu nodokļi. Man šķiet, ka naudas tāpāt nav, lai to tŗēt pasākuma, kurš diez vai veiksmīgi izdosies....
25.05.2011 19:55 |

Reitings 696
Un tas par to ienīšanu :-D
Zini, latvieši arī nīst krievus.
Tikai man liekas, ka krievi īsti pat nezin par ko nīst (vismaz lielākā daļa jauniešu)
Bet latvieši par vēsturi un netaisnību tagad (un ne tikai) .
25.05.2011 19:57 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Kas par to, ka vairāk krievu nekā latviešu? Es atvainojos, vai tad viņi ir tik dumji, ka nevar mācīties valsts valodā? Tas, ka viņu ir daudz, nenozīmē, ka latviešiem vajag piekāpties un klanīties viņu priekšā. Beļģijā nez vai ir Beļģijas valsts apmaksātas arābu skolas, lai gan viņu tur nav maz.
25.05.2011 19:58 |

Reitings 2130
Nju un baigi superīgi mums šeit visiem dzīvot, visi visus ienīst :) Aizgāj tik tālu, ka uz Arhanģeļsku mani, nabadzīti, aizsūtīja jau :)

Ja Tu domā, ka krievus, kuri niīt latviešus, es uzskatu par baigi prātīgiem, tad nebūt nē :) Tikai mēs dzīvojam valstī, kur krievu ir pārāk daudz, tik daudz, ka vienalga būs ar to jārēķinās... Un arī tā reforma, manuprāt, ir neīstenojāmā tiki tāpēc, ka krievu ir daudz, bet kvalificētu skolotāju - gan krievu, kuri runā latviski, gan latviešu, kuri gribē un spēs mācīt arī mentāli atšķirīgis krievus par grašiem, maz...
25.05.2011 20:01 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
pēc idejas ir jau arī poļu, lietuviešu u.c skolas.
Un augstskolās lielākoties studenti paši cietīs, ka vsk nav mācījušies lv valodu, jo lielākā daļa programmu (neesmu informēta, vai vispār ir kāda krievu val.) ir latviešu, nu un dažas arī angļu valodā..
par to parakstīšanos vēl padomāšu :) Bet visdrīzāk, ka kaut kad aiziešu. Man tāpat drīz pase jāmaina, tā kā tā ķēpa pasē nebūs uz ilgu laiku :D
25.05.2011 20:02 |

Reitings 2130
Sallija, es šeit runāju par sitāciju kāda viņa ir un kāda viņa būs, nevīs par to kā būtu jābūt ideālā...

Arī par krieviem, ka ar viņiem ir un būs jārēķinās es runāju tikai balstoties uz realitāti... No tā, ka viņi šeit jutas nebūt ne kā arābi, bet savadāk un ar piespiedu mācībām to nemainīt. man jau šķiet, ka to vispār nevar mainīt, bet tas atkal manas domas....
25.05.2011 20:04 |

Reitings 6037
Ko var pērties?! Jau TAGAD latviešu skolās mācās krievu bērni un attieksme pret viņiem nav citādāka kā pret latviešiem! Ne jau nu visi krievu ģimenēs augušie bērni mācās tikai krievu skolās. Krievu skolās mācās tikai tādu vecāku bērni, kuri nedomā par to, ka viņu pašu bērniem nākotnē būs grūtības valodas šķēršļu dēļ.
25.05.2011 20:04 |

Reitings 696
Taurenīt, tu šajā valstī laikam vienīgā gudrā esi! tie, kas šo reformu sākuši tie neko nejēdz, tās meitenes, kuras šeit komentē arī neko nesaprot.. vienīgi tu gudrā, visur esi bijusi, visu redzējusi!
Kā citas valstis ar to tikušas galā tas laikam paradokss.
25.05.2011 20:08 |

Reitings 2130
pelsīns es būšu priecīga ja Jums izrādīsies taisnība...

s neesmu gudra, esmu ar to daudz re;ālāk saskarusies, nju pēc Jūsu domām, es esmu stulba, Ok.

Par to, ka to reformu taisa baigi gudrie - tā ir politiskā reklāma un neviens vel nezin kā to reāli realizēt līdz organizātoriekiem sīkumiem :) Bet šeit jau ir tikai utopiski sapnīši par latvisku Latviju. Nju nebūs Latvija latviska, ilgi vel nebūs... ja pa divdesmit gadiem nekļuva... un ja kāda domā, ka es par to priecājos, tad nebūt nē...
25.05.2011 20:14 |

Reitings 6037
Nu, manuprāt, Dzintars IR gudrs, nosauc kaut vienu argumentu, kas apgalvotu pretējo?

Viņš nav kārtējais fizmats, viņam ir politikas izglītība, kas liecina par to, ka viņam ir jābūt tiešām zinošam šajās jomās. Tas, protams, uzreiz neliecina par to, ka viņš nevar kļūdīties un ir nevainojams, bet, ja reiz viņš ir tur, kur viņš ir, tad jau laikam ir zinošāks par dažiem labiem un uz savu galvu nekādas reformas neizvirzīs. Tas jau nenotiek tā - eh, garlaicīgi, a davai uzbliežam vienu reformu!
25.05.2011 20:21 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nelasiju te visu Jusu diskusiju! Bet varu pateikt tikai to, ka tik verienigas reformas, protams, prasis daudz puulju, stridu, finanses un pershanos. Nu neies viss tik gludi! Bet - ja mes gribam, lai sabiedribas integracija, kas nav panakta 20 neatkaribas gadiem, tiktu panakta kaut vai nakamajos 20 vai 50 gados, ar kaut ko ir jasak!

Var jau vispar neko nedarit un tad brinities,kapec integracija nenotiek pati no sevis! Parmainju process bus ilgs. Veco padomju gadu paaudzi nomainis jaunaas paaudzes un pamazam, pamazam tie procesi iekustesies!
Bet ar kaut ko ir jasak!!!
25.05.2011 20:22 |

Reitings 2130
Vins, 10 vai 20 gudri cilvēki nevar paredzēt un aptvert reālo situāciju. Es, piemērām, nekur neesmu ne dzirdējusi, ne lasijusi kaut ko nopietnu par to, kā ši reforma tiks realizēta...

Atkal, mans viedoklis, ka šī ir politiskā reklāma un viss. Tāpāt kā krievu valoda kā valsts otrā valoda.
25.05.2011 20:24 |

Reitings 2130
Zakji, super ja tā arī būs. Bet tas vēsturiskais naids ir ļīpīga "štuka", no tā mēs arī redzam ļoti neiecietīgus jauniešus, gan krievus, gan latviešus, diemžēl...

Nju, man jāiet strādāt, pazūdu uz arhanģeļsku :D
25.05.2011 20:26 |

Reitings 6037
Viņi nevar paredzēt reālo situāciju, bet Tu vienīgā vari. Apsveicu.

Kā Zaķis saka, nebūs viegli, bet tas nenozīmē, ka nav jādara. Kas tā par šauru domāšanu?! Ja reiz būs grūti, tad uzliekam mīksto un nedaram vispār! A priekš kam?! :-O Vēl nesanāks, ko tad? Labāk jau uzreiz sēdēt tik tālāk un grimt tai pašā purvā arvien dziļāk.
25.05.2011 20:28 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Es jau biju parakstīties kopā ar draugu :-) Vēl mamma, brāļi un oma jāaizvelk :-)

šodien tā padomāju - nebūtu par valsts naudu jāfinansē krievu skolas, tad nebūtu pēdējos 2 gados jāslēdz tik daudz latviešu skolas...

visus skaitļus par parakstīšanos var redzēt www.cvk.lv ;-)
25.05.2011 20:31 |

Reitings 2130
Sallija, zini kas būs tad - pilsoņu karš, un es zinu, ka daži politiķi to tik gaida :) AA, nē lrievijas iejaukšanās šeit, "aizstāvot" savejos... Es jau saprotu, ka tas būs gālējais variants, un ceru, ka tas nekad neīstenosies, bet ja jūs personiski nepazīstiet latviešus kuri gatavi piesist krievus, gan otrādi, es pazīstu tādus cilvēkus, kuri sapņo vai nu par krievu sišanu, vai nu par latvijas okupāciju no Krievijas puses. Un sapņo diezgan interesantā līmenī.

Krievi ir šeit ļoti liels spēks, un ja kas, šeit būs protesti, nemieri un visādi citādi sūdi... sorry, atkal mans viedoklis,aaa, daudzi politiķi par to runā, sanāk, ka ne tiki mans :)
25.05.2011 20:33 |

Reitings 696
taurenīte zina visu! gan politiku, izglītības sistēmu, krieviem, latviešiem, kariem un nekariem
25.05.2011 20:40 |

Reitings 6037
Tu gan, acīmredzot, par politiku īpaši neinteresējies, ja domā, ka Krievija tik mierīgi iejauksies šeit un dosies ''aizstāvēt'' savējos. Ja Gruzijas jautājumā tas vēl izgāja cauri, tad šeit vis tā nebūtu, jo mēs esam NATO. NATO 5.paragrāfs nozīmē to, ka, ja kāds iebrūk vienā alianses valstī, tad tas automātiski uzskatāms kā uzbrukums visām. Krievija nekad tuvākā nākotnē neriskēs šādi sagandēt attiecības ar NATO, jo īpaši tagad, kad tās pamazām sākušas uzlaboties.
25.05.2011 20:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits