Par valsts valodu skolās.

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011

Sveikas.

Kuras jau ir parakstījušās par izglītības iegūšanu valsts valodā?

Tikko arī biju parakstīt, vismaz tiku pie zīmoga pasē. :-P

Vai nezināt, kur varētu redzēt, cik jau paraksti savākti?

25.05.2011 15:06 |

Reitings 36
Reģ: 10.06.2010
Arī es biju parakstīties, jo uzskatu,ka valsts budžets nav jātērē tam,lai uzturētu skolas kurās mācības nenotiek valsts valodā. Ja gribēs kāds krieviski mācīties lai mācās privātajās skolās. Vismaz vēlāk vairs nebūs situācijas, kad jaunietis atnāk uz valsts augstskolu un neko nesaprot ko pasniedzējs saka un par atbildēšanu valsts valodā nemaz nerunājot.Sviests kaut kāds...pasē rakstīts latvietis, bet no valodas neko nesaprot.
25.05.2011 16:34 |

Reitings 326
Reģ: 22.02.2011
Gribu iebilst tām, kuras saka, ka no šī nekāda labuma nebūs. Vidusskolā mācījos klasē, kurā divas meitenes bija no krievvalodīgas ģimenes - mājās runāja krieviski, skolā mācījās un runāja latviski. Abas PERFEKTI pārzina latviešu valodu, par vienu no viņām vispār biju uz mutes, kad uzzināju, ka nav latviete, jo viņai pat akcenta nebija.
Tā, ka ilgtermiņā BŪS jēga šiem likuma grozījumiem.

Un pati vēl tikai iešu parakstīties. Žēl gan, ka tik maz cilvēki to jau ir izdarījuši.. un vēl vairāk žēl, ka mediji tik skaisti šo pasākumu ignorē, nevienas reklāmas, nekā.
25.05.2011 16:41 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Parakstījos pirms dažādm dienām.
SsN par reklāmu taisnība-varētu jau vairāk tomēr pareklamēt,lai cilvēki zin.
25.05.2011 16:45 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
Nu,Zakji, tur jau tā lieta!OK, es saprotu, ka krievu ģimenes principā neies par to parakstīties, bet esmu godīgi nepatīkami pārsteigta par latviešiem, kas to nedarīs vienkārši principa pēc, pat nespējot īsti argumentēt viedokli :-O To vien mēs mākam,kā bļaut, cik valdība slikta, zagļi utt, bet,kad pašiem ir iespēja ko mainīt, tad liek mīksto, jo tik tiešām šī nauda varētu tikt tērēta citiem mērķiem! ;-)
25.05.2011 16:47 |

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
SsN, ir iespējams ziedot naudu reklāmām. Visvairāk reklāmas jau vajadzētu presē, TV, jo internetā ir pietiekami informācijas par šo. Līdzekļi nepietiek šādām reklāmām. :-/
25.05.2011 16:48 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Biju palaidusi garām to parakstu skaitu.Tagad ieraudzīju...šokējoši maz...
25.05.2011 16:48 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
katte, man tas itin nemaz neparasteidz! Ta tak ir bijis vienmer - letinji shaja zinja ir tik kaitinoshi, es atvainojos..
Uz veleshanam neiet, parakstities neiet.. Muzhiga atruna - aij, ko tad es, visu jau bez manis izlems! (e) Bet pec tam, ka tik zakat visus un visas savas problemas novelt uz citiem! Besii shitaa chikstuliba un mikstmiesiba!
25.05.2011 16:49 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Ideja jau suoer, bet es nekad neparakstītos par kaut ko tādu nevīs t;apēc, ka man kaut kas būtu pret latviešu valodu, bet tāpēc, ka latvijā nav resursu (lasiet - skolotāju :)), lai normāli pāriet uz šo sistēmu....

tāpēc kādreiz parakstījos par krievu valodu un pēc nedēļas par to uzzinājuši LU dekanātā un mani paprasīja iet prom no vēsturniekiem :D

Bet man vienmēr iemesls bijis pat ne tas, ka krievu valodu vajag par kaut kādu valsts valodu vai tāmlīdzīgi, bet tas ka REĀLI saskaros cik traģiski tas notiek, ilgi paskaidrot, kā un kur saskaros, bet pēc tam sapratu, ka LV normāli pāriet uz Lv valodu visās skolās nav iespējams...

Arī vairāki paziņas latvieši - skolotāji privāti teikuši, ka principa pēc nemācitu krievu sīkos...
25.05.2011 16:53 |

Reitings 2494
meitenes...gribu arī piebilst tādu lietu - kāpēc latvieši neiet parakstīties (šo es esmu dzirdējusi no vairākiem draugiem):

Neiet parakstīties, jo baidās provocēt krievus uz to, ka viņi arī ies un rīkos SAVU referendumu par krievu valodu kā otro valsts valodu, kā pretsitienu šai parakstu vākšanas kampaņai.
Bet tur ir nianses, un ja nezina LR satversmi, tad es viņus saprotu..
25.05.2011 16:55 |

Reitings 2486
Zakji, precīzi manas domas ;-) es šito vienkārši ciest nevaru! (e) Ka tik nod****, cik viss slikti, bet, lai paceltu pakaļu un aizvilktos uz vēlēšanām, to gan nē ;-) Un,protams,pēc tam visi citi vainīgi!pretīgi paliek!
25.05.2011 16:58 |

Reitings 120
Reģ: 25.08.2010
Parakstījos jau vienā no pirmajām dienām. (l)
Skumji, ka daudzi nesaprot, ka tas tieši palīdzēs krievvalodīgajiem bērniem labāk integrēties sabiedrībā. Un ne jau uzreiz tā valoda tiks ieviesta, bet gan pakāpeniski. (t)
25.05.2011 17:14 |

Reitings 3022
Taurenīte,

skolotājs tā nemaz nedrīkst darīt - nemācīt kādu skolēnu.
25.05.2011 17:37 |

Reitings 122
Reģ: 04.12.2010
Vispār smieklīgi dzirdēt atkal par etniskajiem konfliktiem un valodām, kad valstij jau sen ir jāpadomā par politiskājiem jautājumiem, ekonomiskajām vienošānās iespējām kopš Neatkarības atgūšanas..
25.05.2011 17:48 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Vienkārši redzot to naidu pret krievie, par dažie sapratu, ka tie vienkārši aizies no skolas...

Mums pārāk liela bedre starp latviešiem un krieviem, lai tas viss norisinātos normāli .. Neviena no Jums nemācījās gan latvieū, gan krievu skolā, es mācījs gan, arī tādā, kuras skaitījās bilingvālā vismaz dauzdos priekšmetos... tad palīdzēju organizēt integrācijas konferences jau kādus 9 - 10 gadus atpakaļ, tad arī sapratu, ka ja mums arī būs tā pārēja, viņa noedīs vēl vairāk naudas no budzeta un nenoritrēs tik gludi, ka opps un visas skolas paliks latviešu skolas, īpaši tas grūti izdarams rīgā, kur reāli trūks zinošo pasniedzēju - gan latviešu, kuri atradās ARĪ ar kriev bērnuiem, gan krievi, kuri māk perfekti latviešu valodu, jo ja skolotājs pats nepārzin priekšmetu ideāli tajā valodā, kuru iamanto savā stundā, tad tas būs garām... es , piemērām, neņemtos kaut ko mācīt, pat vēsturi, ne latviešu, ne krievu valodā, kaut gan stūdēju to abos... bet ja tā ir fizika vai bioloģija, tur būs praktiski grūti...

es jau saprotu, ka vajadzēja un a tas būtu izdarīts jau 90 - to sākumābūtu Ok...

Bet šeit eitenes neredz to reālo plaisu starp patriotismu un reālo situāciju, starp teoriju un praksi...
25.05.2011 17:52 |

10 gadi
Reitings 1186
Reģ: 09.11.2009
Godīgi sakot,man pati situācija šķiet absurda.Normālā valstī vispār nerastos jautājums par to,ka skolās mācības notiek valsts valodā.Bet mums jau te 90% no lietām notiek ačgārni.
Es parakstījos,jo man nav vienalga un es neuzskatu,ka nabaga krievu bērneļiem tā būs dzīves morālā trauma,dzīvojot Latvijā mācīties latviski.
25.05.2011 18:04 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Taurenīt, ja jau Tu stŪdēji to visu un tik labi māki latviešu valodu, tad gramatiku un pareizrakstību jau nu arī varēji iemācīties, nevis tagad gudri runāt par to, ka Latvijas valstij jāmaksā par to, lai krievi varētu mācīties krievu valodā.
25.05.2011 18:08 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Es arī vakar parakstījos, jo uzskatu, ka valstij ir jānodrošina izglītība tikai un vienīgi valsts valodā (krievu, angļu, vācu utt. var mācīt kā svešvalodas, kas jau tiek darīts).
Piemēram, UK, kaut arī te tagad ir daudz latviešu, neviens nepieprasa, lai viņiem nodrošinātu izglītību latviešu valodā. Jā, itkā ir kaut kādas bērnu skoliņas latviešu valodā, bet tās tiek privāti organizētas un par tām ir jāmaksā.
25.05.2011 18:15 |

Reitings 6037
Tiešām, kā tai reklāmā, jāpaņem pie rokas vēl pieci cilvēki un ar varu jāaizvelk parakstīties. Citādi besī ārā tā attieksme.

Un vispār, par kādu patriotismu ir runa?! 1) Vai tad būt patriotam ir slikti? Ja reiz tas tik ļoti tiek minēts kā negatīvs arguments! 2) Kopš kura laika mācības valsts valodā tiek uzskatītas par kaut kādu ''ekstru'', kas mums nepienākas, bet, redz, esam izdomājuši panākt?! Ja tie krievi nevēlas, lai viņu bērni izaugtu gudrāki un saprātīgāki par viņiem un neteiktu - Es esmu krevete, lūdzu runājet pa russki! - lūdzu, viņu brīva izvēle, lai dodas pa taisno uz kādu krievu privātskolu un skolo savus bērnus veseli.

Un vēlreiz - kopš kura laika patriotisms ir kaut kas nosodāms?!
25.05.2011 18:17 |

Reitings 2486
Piedod, taurenīt, bet no tava teiktā nesapratu praktiski neko! ;-)Un katrā ziņā tavs viedoklis,kādēļ neparakstīties, man ir neskaidrs un nesaprotams! ;-)
25.05.2011 18:18 |

Reitings 6037
Katte, kā Tu varēji nesaprast? Cilvēks tāču stūdējis vēsturi abos valodos!
25.05.2011 18:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits