darba sludinājumi.

Reitings 257
Reģ: 29.01.2009

Sveikas!

Vai Jūs arī esat pamanījušas, ka darba sludinājumi pārsvarā ir krievu valodā, man tas liekas diezgan mulsinoši, un visas tās prasības- perfekta krievu valoda.. bāc man tas uzdzen asini, ka dzīvojot Latvijā man jādomā, kā lai strādāju, jo man nav tik perfekta krievu valoda..

Kā ar Jums, vai ieraugot sludinājumā ka nepieciešama perfekta krievu valoda, tas jūs neatur no pieteikšanos uz vakanci? :) jauku dienu!

19.05.2011 16:01 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
tas ir tikai normāli, ja ņem vērā, ka gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju ir krievi, tātad puse klientu ir krievvalodīgi. Pašai man arī tā ir problēma, jo vidusskolā mācījos vācu val., iemesls gan pašas izvēle. Biju pilnīgi pārliecināta, ka pēc videnes tīšos labi tālu uz rietumiem, bet redz kā domas mainās. Jāņem laikam kaut kādi kursi vai jācenšas praksē iemācīties tā valoda. Valodas jau vsp ir zelta vērtība.
19.05.2011 17:26 |

Reitings 477
zaara tāpēc, ka krievu valoda pasaulē ir izplatīta, atšķirībā no latviešu valodas, kuru pārzin tikai Latvijā. Liela daļa veiksmīgu uzņēmumu ir tendēta sadarboties ar ārzemju tirgu, nevis tikai vietējo!
19.05.2011 17:29 |

Reitings 35
nu jaa protams °vadoshajos amatos, bet pie mums jau daudzkur apkalpojoshais personaals nezin normaali latv val..par to jau es reizeem cepjos ...
19.05.2011 17:32 |

Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
Man arī skolā krievu valoda nebija un man ļoti, ļoti žēl, ka tā. Vācu valodu vispār nenākas izmantot. Strādāju birojā, kurā esam četri cilvēki un es vienīgā latviete. Viņi mācās latviešu valodu no manis, es no viņiem- krievu. Kopš te strādāju, jūtu, ka mana krievu valoda ir uzlabojusies, bet tāpat ir ļoti zemā līmenī. Pagātnes, tagadnes, nākotnes, vīriešu, sieviešu dzimtes- viss vienā teikumā! Darba devēju tas sevišķi nesatrauc, jo ar krievu valodu savā darbā sastopos reti un tad viņš man piepalīdz, man galvenais ir zināt angļu valodu, pat latviešu valoda šajā amatā nav tik būtiska.
19.05.2011 17:37 |

Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
Un es nākotnē noteikti būšu viens no tiem "ļaunajiem" darba devējiem, kas saviem darbiniekiem kā prasību uzstādīs krievu valodu.
19.05.2011 17:39 |

10 gadi
Reitings 1342
Esmu un, kā vēl esmu.
Jā, tas mani ļoti attur. :-/
19.05.2011 19:13 |

Reitings 796
Nu nezinu... Lab - es zinu, ka RB liek gan latviski, gan krieviski... vēl dažus uzņēmumus esmu piefiksējusi, kas ieliek krieviski. Bet ne jau VISI. Pārsvarā sludinājumi ir latviski un angliski pat ir vairāk nekā krieviski.
19.05.2011 19:18 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Es to pašu piefiksēju.Ir pat tādi,kur krievene ir obligāta un izcila,bet latv.valodu var arī vispār nemācēt.Tiklīdz redzu,ka sludinājums krieviski,pat nepūlos lasīt,jo zinu,ka tāpat nepieteikšos.
19.05.2011 19:27 |

Reitings 116
Reģ: 14.10.2009
Peedeejaa laikaa neesmu peetiijusi sludinaajumus, bet, nu veel vismaz pagaajushaa gada nogalee nemaniiju taadu iipatniibu, ka sludinaajumi buutu krievu valodaa. Varbuut atseviskos gadiijumos, bet katraa zinjaa taa nebija lielaakaa dalja.
Par Zakja komentaaru - daudzus izbriina tas, ka jaunieshiem ir supervaajas krievu valodas zinaashanas. Ja pavisam godiigi, tad maneejaas arii nevar nosaukt par labaam. Ok, lasiit varu, saprast citus (paarsvaraa), bet pashai ir sameeraa gruuti izteikties. Lai gan pieljauju, ka tas taapeec, ka valodu gluzhi vienkaarshi neizmantoju, un taapeec taa aizmirstas. Nesen runaaju ar vienu ukrainju puisi, kursh bija ljoti paarsteigts, ka esmu no Latvijas un nerunaaju krieviski - bezmaz, kaa tas iespeejams?!
Bet es gribeetu izteikt, ka mans viedoklis ir taads - fakts, ka jaunieshi nezina to krievu valodu, nav nekas taads, kam vajadzeetu izbriiniit. Ir cilveeki, kuriem valodas nepadodas. Ok, skolaa maaca gandriiz visiem. Tikpat labi daudzi, kuri skolaa apguust anglju valodu, peec tam ljoti slikti paarvalda arii to. Kaapeec tas nevienu neizbriina? Tas, ka dziivojam Latvijaa, nenoziimee, ka cilveekam pavisam noteikti ir saskare ar krievu valodu. Varbuut saskares nav aarpus skolas maaciibu stundaam. Tad kaa lai cilveeks valodu paarvalda labaa liimenii, ja vinam ar to reaalas saskares nav?
Tajaa pashaa laikaa piekriitu, ka krievu valoda nu ir taa, kuru vajadzeetu censties apguut. Protams, valodu zinaashanu nekad nebuus par daudz, bet iipashi krievu - mees dziivojam taadaa videe, kaadaa dziivojam, un, ja gribas straadaat labu darbu - naaksies apguut.
19.05.2011 19:49 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Meklē meklē sev attaisnojumu valodu nezināšanai

Es tikmēr pašausmināšos,ka visur angļu valodu prasa. Šausmas! Sasodītie darba devēji! Mēs taču nedzīvojam Anglijā! :-O
19.05.2011 20:10 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nezinu, mani izbrīna gan krievu, gan angļu valodas nezināšana. Labi, štrunts ar krievu, bet ja angļu valodu mūsdienās, 21. gs nepārzina - mati ceļas stāvus, kā šie cilvēki vispār dzīvo, meklē informāciju internetā, lasa grāmatas, žurnālus, skatās filmas un galu galā - pat kā uzvāra rīsus.
Darbā jau vispār - pašsaprotams, ka darbā ar klientiem, jāzina abas!
19.05.2011 23:38 |

Reitings 135
Reģ: 09.12.2010
Ahā, tā gan diemžēl ir. Kad meklēju darbu, krievu valodā rakstītos sludinājumus pat nelasīju. Pati krievu valodu neesmu mācījusies nedz skolā, nedz man ir bijis kontakts ar krievvalodīgajiem. Un "neatkarīgās Latvijas paaudze" lielākā daļa nezin krievu valodu.
Darbu atradu, bet ne pa savu līniju. Tur diemžēl bez krievu valodas neiztikt.
Situācija ir smieklīga, jo nereti nezinot latviešu valodu (vai arī ļoti vāji zinot), ir vieglāk atrast darbu, nekā latvietim nezinot krievu valodu. Skumji īstenībā.
24.05.2011 20:54 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Sasmējos,ka nepārzinot labi,angļu valodu,nevar uzvārīt rīsus :D

Nezinu gan kādus tu rīsus vāri,bet uz maniem rīsiem ir arī latviešu valodā pamācība. :D
24.05.2011 20:59 |

Reitings 62
Patika not for sale
"Es tikmēr pašausmināšos,ka visur angļu valodu prasa. Šausmas! Sasodītie darba devēji! Mēs taču nedzīvojam Anglijā! :-O "
Man prieks, ka krievu valoda pie mums ir tik izplatīta - tā taču ir vēl viena valoda klāt jūsu valodu skaitam un to iemācīties tik viegli, dzīvojot šādā divvalodības vidē!! Citi zin dzimto + vēl kādu, mums ir iespēja zināt dzimto, krievu + vēl kādu :)
24.05.2011 21:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits