Peedeejaa laikaa neesmu peetiijusi sludinaajumus, bet, nu veel vismaz pagaajushaa gada nogalee nemaniiju taadu iipatniibu, ka sludinaajumi buutu krievu valodaa. Varbuut atseviskos gadiijumos, bet katraa zinjaa taa nebija lielaakaa dalja.
Par Zakja komentaaru - daudzus izbriina tas, ka jaunieshiem ir supervaajas krievu valodas zinaashanas. Ja pavisam godiigi, tad maneejaas arii nevar nosaukt par labaam. Ok, lasiit varu, saprast citus (paarsvaraa), bet pashai ir sameeraa gruuti izteikties. Lai gan pieljauju, ka tas taapeec, ka valodu gluzhi vienkaarshi neizmantoju, un taapeec taa aizmirstas. Nesen runaaju ar vienu ukrainju puisi, kursh bija ljoti paarsteigts, ka esmu no Latvijas un nerunaaju krieviski - bezmaz, kaa tas iespeejams?!
Bet es gribeetu izteikt, ka mans viedoklis ir taads - fakts, ka jaunieshi nezina to krievu valodu, nav nekas taads, kam vajadzeetu izbriiniit. Ir cilveeki, kuriem valodas nepadodas. Ok, skolaa maaca gandriiz visiem. Tikpat labi daudzi, kuri skolaa apguust anglju valodu, peec tam ljoti slikti paarvalda arii to. Kaapeec tas nevienu neizbriina? Tas, ka dziivojam Latvijaa, nenoziimee, ka cilveekam pavisam noteikti ir saskare ar krievu valodu. Varbuut saskares nav aarpus skolas maaciibu stundaam. Tad kaa lai cilveeks valodu paarvalda labaa liimenii, ja vinam ar to reaalas saskares nav?
Tajaa pashaa laikaa piekriitu, ka krievu valoda nu ir taa, kuru vajadzeetu censties apguut. Protams, valodu zinaashanu nekad nebuus par daudz, bet iipashi krievu - mees dziivojam taadaa videe, kaadaa dziivojam, un, ja gribas straadaat labu darbu - naaksies apguut.