Celt sievietes pašapziņu!

10 gadi
Reitings 1063
Reģ: 29.01.2009

Kā lai ceļ savu pašapziņu? Esmu kautrīga meitene un nedroša. Vienmēr kad kautkur publiski jāuzstājās, labāk būtu ielīst kādā stūrī un nevienam nerādīties. Vienmēr jebkurās dzīves situācijās, kad ir uztraukums trīc rokas, kājas, raustās valoda. Saprotu, ka tālu tiks tikai tie, kas ir droši un atvērti cilvēki. Apbrīnoju tos, kuri var piedalīties realitātes šovos kā piemēram /Iepirkšanās rokenrols/ , /Ievas pārvērtības/ utt.,es tā nekad nevarētu. Tuvojas eksāmeni un jau tagad sirds trīc kā negudra un pirmais, ko iedomājos vel neatverot acis ir tieši eksāmeni. Rakstīšana būtu vēl ok, bet runāšana. Izmēģinājumos jau viss jūk no uztraukuma un valoda raustas, un ta skolotāja tik domīgi skatās uz mani,ka itkā man vajadzētu nervus paārstēt. :D Bet varbūt,ka tā arī ir?! Man ir ļoti zema pašapziņa, itkā cenšos būt draudzīga un atvērta un daudzi to pat nepamana, bet pati zinu,ka ir. Kā to mainīt? Man škiet,ka nekad nepienāks diena,kad varētu iet augsti paceltu galvu, nedomājot par to,ko tagad tas,tas vai varbūt tas cilvēks padomās par mani. Vienmēr liekas,ka visi uz mani skatās (nē,neesmu briesmīga :D ) un aprunā. Iedomas? Nezinu!

15.05.2011 12:00 |

Reitings 1761
Es nerunāju par labsirdību, es runāju par attieksmi.
15.05.2011 21:14 |

Reitings 879
mana atslēga uz pašapziņu (pie tās gan vēl krietni jāpiestrādā, bet uzlabojumi ir manāmi) ir tas, ka es pārstāju sevi salīdzināt ar citiem, jo vienmēr būs kāds, kurš būs gudrāks, spējīgāks, un vienmēr būs kāds, kurš būs mazāk spējīgs.
15.05.2011 21:15 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
ms.Elissa-atkal tik pareizi.Tas vards attieksme!Mans virs biezi saka ,ka es biezi runaju par sevi ka "zaudetaju"-atkal iet runa par darbu!Zinu ,ka nekad nevar paradit darba savas vajas puses,jo ir cilveki ,kuri "paedis" no ta!
Ta attieksme pret sevi,citiem , ir loti svariga!Man tiesi tagad bija tads smags periods,kas lika to saprast vel labak! |-)
15.05.2011 21:21 |

Reitings 579
Reģ: 09.04.2011
Piekrītu,ka vislielākā pašapziņas iznīcinātāja, nolīdzinātāja ir salīdzināšana, kas raksturīga īpaši šim laika posmam. Kura izskatīgāka,kurai glītāks, bagātāks vīrietis, auto...

Problēmas atzīšana esot puse no atrisinājuma, bet ar ko turpināt?

Vispār iesaku jebkurai izlasīt grāmatu, kuru man ieteicāt izlasīt - Š. Argova "Kāpēc vīrieši apprec maitas?". Lieliska grāmata!
16.05.2011 17:53 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Es gan kaut kā vienmēr pasmejos par tiem, kuri iedomājas, ka viņiem pieder pasaule,- nu nepieder! Tāpēc arī iedomājos, ka pārāk augsta pašapziņa arī nav forši...nu vismaz man nepatīk ar tādiem cilvēkiem kontaktēties.
16.05.2011 18:19 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
t.i. tāpēc domāju
16.05.2011 18:20 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Jaa, taas paaraak pashpaarliecinaataas ir galiigi neforshas. ideaali kaa jau visur un vienmeer - zelta vidusceljsh. bet ko nu es te runaashu, mana pashapzinja vienmeer bijusi apmeeram griidas liimenii, nemaaku un nav vairs speeka pat meegjinaat celt, visu muuzhu laikam sev riebshos, nevareeshu normaali argumenteet, uzstaaties, runaat eksaamenos, kaut vai veikalaa paardeveejai kaut ko paprasiit
16.05.2011 18:50 |

Reitings 1592
man tīņu gados bija ļoti zema pašapziņa, bet tas jau laikam piederas smagajam tīņu posmam. :D
bet tgd mani nevar pazīt, lai gan ir reizes, kad pašapziņa zūd un gribas nolīst malā, visbiežāk tas ir tad, kad par kaut ko neesmu pārliecināta, bet es sev visu laiku borēju, ka man jābūt tādai, kadu es sevi vēlos redzēt, nevis kā citi vēlas, jo pirmkārt, citiem nemaz tik daudz es neinteresēju, kā varētu šķist, jo katrs pats ir noņēmies ar sevi. ejot priekšā runāt arī liekas, ka visi skatās un novērtē, bet tās ir tikai pirmās pāris sekundes, vēlāk nevienam neinteresē kas un kā, vienīgi ja nu interesēs tēma, ko stāsti. ir sev jāieskaidro, jāstrādā ar savu zemapziņu, lai varētu kļūt tāda, kāda vēlies. un viss, kas jādara ir jaņem iniciatīva, jāpieklusē tā balss, kas saka, ka tu esi kautrīga un pelēka. pierādi pretējo, izaicini sevi, jo tikai darot to, no kā ir bail, tu bailes pārvarēsi. būs bail vienreiz, otrreiz, bet vēlāk jau viss aizies. :)
veiksmi! :)
16.05.2011 18:57 |

Reitings 1592
un es neuzskatu, ka veselīga pašapziņa iet roku rokā ar iedomību. iedomība jau ir kaut kāds komplekss, man tā liekas.
16.05.2011 18:59 |

Reitings 1761
Par to pasauli, kas pieder.. khmm .. man neiziet no prāta reiz dzirdēta frāze: Beauty rules the world,Money makes the world turn.. with both-this world is YOURS. :-)
16.05.2011 20:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits