Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Plānās pankūkas

 
Reitings 1565
Reģ: 29.01.2009

Sen neesmu taisījusi un vispār neesmu kulināre.

Kādas bija sastāvdaļas - milti, piens, cukurs, kas vēl? Un tad tas bija jāmiksē un tad varēja cept.

Help! :-D Es zinu, ka esmu lunis! :-D

15.05.2011 00:36 |
 
Reitings 138
Reģ: 10.11.2010
olas un sāls, cukurs pē garšas. sakuļ un cep.
15.05.2011 00:37 |
 
Reitings 1565
Reģ: 29.01.2009
Tad manis minētajam vēl šie produkti klāt ja?
15.05.2011 00:38 |
 
Reitings 1565
Reģ: 29.01.2009
Bļin, piens saskābis, šodien nekā. :-D
15.05.2011 00:41 |
 
Reitings 138
Reģ: 10.11.2010
jup :)
15.05.2011 00:41 |
 
Reitings 414
Reģ: 29.01.2009
piena vietā var lietot ūdeni :-)
15.05.2011 00:47 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Šitās es nekad mūžā neesmu mācējusi cept. Es māku izcept speķa pīrādziņus, rauga cepumus, un vēl dažādas lietiņas, bet plānās pankūkas nekad. :-D

Pagājšgad ar draudzeni kojās cepām, sanāca putra uz pannas. :-D Galvenais, vēl gribējām pildīt ar biezpienu, biezpiena masa arī bija jāmet ārā, jo, sapratušas, ka pankūkas nesanāk, jau uztaisīto biezpiena masu likām uz pannas to pankūku vietā cepties, sāka smirdēt pa visu virtuvi. :-D Kopš tā laika vairs nekādu eksperimentu, pati tādas neēdu, bet cept un izmēģināt uz citiem arī negribas. :-D
15.05.2011 00:50 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
olas + cukurs, drusciņ sāls, tad milti +piens +milti+ piens (nu, skatoties, cik ļoti taisies pieēsties :-D ). Vēl var vaniļas cukuru piebērt, mandeļu vai vaniļas ekstraktu pieliet, nu, kaut ko savādākai garšai. :-)
15.05.2011 00:54 |
 
Reitings 1565
Reģ: 29.01.2009
Ar ūdeni noteikti nav garšīgi. Rīt nopirkšu pienu un tad uztaisīšu. Tagad būs jāiztiek ar makaroniem un sieru. :-)
15.05.2011 00:55 |
 
Reitings 1565
Reģ: 29.01.2009
Paldies par padomiem, meitenes. :-)
15.05.2011 00:56 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Es daru tā:
Ņemu trīs olas, atdalu baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumus lieku lielajā bļodā un uz katru dzeltenumu divas ĒK cukura (trīs olas, tātad 6ĒK cukura). Uz katru olu lieku divas ĒK miltu ar kaudzīti. Visu sataisu cietā masā. Tad lēnām un uzmanīgi šķaidu ar pienu līdz izveidojas viendabīga, ne visai bieza masa un beigāš, lai nav treknas, pieleju ūdeni aptuveni glāzi, pusglāzi. Mīklas konsistencei ir jābūt pašķidrai.
Tad es ņemu baltumu un kārtīgi sakuļu un ar karoti iecilāju masā. Brīdinu, viss baltums neaizies, trešdaļa, puse apmēram. Bet tas darīs pankūkas vieglas un foršas.
Tālāk, sakarsējam panu un uz pavisam nelielas uguns - elektriskajai plītij izmantoju 5/6, bet ar gāzes plīti vieglu uguntiņu. Uzpilinam, bet uzpilinam eļļu un lejam puszupas kausiņu uz pannas. Apcepam tā, lai augšpuse apraujas un grieam otrādi.

Sanāk netaukainas, netreknas, bet ellīgi garšīgas pankūkas. (Vaniļas cukuru izmantoju tikai tad, ja lieku biezpiena masu iekšā)
15.05.2011 02:23 |
 
Reitings 42
Reģ: 29.01.2009
3 olas sakuļ ar 3 ēd.k. cukura, pustējkaroti sāls stingrās putās. Pievieno apmēram 100 gr. pienu. Tad iemaisa miltus, tā lai masa sanāk ļoti bieza. Un tad pamazām atkal pievieno pienu un ūdeni kamēr masa izveidojas šķidra un var liet uz pannas. Mīklai jāizveidojas tik šķidrai kā paniņas apmēram.
Liekot klāt ģan pienu, gan ūdeni, plānās pankūkas sanāk mazliet tādas vijīgas. Kā krievu īstās bliņas.
Mīklai var pielikt eļļu, tad nebūs jālej uz pannas pirms katras pankūkas.
16.05.2011 13:25 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
mmm pankuukas sagribeejaas :-D
16.05.2011 13:27 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!