Es daru tā:
Ņemu trīs olas, atdalu baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumus lieku lielajā bļodā un uz katru dzeltenumu divas ĒK cukura (trīs olas, tātad 6ĒK cukura). Uz katru olu lieku divas ĒK miltu ar kaudzīti. Visu sataisu cietā masā. Tad lēnām un uzmanīgi šķaidu ar pienu līdz izveidojas viendabīga, ne visai bieza masa un beigāš, lai nav treknas, pieleju ūdeni aptuveni glāzi, pusglāzi. Mīklas konsistencei ir jābūt pašķidrai.
Tad es ņemu baltumu un kārtīgi sakuļu un ar karoti iecilāju masā. Brīdinu, viss baltums neaizies, trešdaļa, puse apmēram. Bet tas darīs pankūkas vieglas un foršas.
Tālāk, sakarsējam panu un uz pavisam nelielas uguns - elektriskajai plītij izmantoju 5/6, bet ar gāzes plīti vieglu uguntiņu. Uzpilinam, bet uzpilinam eļļu un lejam puszupas kausiņu uz pannas. Apcepam tā, lai augšpuse apraujas un grieam otrādi.
Sanāk netaukainas, netreknas, bet ellīgi garšīgas pankūkas. (Vaniļas cukuru izmantoju tikai tad, ja lieku biezpiena masu iekšā)