Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

par latvisku Latviju

Reitings 528
Reģ: 10.08.2009

http://www.youtube.com/watch?v=Qx50L9ptH8c&feature=player_embedded

Tiek vākti paraksti, lai rosinātu izmaiņas Satversmes 112.pantā, kas to izteiktu šādā redakcijā: „112. Ikvienam ir tiesības uz izglītību. Valsts nodrošina iespēju bez maksas iegūt pamatizglītību un vidējo izglītību valsts valodā. Pamatizglītība ir obligāta.” Likumprojekta pārejas noteikumos savukārt ir noteikts, ka ar 2012.gada 1.septembri visās valsts un pašvaldību izglītības iestādēs, sākot ar pirmo klasi, mācības notiek valsts valodā.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) izsludināja parakstu vākšanu Satversmes grozījumu par valsts apmaksātu izglītību tikai latviešu valodā ierosināšanai. Parakstu vākšana notiks no šā gada 11.maija līdz 9.jūnijam.

Informācija par vietām kur var parakstīties visā Latvijā un ārpus tās.

http://web.cvk.lv/pub/public/29928.html

Iesiet parakstīties? :-)

11.05.2011 19:08 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Katte, palasot šo diskusiju, Jūs dzīvojat ar vēl lielāku negāciju. ne viens no maniem radiem, krievu tautības draugiem, paziņām nekad nav izkarinājis Krievijas karogus vai nēsājis sporta tērpus ar uzrakstiem Russia. Nevajag visu tautu jaukt ar tādu krievu sugu kā īstenās urlas :) Atslābsti, mīļumiņ :D
12.05.2011 19:54 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
ok, tad es atvainojos Tev un taviem draugiem, bet diemžēl tādu indivīdu šeit netrūkst! ;-)
12.05.2011 19:55 |

Reitings 399
Reģ: 29.01.2009
un man jau liekas, ka patriotisms kā parādība sen jau vairs neeksistē tādā formā, lai apelētu pie latviešu mētēšanās no vienas frontes otrā. tikai vecie večuki, kas gājuši karā, saka, ka ir patrioti un tādi arī nomirs. vairums tautas, pateicoties globalizācijai un kosmopalītismam, vienkārši jūtas piederīgs latviešu nācijai, kas izraisa zināmas jūtas pret šo valsti. tādā ziņā latvietis ir tikpat latvisks gan Latvijā, gan peļņā ārzemēs.
12.05.2011 20:04 |

Reitings 179
Reģ: 16.11.2009
Lutause, nodokļos ieņemto naudu taču tērē ne tikai izglītības apmaksāšanai, bet arī piem., pabalstos, kurus krievu tautības cilvēki izmanto- vai tomēr neizmantojat? :-D
Jā, visi krievi atcerieties- jūs šobrīd atrodaties LATVIJĀ!!!!
Jūsu sapņu zeme Krievija jūs jau gaida atplestām rokām un kājām. ;-)
12.05.2011 20:05 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Es pat nezinu, laikam jau jāiet parakstīties, jo uzskatu, ka Latvijā pašas latviešu valodas nozīme ir mazāka, nekā vajadzētu būt. Tas nav normāli, ka pašiem latviešiem, kas nezin labi krievu valodu, darbu atrast ir gandrīz vai neiespējami. Tajā pašā laikā krievi bez perfektas latviešu valodas darbu var atrast vairāk, nekā latvieši bez krievu valodas. Var jau iet parakstīties, bet domāju, ka tas nav vienīgais, kas jādara latviešu valodas labā. Kāpēc, piemēram, tajā pašā Nīderlandē darbu nevar dabūt (pat trauku mazgātāja nē) , ja tu nezini flāmu valodu? Uzskatu, ka Latvijā tāpat jābūt ar latviešu valodu. Pašiem latviešiem vairāk vajadzētu izrādīt cieņu pret savu valodu un kultūru. Ir sāpīgi klausīties, kad krievu klienti man skaidro, ka latviešiem nekā neesot, ka latviešu valoda drīz būs mirusi , jo nevienam neesot vajadzīga... Pats trakākais, ka sava taisnība jau viņiem ir, lai arī cik skumji tas nebūtu. Tad vēl krievu bērni, kas nesaprot ne vārda latviski - tā viņiem rodas izpratne, ka latviešu valoda nemaz nav jāmācās. Mans uzskats ir tāds, ka Latvijā skolās ir jāmācās latviešu valodā, bet krievu un angļu valodām ir jābūt obligātām no 1.-12.klasei, jo Latvija atrodas pa visu Austrumiem un Rietumiem. Tā tas būs vienmēr. Tās būtu tās valodas, kas jāzin - latviešu valoda valsts un nacionālajai identitātei, angļu un krievu valoda sadarbībai ar ārzemēm.
Par tiem sporta tērpiem - ko jūs sakat, ja ieraugat sporta tērpu ar USA uzraktiem un vēl labāk karoga krāsās :-D ? Ar tiem Russia sporta tērpiem, man liekas, ir tas pats... Latvijai pašai sev vajadzētu vairāk tādus T-kreklus taisīt ar izdomu, lai cilvēki pērk un galvenais, valkā. Labi, ka ir hokejs, tad vismaz cilvēkus ielās var redzēt drēbēs ar uzrakstu Latvija vai vismaz karoga krāsās.
12.05.2011 21:26 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Mūžīgās cepšanās jautājums ;-)
Vēl nezinu, vai iešu. Ja sanāks pa ceļam, vai ja kāds draugs ierosinās, tad gan jau aiziešu parakstīties.
Lai gan pret krieviem man naida nav, bet tomēr šī nav viņu zeme, un uzskatu, ka nu neiet viņiem te slikti. Ja grib, tad var taču iet uz krievu skolām. Kāpēc vispārējās izglītības vidusskolās būtu jāmāca krievu valodā? Tas man galīgi nav skaidrs...
Kaut vai latviešu nācijas saglabāšanas vārdā valsts valodai skolās būtu jāpaliek vienai.

Varbūt kāda var paskaidrot, kas mainītos, ja krievu valodu ieviestu kā otru oficiālo valodu (tāds taču arī ir nodoms, ne?)?
12.05.2011 22:38 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Es tikai PAR šīm izmaiņām, un noteikti došos nobalsot, labi, ka aiznākamnedēļ arī vēl būs tāda iespēja.
12.05.2011 22:54 |

Reitings 84
Reģ: 23.08.2010
switched on- kas mainītos?
Krieviem būtu pamats uzkundzēties, visās apkalpojošās sfērās darbinieki varētu runāt krieviski un mēs latvieši neko nevarētu iebilst. Ja tagad es varu pieprasīt, lai mani apkalpo latviešu valodā, tad tad es varēšu iet dillēs ar saviem iebildumiem, jo redz krievu valoda būs oficiālā.!

Vispār šo pasākumu(parakstu vākšanu)vajag popularizēt, jo daudzi nemaz nezina, ka kaut kas tāds notiek...

ai..sacepos tagad :-( jāiet dzert piparmētru tēja. :-P
12.05.2011 23:04 |

10 gadi
Reitings 3987
Nu, jā, paldies, tādā gadījumā latviešu valoda droši būtu pakļautu izzušanai :-/ Arī visādus līgumus varētu sastādīt tikai krievu valodā, vai obligāti būtu abas?
Tiešām būs nedaudz tajā visā jāiedziļinās... Neko par to nezinu (s)
12.05.2011 23:12 |

10 gadi
Reitings 3987
un, jā, reklāma noteikti ir par mazu, jo es uzzināju tikai no šīs diskusijas.
12.05.2011 23:13 |

Reitings 403
Reģ: 29.01.2009
Esmu par un iešu parakstīties. 8-)
12.05.2011 23:15 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Mana kaimiņiene teiksim dzīvo LV 14 gadus un latviski knapi saprot...
12.05.2011 23:21 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits