Tie, kas nenopelna, ir muļķi?

Reitings 286
Reģ: 29.01.2009

Bieži vien dzirdēts viedoklis, ka vīrietim IR jāspēj nopelnīt un uzturēt ģimeni, viņam ir jāprot izvēlēties tāds darbs vai tāds bizness, kas ļauj uzturēt ģimeni. Ja viņš nespēj nodrošināt, viņš ir muļķis.

Vai šāds pats apgalvojums ir attiecināms arī uz sievieti?

Respektīvi, gudrs cilvēks jebkurā laikā, vietā un apstākļos izdomās, kā nopelnīt.

09.05.2011 00:17 |

Reitings 286
Paldies par viedokļiem!
Vienīgi šajā diskusijā gribēju likt uzsvaru uz sievietēm, bet, kā vienmēr, aizgāja par vīriešiem.. :-P

Respektīvi - ja sieviete ir gudra, viņa atradīs veidu, kā nopelnīt?
Bet, ja viņa ir bez līdzekļiem, tad pati ir vainīga un droši vien ir muļķe...
09.05.2011 19:11 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Ir daudz dzirdēts, ka nauda ir pieaugoša cilvēka atzīmes utt., no vienas puses tā ir, ka gurds, bet galvenais, apņēmīgs cilvēks, manuprāt, spēs uzturēt ģimeni, sevi, bet tas nenozīmē , ka dzīvē var būt dažādas nianses un dažādi cilvēki.
Jo tas, kā cilvēks pelna sev iztiku itr ļoti atkarīgs no audzināšana, vērtībām, utt., jo ir piemērām, dāmas, kurām, galvenais, daudz pelnīt, vienalga, kaut bordelī ar pakaļu, ja nevar normāli, un atkal ir ļoti godīgi cilvēki, kuri nekad, teiksim, neies stradāt neoficiāli, nerunājot par kaut kādām nelikumibām un šmaukšanām, un tādiem cilvēkiem iet parasti grūtāk.

Daudzas šeit kliedz, ka nekad nesatiktos ar nabagu veci, super, ka Jums patrāpījās baigi bagāts, man tiešām prieks. Bet LV ir interesanta situācija, ka ļoti bagātu vecu ir tiešām maz, ko citām vecmeitās klīst aidot aligarhu :)?? Un nabags nenozīmē stulbs. Un arī pārējošas grūtības var ilgt gadiem, pazīstu pāris ļoti bagātus ci;vēkus, lkuri pēc kritien ilgi rāpojuši uz augšu...
Dzērājs, slinķis - tas ir cita lieta, bet ja cilvēks cenšās, bet viņām kaut kas nesanāk, un tādēļ viņu pamest.. un daudzas tā arī dara... ja kas :)

Par sievieti - domāju, ka jebkurai sievietei jāmēģina nodrošināt sevi vismaz minimāli, jo īpaši, ja dāmai ir ērns, šajā sakarā nesaprotu princešu psiholoģiju, kuras sēž mājās ar sīkiem, neko nedara (kaut uz kursiem nevar aiziet vai paņmt mājās haltūru kaut reizi gadā :)), bet pašas bļauj, ka vecis maz pelna... :)

zinu, ka ļoti gari, bet šī tēma man ir aktuāla, jo es, piemērām, nespēju atļauties dzemdēt bērnu, jo jutu, ka neesmu pietiekami neatkarīga, ka varētu BEZ NEVIENA palīdzības viņu vismaz līdz 3. gadu vecumam izaudzināt pienācīgi, nevīs kanpinoties...

atkal kopumā tas uzskats, ka IR jāpelna, IR jāmāk,,, ir bīstams, jo piemērs no paziņu dzīves: dāma zaģēja, zaģēja vecu, ka pa maz (bet šitais tiešām centās, strādājis divos darbos :)), bet kad tas "mauras" pārkāp jebkādu robežu, vecis mozvērtības kompleksa pakārās... tāpēc mūsdienu situācijā , lai tiešām būtu labi, jācenšās, jābūt kretiskam pret sevi, jāmēģina izmantot jebkuru iespēju, bet, ne līdz līmenim nauda = viss!

Psihologi saka, lai cilvēki pārstāj likt vienlīdzības zīmi strap "es maksāju..." (ja man nav naudas tik daudz, cik Abromovičam esmu slikts/ sliktā), un "tik maksā mans pakālpojums". Un ar centieniem jāmēģina celt sava pakalpojuma vērtību, nevīs savu cilvēcisku vērtību....

Es vēl neskaros invalīdu problēmai, kur cilvēkam kaut sasities nav iespējas kaut ko pasākt un izsisties uz augšu :)
09.05.2011 19:43 |

Reitings 2130
Ir daudz dzirdēts, ka nauda ir pieaugoša cilvēka atzīmes utt., no vienas puses tā ir, ka gurds, bet galvenais, apņēmīgs cilvēks, manuprāt, spēs uzturēt ģimeni, sevi, bet tas nenozīmē , ka dzīvē var būt dažādas nianses un dažādi cilvēki.
Jo tas, kā cilvēks pelna sev iztiku itr ļoti atkarīgs no audzināšana, vērtībām, utt., jo ir piemērām, dāmas, kurām, galvenais, daudz pelnīt, vienalga, kaut bordelī ar pakaļu, ja nevar normāli, un atkal ir ļoti godīgi cilvēki, kuri nekad, teiksim, neies stradāt neoficiāli, nerunājot par kaut kādām nelikumibām un šmaukšanām, un tādiem cilvēkiem iet parasti grūtāk.

Daudzas šeit kliedz, ka nekad nesatiktos ar nabagu veci, super, ka Jums patrāpījās baigi bagāts, man tiešām prieks. Bet LV ir interesanta situācija, ka ļoti bagātu vecu ir tiešām maz, ko citām vecmeitās klīst aidot aligarhu :)?? Un nabags nenozīmē stulbs. Un arī pārējošas grūtības var ilgt gadiem, pazīstu pāris ļoti bagātus ci;vēkus, lkuri pēc kritien ilgi rāpojuši uz augšu...
Dzērājs, slinķis - tas ir cita lieta, bet ja cilvēks cenšās, bet viņām kaut kas nesanāk, un tādēļ viņu pamest.. un daudzas tā arī dara... ja kas :)

Par sievieti - domāju, ka jebkurai sievietei jāmēģina nodrošināt sevi vismaz minimāli, jo īpaši, ja dāmai ir ērns, šajā sakarā nesaprotu princešu psiholoģiju, kuras sēž mājās ar sīkiem, neko nedara (kaut uz kursiem nevar aiziet vai paņmt mājās haltūru kaut reizi gadā :)), bet pašas bļauj, ka vecis maz pelna... :)

zinu, ka ļoti gari, bet šī tēma man ir aktuāla, jo es, piemērām, nespēju atļauties dzemdēt bērnu, jo jutu, ka neesmu pietiekami neatkarīga, ka varētu BEZ NEVIENA palīdzības viņu vismaz līdz 3. gadu vecumam izaudzināt pienācīgi, nevīs kanpinoties...

atkal kopumā tas uzskats, ka IR jāpelna, IR jāmāk,,, ir bīstams, jo piemērs no paziņu dzīves: dāma zaģēja, zaģēja vecu, ka pa maz (bet šitais tiešām centās, strādājis divos darbos :)), bet kad tas "mauras" pārkāp jebkādu robežu, vecis mozvērtības kompleksa pakārās... tāpēc mūsdienu situācijā , lai tiešām būtu labi, jācenšās, jābūt kretiskam pret sevi, jāmēģina izmantot jebkuru iespēju, bet, ne līdz līmenim nauda = viss!

Psihologi saka, lai cilvēki pārstāj likt vienlīdzības zīmi strap "es maksāju..." (ja man nav daudas tik daudz, cik Abromovičam esmu slikts/ sliktā), un "tik maksā mans pakālpojums". Un ar centieniem jāmēģina celt sava pakalpojuma vērtību, nevīs savu cilvēcisku vērtību....

Es vēl neskaros invalīdu problēmai, kur cilvēkam kaut sasities nav iespējas kaut ko pasākt un izsisties uz augšu :)
09.05.2011 19:49 |

Reitings 2727
Reģ: 07.05.2011
Mani ka virieti vairak interese pati sieviete, nevis vinas nauda.
09.05.2011 19:50 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Jā Taurenīt,raksti vēl,jā raksti raksti vēl,neapstājies pie pāris teikumiem :-D :-D
09.05.2011 19:50 |

Reitings 2130
ēzelis grib gulēt :) Man divdreiz sanāca :)

Unvispār, nju uzrakstīju gari, nju domāju es gari, ko pdarīsi :)
09.05.2011 20:11 |

Reitings 286
Tiešām negribas jau domāt, ka esmu muļķe... bet kaut kā nav man tās naudas. Makā vien pāris lati. Un es tiešām cenšos! Uzsāku savu biznesu, domāju kā nopelnīt, piedalos konkursos, rakstu piedāvājumus utt. Strādāju aš diennakti, bet tāpat rezultātu nav.
Taisni vai depresija :-/ Un tad ausīs atkal dzirdu frāzi - gudrs cilvēks vienmēr spēs nopelnīt.
09.05.2011 20:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits