Mājdzīvnieka nāve.

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009

Sveikas meitenes! Zinu, ka nav prāta darbs rakstīt par ko tādu forumā, un nebūtu īsti normāli, ja visi, kuriem nomirst mājdzīvnieks rakstītu par to internetā, bet nevaru noturēties... Daudzi nesaprot, jo tas taču tikai dzīvnieks un ja vēl nav ne kaķis, ne suns...bet jā... Vakar nomira mans degu. Dzīvoja 7 gadus un ar visu to, ka esmu veģetāriete, dzīvniekus uztveru līdzvērtīgi cilvēkiem - viņš bija mans ģimenes loceklis. Un tieši tā es šobrīd jūtos - it kā būtu zaudējusi tuvu ģimenes locekli. Viņa būris atradās virtuvē - ejot uz turieni, vienmēr paņēmu viņu rokās, vai griežot kādus dārzeņus, atliku gabaliņu arī viņam. Tagad nekā. Būra vairs nav, klusi un tukši, neviens nepīkst, lūdzot uzmanību. Līdz šim neesmu nevienu dzīvnieku zaudējusi - bērnībā mums ģimenē bija papagaiļi, tie nomira, taču pati biju maziņa un arī tie vairāk bija vecāku dzīvnieki. Tas pats ar zivīm. Vēl ir kaķene, kura ir veca, taču sveika un vesela.

Gribēju jautāt tām, kuras saviem mājdzīvniekiem tikpat ļoti pieķērušās, taču zaudēja tos - cik ātri samierinājāties? Vai iegādājāties citu? Šobrīd man ir sajūta, ka negribu vairs nekad sev dzīvnieku, jo atkal piedzīvot mīluļa nāvi - nē, paldies.

08.05.2011 03:52 |

Reitings 154
Reģ: 11.08.2011
Zinu, cik sāpīgi ir zaudēt dzīvnieciņu.. Bet es tādās reizēs domāju par to, ka padarīju viņa dzīvi jauku un mīļuma pilnu. Ir tikai loģiski un pašsaprotami, ka dzīvnieki dzīvo daudz īsāku mūžu par mums, ar to jārēķinas! :-/ Pēc dzīvnieciņa nāves es parasti gandrīz uzreiz paņemu vietā jaunu - aizgājušajam vienmēr būs vieta sirsniņā, bet viņš ir citos medību laukos, dzīve turpinas un savu mīlestību jāturpina dot dzīvām būtnēm :-) Esmu zaudēju bērnībā gan kucēnu, kurš saēdās indi, gan lielo suni, kurš bija pie manis kopš manas dzimšanas, gan kaķīti, kuru sabrauca auto.. Ļoti sāpīgs zaudējums, bet paņemot vietā jaunu dzivnieciņu, tiek aizpildīts tukšums - protams iepriekšējais dzīvnieciņš vinemēr būs sirdī - bet jāsaprot, ka tāda dzīve ir. Ņemot dzīvnieku, jāapzinas, ka viņa mūžs būs vien pāris gadi kā pelītēm vai vairāk. Varbūt skarbi, bet mēs VISI mirsim un tas ir tikai dabiski. Viss saimnieka pienākums ir dzīvnieciņam atvēlēto mūžu rūpēties un mīlēt!
12.08.2011 14:25 |

Reitings 213
Reģ: 25.03.2011
Atceros, ka man arī, kad biju maziņa nomira kāmītis. man bija kādi 9 gadi. Tas gan bija ļooti sen un protams, esmu jau sen tikusi tam pāri. Lai gan kāmis dzīvo tikai apmēram 2 gadus, es arī viņam biju pieķērusies ļoti un pārdzīvoju. Bet diemžēl neatceros, cik ilgu laiku man prasīja tikt tam pāri, bet šķiet, ka nebija mēnešiem.
12.08.2011 14:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits