Kūku Brunete!
Pati mājās netieku, bet gribu aizvest Mātes dienā tantei un omei, pie kurām braukšu ciemos.
Tā ir vienīgā, ko es māku taisīt, bet parasti visiem ļoooti garšo. :-)
Vajag - 500 grami Selga vai analoģisku cepumu, viena bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru, 200 grami sviesta, kādi 100-150 grami krāsainas marmelādes + kakao kādas 3-4 ēdamkarotes.
Cepumus jāsalauž tādos ~puscm - cm lielos gabaliņos, atsevišķā bļodā. Jāsagriež līdzīgos gabaliņos arī marmelāde.
Pēc tam ņem sviestu, un bļodā, kurā taisīs torti, vai kādā katlā, liek sviestu un kausē uz plīts, kamēr izkusis - nu ar koka karoti vēl maisa, lai ātrāk izkūst.
Tad pagaida, lai nedaudz atdziest, bet kamēr vēl šķidrs, lej klāt visu pilnpiena bundžiņu. Visu izmaisa, lai ir vienmērīgi. Pievieno kakao, apmēram 3-4 ēdamkarotes, bet nu tur kā izskatās, ja vajag vēl var pielikt vēl.
Kārtīgi visu izmaisa, lai nav bumbuļu. Kad masa ir vienmērīga, pievieno marmelādi, atkal izmaisa. Un tad ber klāt cepumus. Visus gan uzreiz neber, jo var sanākt par sausu. Vienkārši ber un skatās, vai vēl pietiek masas, kurā tos iemaisīt.
Nu beigās, kad visa masa ir samaisīta un gaiši cepumi cauri nerēgojas, jāņem polietilēna maisiņš vai divi un jāpilda tajos iekšā šī masa. Maisiņš jāaizisen, bet tad noplicināt, izveidojot vajadzīgo formu, un likt ledusskapī, vai kur citur, un virsū ko smagu! Otrā rītā ļoti garda kūka ir gatava!
Pati neēdu, bet atceros no tā laika, kad ēdu. :-D