Sveikas, kāda varbūt zin, kā Excelī (2007)var no kontaktu saraksta atlasīt konkrētus vārdus? Piemēram, ja man ir dazādu vārdu saraksts un man jāuztaisa atsevišķa tabula ar visām Līgām no tā kopējā saraksta.
Ar sorēšanu ir tā, ka, ja tiks papildināta nākotnē tabula, tad jāatcerās to otru arī papildināt. Bet, ja taisa lookup, tad otrā tabulā viss automātiski atjaunojas.
nezinu kā ir ar 2007. exceli, bet manējā to štelli var dabūt gatavu izpildot: data --> filter --> autofilter. protams, iezīmē kolonnu virsrakstus, un tad tajā kolonnā izpildīsies vajadzīgā f-ja.
Nu, jā, Svētā, bet man tas izklausās pēc uzdevuma skolai vai augstskolai, kur parasti info vairs nemainās. Bet, ja grib nodrošināties, tad tavs variants, protams, ir labāks. :)
Svētā, redz, man laikam nebūs bijusi taisnība :D viņai nesanāk
Lexa - iezīmē tabulu --> Data --> Filer --> (parādās bultiņas pie tabulas header) uz tās uzspied --> text filters --> eaquals --> Tur ieraksti "Līga"
Ja tu šitā daŗiji un rezultāts vēl ar vien nav, tad evaru palīdzēt, jo nesaprotu, kas tev tieši nepieciešams :D
Iezīmē visu lauku un tad spied uz data augšējā rīkjoslā, atrodi filter un tur viņš piedāvā autofilter, nospied to. Tad tev pie nosaukumiem tekstā būs tādas mazas izvelnes podziņas (bultiņas. Uzspied uz tās kolonnas bultiņas, kur ir vārdi un izvēlies vārdu ilze.