Cik es atceros star Lauru un Alvīni nebija stipri ģimeniskas attiecības, jo Alvīne daļēju vainoja Lauru, ka dēls nokļuvis cietumā. Manuprāt,kad bija izdevība Alvīne lika Laurai justies nevajadzīgai un bezspēcīgai (mazlit skarbi teikts), piemēram situācija, kad Laura laboja Aku, Alvīne līdz pēdējam mirklim teica, ka Laura nespēs to salabot, vajadzīga vīrieša roka. Laura Alvīni cienīja, nekad nepārmeta un nerunāja pretī. (tikai vienu reizi vinja nepalīdzēja notīrīt ābolus, bet arī tad vinja jau bija gatava doties atpakļ :-D )Vēstules, kuras Alvīnes dēls sūtīja tikai Laurai, viņa nolasīja tā, lai Alvīe netiktu apbēdināta. Vispār starp viņām bija draudzīgas attiecības, tikai Alvīnes dēla apcietināšana radīja nielielu sasprigtumu un atsvešinātību. :-P
Par Luru varu teikt, ka Laura jutās atbildīga par ģimeni, galvenokārt par vīru, tāpēc arī pameta Rūdofu. :-)
Kut kā tā, varbūt kaut kur esmu kļūdījusies, bet iesaku izlasīt grāmatu!. Man ļoti patika, kaut arī biju skeptiski noskaņota par latviešu autoru darbiem.