viforshakais izvilkums no d/gramatas:
Četri balti un viens rūtotais krekls (manējais)
Par pašvaldības un eiropas naudu ejam uz kursiem. Galvaspilsētā.
Mācamies kā integrēties tur, kur mūs negaida un kā integrēt tos, kurus mēs negaidam.
Sarežģīti, protams. Visu laiku nāk miegs. Bet to kompensē bezmaksas pusdienas ar dīvainiem ēdieniem un kafijas pauzes, kuru laikā var saēsties cepumus, ja esi pirmais, kas ātri izskrien no semināru telpas.
Divdienu pasākums. Tāpēc iekārtojāmies lepnā viesnīcā. Numuriņos pa seši. Visi savējie. No Dobeles.
Atpūtas programmā bija kluba apmeklējums. Četri Balti Krekli.
Ēvaldam daudz naudas. Šis man nopirka biļeti un pirmās trīs skrūves. Sēdēju pie bāra letes un vēroju apkārtni.
Veca latviešu estrādes leģenda draiski ārdījās uz skatuves. Četrdesmitgadīgas tantes leca galopā līdz. Viena pat smagi krita, noraujot sev līdz padusē iekarājušos vīreli ar ūsām un ādas vesti.
Apkārt kūsāja romantisks noskaņojums. Vīri stīvējās pa stūriem, lai būtu iespēja labākai pārredzamībai un varētu izšaut nekļūdīgi pa to vienīgo, īsto, kaislīgo, ar lieliem pupiem, kas gatava uzreiz lekt gultā. Problēma bija tur, ka šādu sieviešu nebija. Visas, kas bija gatavas uzreiz lēkt gultā, nebija atnākušas. Pārējās bija klubā, bet nebija gatavas lēkt gultā, jo pirms tam gribēja lēkt "trīs vīri kādreiz bija, hei,hei,hei" ritmā. Tā kā nācās piepūlēties arī onkoļiem.
Mani lenca patukls sportisks tantuks apspīlētā spīdīgā kostīmā. Izskatījās pēc Michelin vīriņa. Praktiski vajāja mani visu nakti. Un dzēra šampanieti. Un runāja ar briesmīgu angļu akcentu. Esot strādājusi veselu gadu ārzemēs. Lauksaimniecībā. Kopā ar poļiem, lietuviešiem un rumāņiem. Angliski nemākot, bet akcents esot parādījies pats no sevis.
Daži vīri stutējas pa stūriem tāpēc, ka bija atstutēti, lai nenogāztos. Bija arī ārzemnieki, kuri atšķīrās ar to, ka neprata dejot jaunākās Rīgas dejas. Sieviešu kontingents nemainījās. Lai iedabūtu kādu gultā, bija jābūt romantiskam un jānodejo vismaz viena deja.
Nodejoju. Divas. Zilo karbunkuli un gabalu no Lingas. Sievišķis bija sajūsmā un izkusa.
Semināra otrās dienas sākumu nokavēju par trīs stundām. Zanda dzīvoja Bolderājā un gribēja mani no rīta ilgi un kaislīgi. Nespēju atteikt.
Interesanta pieredze. :)