Ģērbšanāš stils + darbs/skola/studijas

Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009

Sveikas!

Nolēmu izveidot šo diskusiju, jo man ir viena kursabiedrene, kura uzskata, ka uz augstskolu/darbu nedrīkst nākt košās krāsās, augstpapēžu apavos, apspīlētā apģērbā, džinsa auduma drēbēs un sazin vēl ar kosmētiku uz sejas.

Man tas liekas vecmodīgi. Es nēsāju gan apspīlētas drēbes, gan īsus svārkus, gan džinsa bikses, gan košas krāsas, gan papēžus, gan lietoju kosmētiku - viņa visu laiku man izdara noniecinošas piezimes, es nesaprotu tas ir viņas humors vai kā, bet nu neeju jau uz skolu/ darbu tā, ka man pakaļa lien laukā un krūtis laukā veļas. Es visu laiku saku, ka nevar visus mērīt pēc savas līdzības, ir taču 21. gs. Es sajūtos pazemota, ka man pasaka, ka viņai esot kauns par mani, lai es ejot pie pasniedzēja, jo man esot tik īsi brunči vai vēl sazin kas. Man šodein bija sarkana plandīga koša sarkana kleitiņa, zila jaciņa un pie jaciņas zili/sarkana piespraude. Viņa man pasaka - fui, kā Tu izskaties, man visu lekciju būs uz Tevi jālūr, luksofors tāds. Tas jau vairs nav humors. :-/

Kādas ir Jūsu domas šajā jautājumā?

Kā Jūs apmeklējas studijas/ darbu?

20.04.2011 22:10 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Es arī uzskatu, ka augstskola nav tā vieta, uz kuru ejot vajag baigi pucēties. protams, kosmētika, svārki, tas ir tikai normāli.
Pati cenšos vilkt kaut ko vienkāršu, bet reizē arī tā, lai mna labi izskatās! :-)
21.04.2011 00:34 |

Reitings 173
Kā man patīk, kad diskusijas autores sūdzas par kādu problēmu, bet beigās izrādās, ka pašas dara to pašu! (t)
Un tas, ka tu savu kursabiedreni apsaukā par pelēko peli, ir atbalstāmi? (t)
Atbildot uz jautājumu, kad vēl studēju, nevilku īsus svārkus, dekoltē un nepārspīlēju ar pārāk spilgtu kosmētiku/apģērbu. Tā tomēr ir mācību iestāde. Tai pašā laikā, protams, atļāvos gan pieklājīgus džinsus, gan papēžus, gan neuzkrītošu kosmētiku.
Godīgi sakot, ja redzētu tādu apģērbu, kādu te apraksti, padomātu, ka tam cilvēkam trūkst uzmanības un gribas par katru cenu izcelties! Pieļauju, ka ballei vai brīvdabas pasākumam gan tāds apģērbs derētu.
Attiecībā uz darbu es ievēroju visu to pašu, ko jau rakstīju, tikai tur prasības ir vēl stingrākas.
21.04.2011 00:47 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Man tiiiiiik ļoti gribētos uz viņu paskatīties :D nenormāli!
Kristīn, atraksti man, lūdzu, uz e-pastu :D
[email protected]
21.04.2011 00:54 |

Reitings 1035
Reģ: 29.07.2009
Valkāju tādas drēbes, kā vēlos - pārsvarā tās ir sievišķīgas, citreiz seksīgākas, citreiz klasiskākas. Protams, atkarībā no dienas plāniem un noskaņojuma varu uzvilkt citādākas drēbes, taču pārsvarā nēsāju dažādas kleitas un svārkus, blūzītes. Gan apspīlētas, gan īsas, gan vējā plīvojošas :D Kā sagribas. Un man pilnīgi vienalga, ko kāds cits domā par manām drēbēm, jo es pati arī nepiegriežu tik lielu vērību citu apģērbam.. Protams, pamanu skaisti ģērbtus cilvēkus, paskatos un nopriecājos :D Bet uz to neieciklējos. Tavā situācijā, ja tas atkārtotos vairāk par pāris reizēm, droši vien dusmīgi atcirstu - kāda gan viņai darīšana?! :D
21.04.2011 01:32 |

Reitings 1466
Reģ: 26.09.2010
Ja man ir naudas lietas darāmas, tad cenšos ģērbties trūcīgāk, tāpat ejot iepirkties un darīšanās, kurās vajag nosist cenu :-D
Uz ballītēm, klubiem, pasākumiem pucējos :-)
21.04.2011 01:34 |

Reitings 1466
Reģ: 26.09.2010
Mans stils ir klasisks, vienkāršas piegrieznes, bet ar akcentu:)nepatīk, ka daudz visādu caku utt.
21.04.2011 01:36 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Nuuu tā ka studijas reali aiznem manu dienas lielako daļu, tad arī ģerbjos smuki! Tomēr tas ir 5-7 stundas katru dienu, kad atrodos cilvekos - tas ir ka mans darbs, mana ikdiena! Manuprat stulbi ģerbties kaut kā tizli tik daudz laika! Es velku gan kleitinas, gan kurpes un svārkus - ko vien vēlos! Varbūt ja būtu jastrāda kaut kur radio vai nez noliktavā kur neviens neredz tad nepucetos vsp, bet universitātē es tacu katru dienu satieku milzumdaudz cilveku un velos izskatīties labi!
24.04.2011 21:11 |

Reitings 1873
Cenšos universitātē izskatīties smuki, jo,ja neizskatos smuki, tad man nekāda mācīšanās nesanāk, jo visu laiku domāju par to kā es izskatos :-D
Velku gan miņukus, gan apēžus, protams, ne baigi pārspīlēti arī :-D
25.04.2011 03:19 |

Reitings 251
MeiteneVārdaKristīne, es tavā vietā gardi pasmietos par tik skaudīgu maitu. Katru reizi, kad viņa tavu paskatu noniecina, pasmejies un pasaki, ka redz tev takš nav ne tēds dabīgais daiļums, ne gudrība, lai ģērbtos kartupeļu maisos. Vai tamlīdzīgi. Nu tagad nedomājas... :-/

Riebjas tādi cilvēki. Atceries, ak tu esi labāka tādēļ vien, ka nenoliec viņu, bet centies izprast. Respekts, bet izskatās, ka lieki.
25.04.2011 03:42 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Pie sava izskata vienmēr piedomāju, ja neizskatos iespēju robežās labi (protams, subjektīva lieta), nejūtos labi ;-) Tas brīžiem ir viens no maniem lielākajiem klupšanas akmeņiem :D
Šobrīd jūtu, ka esmu apģērba ziņā pārejas procesā - tas kļūst elegentāks, sievišķīgāks :) Ģērbjos ar vienkāršību audumā un tekstūrā, bet vienmēr ir kāda oga, kāds punktiņš uz "i". Tas ar mērķi nebūt ārišķīga (īpaši skolā, kura ir solīda iestāde un kurā ir obligātas dažas etiķetes pamatlietas), bet ja reiz uzmanība pievērsta, tad lai ir kur aci piesiet :) Man nepatīk luksafora funkcija :D :-P
Vispār apģērbā man visvairāk iekrīt sirdī forma (piegriezums, kritums) un siluets, ko tas veido. Mazāk "paķeros" uz krāsu, audumu, tekstūru, rakstu...
25.04.2011 05:11 |

Reitings 2087
MVK, kāpēc Tev ir tāda draudzene? Lai Tu viņu cosmo aprunātu? Runājot par apģērbu, esmu vairāk Tavas draudzenes pusē, jo esmu satikusi pārāk daudz sieviešu, kuras nespēj sevi/savu augumu objektīvi novērtēt. Pati izvēlos visai apspīlētu apģērbu, bet tādu, lai es neizskatos "lēti". Tikko vienā tēmā meitenes jūsmoja par plēstām biksēm un legingiem, bet man būtu neērti ar tā ģērbtu cilvēku kaut kur doties kopā.
25.04.2011 16:50 |

Reitings 2051
Domāju, ka apģērba izvēle, dodoties un universitāti, lielā mērā ir atkarīga no mācību iestādes un izvēlētā mācību virziena. Esmu ievērjusi, ka topošie juristi un uzņēmēji uz lekcijām dodas kostīmos/uzvalkos un staipa apkārt portfelīti. Ja mācies šādā virzienā, tad var gadīties, ka kāds šķībi skatās uz sarkanām kleitām un brīvāku stilu, jo šajās profesijās solīds ārējais tēls ir ārkārtīgi svarīgs un paši studenti to ļoti izceļ... Man personiski dziļi riebj nēsāt šāda tipa apģērbu! Nepārprotiet, man patīk kā meitenes izskatās, bet pati tā nemūžam nestaigātu. Pati mācos Humanitārajā fakultātē un tur ir savādāks skatījums uz dažādiem stiliem un apģērbiem un lielākā daļa staigā patiešām brīva stila apģērbos. Protams, apģērbam jābūt tīram, kārtīgam un piedienigam - super mini+ papēži tā īsti solas ikdienai, manuprāt, neder. Arī ērtumu nevajadzētu uzskatīt par galveno prioritāti, jo, piedodiet, bet citu meiču pakaļas iespīlētas legingos es redzēt negribu. Zinu, ka legingi ir ērti, bet, come on, people, wear pants! :-D
25.04.2011 17:19 |

Reitings 1020
uz universitāti un darbu cenšos neierasties pārāk īsos svārkos, sporta apavos un izaicinošos tērpos. pārējās jomās man nav tabu - patīk gan krāsas, gan papēži, gan kosmētika :)
25.04.2011 17:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits