Sveikas. Man jau kādus pāris pēdējos mēnešus krakšķ kauli. bet nu visur, ceļi, pirksti, pleci, gūžas. Man tas galīgi nepatīk. No kā tas rodas un kas jādara, lai vairs nekrakšķētu? (t)
man visu mūžu tā ir..viss krakšķ, pat ejot gurnos krakšķ dažreiz..ārsti nesaka neko, ka tas būtu slikti vai kā, reiz ķirurgs ieteica eļļot locītavas ēdos aukstās gaļas uz tādas lietas
Man krakšķ viena potīte un aptiekā man ieteica yourlife vitamīnus ar magniju,kāliju un cinku. Dzeru jau nedēļu,baigos uzlabojumus gan vēl nejūtu, bet nu...gan jau, ka parādīsies :-D vismaz nagi ir palikuši veselīgāki- cietāki, tad jau kauliem ar kāds labums ir :-D
man vienreiz kkas teica, ka tā krakšķēšana nav vis no kauliem, bet kad plīst kkādi tur burbulīši, tad tas izklausās it kā kauls krakšķ. bet nu nez, cik tas ticami.
Man dakteris teica, ka jālieto uzturā vairāk produktu ar magniju un ieteica nopirkt krama gabaliņu, ielikt ūdenī un dzert.
Smieklīgi, bet manam zirdziņam arī krakšķēja locītavas. Vetārsts ieteica barībā vai ūdenī iejaukt želantīnu. Tā nu abas izgājām caur 'želantīna tūrei' un nekas vairs nekrakšķ ne man ne manai mīlulei.
Man manuālā terapeita teica, ka, ja krakš, tas nozīmē, ka sinoviālais šķidrums (tas, kas atrodas locītavās) ir pārāk blīvs un tādēļ rodoties tā skaņa. Cik atceros, tad tas bija tieši par ceļiem un potītēm, bet pārējām locītavām kaut kas līdzīgs esot.
Kāds cits gan teica, ka tas esot normāli, ka krakšķ, bet vingrot (staipīties) gan ir ieteicams jebkurā gadījumā.
Meklēju info par savu parādījušos problēmu un atradu šo diskusiju. Dīvaini, ka visi iesaka lietot vairāk šķidruma, piena produktus un vingrot.
Piena produktus un ūdeni dzeru daudz, bet kas attiecas uz sportiskajām aktivitātēm, man tieši no slodzes palielināšanas ir parādījušās šādas problēmas. Jo vairāk vingroju, skrienu, peldu un staipos, jo vairāk krakšķu. Dīvaini. Tas gan ar kājām man pārsvarā.
Ceļi sāka krakšķēt pēc 2 gadu treniņiem, plaukstu locītavas, roku un kāju pirksti sāka krakšķēt pēc ķīmijterapijas.. Agrāk dzēru Joint Protect, nekas nemainījās.