kas ir ar jauniešiem?

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010

Kāda tagad ir situācija ar skolu absolventiem? Cik kvalitatīvi viņi iznāk no skolām?

Es tagad strādāju pie darbinieku atlases un nevaru vien nobrīnīties, kā jaunieši kaut vai raksta. Valoda drausmīga,gramatika, stilistika nekāda?

Kāpēc cilvēki sūdzas, ka nav darba, bet tai pat laikā nepapūlas normālu pieteikumu nosūtīt?

14.04.2011 19:26 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
123654, tā kā šī diskusija nav slēgta tipa, tad atļāvos savu viedokli piekabināt, turklāt man dažreiz žēl to, kurus sāk tiesāt pēc izlasīto grāmatu skaita un ja tu nepārzini konkrētu spīdošo prātu idejas un atziņas, tad tu esi neizglītots puteklis.
14.04.2011 23:39 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Esmu lasījusi Grūtupa grāmatu "Maniaks", izlasīju 2 vakaros, man šķita interesanta ;-) , kaut vai tas būtu Vinnijs Pūks, es lasu ko vēlos un manu domāšanu neietekmē kaut kāds rakstnieks kurš savu domu paudis pirms vairāk kā 100 gadiem, tādas lietas neviens nevienam neuzspiež, tāpat kā Bībele, katram ir sava filozofija un dzīves uzskati.
14.04.2011 23:41 |

Reitings 2087
Reģ: 29.01.2009
Guarana, ir ļoti labi, ka lasi to, kas patīk:) Bet tas nemaina to, ka liktenim netic arī kāds cits, ne tikai es
14.04.2011 23:46 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Viņš ir miris, varbūt pēdējā dzīves momentā mainīja savas domas par to ko sarakstīja, diskutējami...
14.04.2011 23:47 |

Reitings 2087
infatuation, paldies Tev par atbildi! Zini, es ticu, ka ir ļoti daudz spīdošu prātu, bet no viņiem mācīties mēs varam tikai tad, ja tie rakstījuši mums piemērotus darbus. Var lasīt kaut vai kaimiņpuikas rakstīto un "izlobīt" no tā vairāk nekā no "skaļajiem" uzvārdiem
14.04.2011 23:48 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Becky
Cik gan īsa atmiņa kļūst tiem, kas pakāpjas soli pa karjeras kāpnēm!
Nu kādas savas īpašības motivācijas vēstulē var uzrakstīt 18 gadus vecs jaunietis? Labprāt palīdzu mammai mazgāt traukus un dažreiz izmazgāju savu istabu? :D :D
Jā, kad man nebija nekādas darba pieredzes- nu ko tad tur tai motivācijas vēstulē rakstīt? Godīgi pildu mājasdarbus un palīdzēju skolotājai aiznest uz 3 stāvu grāmatas? :D :D
Nu, protams, kad ir jau zināma darba pieredze, tad nav nekādu problēmu uzrakstīt- pietiek uzskaitīt, ko esi apguvis katrā darba vietā un jau lapa pilna.
Ja es, Becky, zinātu, kur tu strādā, apziņotu sev zināmos jauniešus, lai neiet uz to uzņēmumu, jo tas ir jauniešiem nedraudzīgs.
15.04.2011 01:43 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Lollipop, mēs nemaz neņemtu cilvēkus ar tik šauru domāšanu kā tev, to pašu var uzrakstīt arī kā:
1) protu organizēt savu darbu
2) ar atbildību izturos pret sev uzticētiem pienākumiem
3) veicu darbu rūpīgi un atbildīgi utt. u.tml.
15.04.2011 01:51 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Runājot par jauniešiem, mēs tiešām jauniešus no malas neņeme, ja gadās kāds praktikants, tad savējais! 8-)
15.04.2011 01:53 |

Reitings 563
Reģ: 17.02.2011
Runājot par pieteikumiem, atceros savu pieredzi bijušajā darbavietā. Tieši bija izsludināts konkurss - iespēja 10 vai 12 (vairs precīzi neatceros)jauniešiem mācīties pie uzņēmuma darbiniekiem un arī dažiem starptautiskiem nozares profesionāļiem.Pāris talantīgākajiem bija iespēja palikt šajā uzņēmumā, respektīvi, dabūt darbu. Pati gan nepiedalījos strādātgribētāju vērtēšanā, taču man bija iespēja redzēt atsūtītos CV. Bija patiešām ļoti daudz labu un interesantu pieteikuma vēstuļu, taču dažas bija tādas, ko aizmirst nav iespējams. Ja pati nebūtu redzējusi - domātu, ka tā ir anekdote, ne realitāte. Vienā pieteikuma vēstulē bija šāds teksts:"Tagad dzīvoju Gulbenē, taču, ja tiešām vajadzēs, esmu gatavs braukt uz Rīgu", otra, kas palikusi atmiņā:"Pagaidām esmu nobeigusi 2.kursu, taču nedomāju pie tā apstāties..." Un trešā - CV, kas atsūtīts pa pastu, un uzrakstīts uz izgrieztas lapas no rūtiņu klades.Protams, bija arī daudz labu,interesantu, perfekti noformētu pieteikumu. :-)
15.04.2011 22:36 |

Reitings 39
mazspiradzins
Ieslēdz televīziju un paklausies, piemēram, LNT ziņas. Es katrā trešajā teikumā varu atrast pat pa kļūdai. Atver tvnet.lv portālu un palasi kā tiek veidotas ziņas.
NO KĀ JAUNIEŠIEM GŪT PIEREDZI?????
Kad es mācījos vēl vidusskolā, mums bija kolosāla latviešu valodas skolotāja, kura patiesi darbu darīja ar prieku un mēs apguvām latviešu gramatiku. Bet šodien tā nav prioritāte pat latviešu valodas stundā.
Par ko Tu brīnies???? Ka sistēma izlaiž idiotus, jo tādi cilvēki, kas nedomā ir izdevīgi valdošajai varai???
Vai esi mēģinājusi vienu šādu cilvēku paskolot?
18.04.2011 19:07 |

Reitings 800
Reģ: 10.10.2010
Tev vienkārši tā škiet. Ar jauniešiem viss ir kārtībā.
18.04.2011 19:32 |

Reitings 1035
Reģ: 29.07.2009
Nezinu, man jau šķiet, ka tas tikai no cilvēka atkarīgs! Piekrītu Becky, ka jauniešiem tieši izvērstais CV palīdz uzskaitīt prasmes, iemaņas - var minēt ļoti daudz ko. Tāpat arī normālu motivācijas vēstuli uzrakstīt nav problēma. Kā arī visas papildus aktivitātes, kursi ir tikai pluss, protams, valodu zināšanas. Ja salīdzina pāris motivācijas vēstules, kādas tiku rakstījusi pirms pāris gadiem uzņēmuma iekšējos konkursos, jā, tās nebija perfektas - tur bija par daudz liekas informācijas, piemēram, par konkrētiem darba pienākumiem, ko attiecīgajā brīdī veicu, un par atbilstošajām prasmēm, bet tas viss ir izlabots. Manuprāt, vajag tikai pacensties (uzrakstīt to visu atbilstoši), kā arī, loģiski, ir nepieciešams zināšanu un kompetenču pamats, kas nodrošina to, ka tu tiešām esi vērtīgs potenciālais darbinieks. Savā mūžā esmu rakstījusi motivācijas vēstuli 5 reizes - pirmo reizi vidusskolā, otro - kad pieteicos pirmajā darbā, trešo un ceturto - kad pieteicos uz citu amatu iekšējā konkursā, un piekto - kad kandidēju uz citu darbu. Laikam jāspriež, ka esmu gana normāla un kompetenta, jo atteikumu esmu saņēmusi tikai vienreiz no visām 4 reizēm (vidusskolu, loģiski, neskaitīsim) - darba intervijā esmu bijusi 3x mūžā un visās 3 reizēs mani pieņēma darbā, gan 2x jaunos amatos, gan 1x iekšējā konkursā. Par pēdējo - tur bija ierunājies jaunības maksimālisms un biju pieteikusies uz vadītājas amatu (arī iekšējā konkursā), tur mani pat uz pārrunām neuzaicināja :D Kas arī bija sagaidāms, nav ko zaļiem gurķiem lekt augstāk par savu pakaļu :D Jo toreiz bija nepieciešams vadītājs ar pieredzi (kaut zemākā līmeņa vadītāja amatā), kādas man nebija).
18.04.2011 20:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!