Darbs tikai naudas dēļ?

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009

Vai Jūs strādājiet tikai algas dēļ, vai Jums darbs nozīmē kontaktus, izaugsmi, pieredzi utt. :)??

Zinu, ka jautājums pasists, bet tas man radās, jo daudzas meitenes saka, ka mūsdienās jau galvenais, ka tas darbs vispār ir :) ... Es jau agrāk t;a arī uzskatīju, bet tagad laikām prioretētes un dzīves uzskati mainās...

12.04.2011 14:03 |

Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Man ir viena draudzene, kas dzīvo kopā ar francūzi, kurš viņai nepatīk, bet viņš šobrīd viņu uztur un jau 20 gadus nodarbojas ar to, ko viņa studē, tā viņa iegūst kontaktus, iespēju praktizēties un labas atsauksmes :-D Viņa man pati atzinās, ka viņu izmanto un kamēr abi kaut ko iegūst, tikmēr abiem labi.
Es tā noteikti nevarētu, vismaz pagaidām tā šķiet.
12.04.2011 14:29 |

Reitings 1774
Reģ: 30.01.2009
Pašreizējo darbu (īslaicīgu), ko daru, daru tikai naudas dēļ (nav liela, bet ir sava). Kad varēja pieteikties domāju, forši, šitais neforšais laiks ārā, tāpat mājās nav ko darīt, un naudu nopelnīšu. Bet, viss ir savādāk. Mani pat īsti tā nauda netur šeit vairs, bija doma visu pamest, bet ierunājās sirdsapziņa (kas ir mana ienaidniece darba jautājumos).

Bet vispār, nav tik liela tā darba pieredze. Kad strādāju veikalā, kur bija niecīga alga, vienalga gāju ar prieku, jo man tas patika, pēc tam mana patikšana pret darbu, kurā saņēmu niecīgu algu vainagojās ar atmaksu, jo es tiku arī par pārdevēju citur, bet ar daudz labāku samaksu. :)

Es ceru, ka dzīve mani atalgos arī par šo darbu, jo pukstu jau mājās tikai, kad strādāju, tad tā, lai cilvēki neizjūt manu nepatiku! :)
12.04.2011 14:30 |

Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
Abu iemeslu dēļ. teikt, ka strādāju tikai naudas dēļ, nevarētu, jo nevar manā darbā neko īpaši nopelnīt, it sevišķi, ja nav stāža.
Bet man patīk tas ko es daru ;) nespētu sevi iedomāties sēžot kādā birojā starp papīriem vai par pārdevēju vai administratori.
12.04.2011 14:31 |

Reitings 6324
Ā, un viņš ir 2x vecāks par viņu :-|

Reitings 7596
sākumā domaju ka stradashu tikai iztikai bet velak darbs ieintereseeja un kolektiivs jautrs!reaali jau 2 paaugstinajumi ieguuti un izaugsmes iespejas ir,tas mani mudinaaja vairak iedziljinaties darbaa,pietam naudinjas ar vairak jo augstak kap amataa!stradaju patreiz jomaa par ko arii studeeju...naakotni redzu savaa uznemumaa,bet shii pagaidam ir iespeeja sevi attistiit!Nevareetu gan teikt ka delj naudas straadaaju,darbs ir interesants, bet stiprus nervus vajag un fizisku noturiibu jeb vienvardsakot lielisku veseliibu, kura man tik lieliska nav :-( bet nu daru tik daudz,cik manos speekos!

Reitings 485
Esmu tikai dažas vietās srādājusi naudas dēļ, pārsvarā par pārdevēju. Tas nav mans aicinājums, bet pieredzi ieguvu tik un tā. Man labāk patīk darbs ar bērniem, datu ievadi, uzskaitvedību un arī kaut ko radošu. Šobrīd meklēju darbu, kas man patiktu un būtu sirdslieta, jo apnīk darīt visu pret savu gribu un principiem. Ok, to jau vienmēr sanāks darīt, taču ne tādā daudzumā. Gribas arī savu biznesu, bet nav starta kapitāla. Esmu jau kādas 5-10 biznesa idejas izdomājusi :-D

Reitings 2130
Chanely, laikām pavasara depresija un pārliecība ka ne visiem ir dots kaut ko baigi sasniegt biznesā :) Redzēju, ka mammi gāja grūti vienai ... bet viņai bija mērķis - izaudzināt mani, man laikām vēl pa bašku nav neviens iesitis tā, lai atjēgtos un riskētu, laikām esmu pārāk liela konservu bundža (konsarvatore :))
12.04.2011 14:32 |

Reitings 7596
piekriitu chanely ka dziivee jaadara lietas kas patiik un nevar zinat kuram taa buus iisa un kuram gara!
12.04.2011 14:34 |

Reitings 416
Reģ: 21.10.2010
Darbā, kurā atgriezīšos pēc mācību atvaļinājuma, vairāk gūstu pieredzi un praksi, kas manā profesijā ir pamatu pamats, bez tā nekādīgi. Samaksa ir tāda, kāda ir, bet es maksimāli izmantoju visu, ko kolēģi un priekšnieks man piedāvā, mācos, uzdodu miljons jautājumus un ticu, ka ar gribasspēku panākšu iecerēto. Bet jāsāk no mazumiņa.
12.04.2011 14:36 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
taurenite, tu tachu neesi stradnieku uzraugs, ka jaiet ar "vinjiem kasities" un uzraudzit?

Vai tu peti ikdienas vai pardienas darba sludinajumus?
Redzi ko piemerotu ?
12.04.2011 14:36 |

Reitings 2130
man jau patīka, darīju daudz vairāk nekā man trakstīts darba līgumā, arī baigo naudu par to neprasīju, bet kad paprasīju paaugstinājumu, atbilde bija

"pirmkārt, šeit ir vīriešu sfēra, šajā jomā bez baigās tehniskkās vienalga nevarēsi neko dabūt, un orkārt, ja dab;ūsi paaugstinājumu, aiziesi jau pēc gada uz labāku darbu".

es vienmēr cerēju, ka mani novērtēs, bet sapratu, ka šefs tur mani īsajā pavadiņā, jo zin, ka mana personiskā pieķeršanās viņam tik liela, ka esmu gatava piemaksāt, lai paliktu šeit....

un tagad es kā atjēdzos no sapņa, visi saka, ka es spēju vairāk, bet tā "īsā pavadiņa" dēļ es vairs neticu saviem spēkiem :)
12.04.2011 14:38 |

Reitings 2130
Vai jūs redzējāt kādreiz "sekretāri", kura raksta ES projektus, gatavo biznesa plānu (ne visu, bet..:), PATI viena ved pārrunas par cenām utt., mēģina mācīt darbiniekiem tehnisko angļu valodu un pati zvanās visur pa ārzemēm memklējot visu ko??? A, vēl Jurista vietā sastāda līgumus un pat tāmes 9ne pārraksta, bet sastāda :))

Man viz;itkartē jau sen rakstīts cits amats, bet darba līgumā vienalga "sekterāre". Kad jautāju, tad saka, ka pa dažiem projektiem man piemaks;a atsevišķi (ta tiešām bija :)), ka mani vienalga uztver savādāk , īpaši ārzemju partneri, bet vienalga, es pat nezinu, ko teikt kādā amatā esmu stradājusi, ja būs jāstāsta, pieņemsim, nākamajā intervijā.
12.04.2011 14:43 |

Reitings 2130
Zombie, nē kad ir baigās problēmas uz kuģiem, nez kāpēc es nevīs ražošanas vadītājs lamājās ar meistariem un pat modinājis strādniekus... Bettas tā...

Es tiešām vairs nesaprotu, kas es esmu šajā uzņēmumā un kādā velna pēc cenšos :)
12.04.2011 14:45 |

Reitings 2130
Ok, mēģināšu beidzot meklēt kaut ko nopietnu, jo agrāk viss kaut kas ir bijis, bet vienmēr - vakaros, paralēli, palaidu garām baigi riskantu piedāvājumu... novislcinoties, jo mani kā kāds pieburis pie šitās vietas, šefa... tas bijis dvēseles kliedziens, sorry :)
12.04.2011 14:46 |

Reitings 6324
Jā un bulli, chanely! Veiksmi un nepadodieties darot to, kas Jums mīļš! :-)
12.04.2011 14:48 |

Reitings 1846
taurenite, darba intervijaa varesi uzskaitit visus savus pienakumus, ko dariji, es tava vieta atbilstoshai vakancei minetu to Es projektu rakstishanu, biznesa planu veidoshanu. Ok, zvanities pa arzemem, nu jaa, tas nozimee ka maki labi anglju valodu, nevajadzetu but problemai ar sarunaam, tatad mierigi vari kandidet uz vakanci, kur ir nepieciesams cilveks brivi runajoshss anglju valodaa.

Bet vai shobrid reali darba tirguu ir sludinajumi, kas tevi interesee un atbilst???
12.04.2011 14:48 |

Reitings 2130
mani nelaiž prom uz pārrunām, jo nākās atprasīties citu darbību (tiesa, daudzdzīvokļu mājas apsaimniekošana utt.:))

Pātris reizes, kad biju uz pārrunām, teikuši, ka pieņems, bet bija šīs tas nepiemērots - vienā gadījumā, būtu tā, ka gadu stradātu bezmaksās un tad būtu iespēja pat miljonu dabūt, bet vair;akus gadus strādāt bez naudas.. nju nezinu, citā vietā amats izklausījās "kruti", bet alga - divreiz mazāka par esošo :)
12.04.2011 14:52 |

Reitings 72
Reģ: 10.06.2010
taurenitw-optimiste, man arii ir jaastaigaa pa cehiem un stroikaam, bet tas neliedz man darbaa ierasties kleitaas, svaarkos un sievishkkiigaas dreebees - augsti papeezi man ir ikdienas nosaciijums, taa kaa ja nav noteikta dress-coda, tad nav svariigi kur straadaa, un vienmeer var ggerbties sievisskkiigi :) un tas arii uzlabo omu un garstavokli iet uz darbu - vismaz man ta ir! :)
12.04.2011 14:53 |

Reitings 1846
jamelo par parrunam, saki, ka vizite pie arsta:) neiesi tak uz 100 parrunam..labi, ja piemeram menesii vienu reizi aiziesi, njemot vera cik shobrid ir liela konkurence. Un, ja tu shaja darba vieta strada ilgi un boss pazist tevi, lidz ar to labas attiecibas, problemam aiziet pie arsta nevajadzetu but..;)
12.04.2011 14:55 |

Reitings 1846
Var tachu ari ipashi neskaidroties,pateikt, ka vienkarshi tev vajag uz stundinju vai 2 pazust!
12.04.2011 14:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits