Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Skola, nepareiza izvēle.

Reitings 68
Reģ: 27.03.2011

Pašlaik mācos otrajā kursā, jomā, kura man šķita man piemērota un interesanta. Mācos budžetā, taču uzreiz gribu teikt, ka nebija tas variants, ka mācos šeit tikai tāpēc, ka budžets. :-D Stājoties, tiešām biju sajūsmā un patika, taču sirds jau tad gribēja ko citu - esmu radošs cilvēks, gribēju saistīt nākotni ar mākslu, bet nesaņēmos un neaizgāju, jo visi kā viens mēģināja atrunāt, ka neesot perspektīvi.

Bet tagad... es neredzu turpinājumu. Esmu sapratusi, ka tas nav ''mans''. Īstenībā tas ir ļoti nejauki, jo pamest pusratā negribas, bet mācīties arī nav motivācijas. Nesaista. :-/ Atzīmes it kā pagaidām labas, parasti izbraucu uz to, ka ļoti laba atmiņa, līdz ar to nemācīšanās neko diži neiespaido. :-D

Es pat nezinu, ko no jums gribu, tāpat gribējās izteikties. Tāpēc ka nevienam savējam negribu teikt, jo tomēr ir daudz ieguldīts, lai es šeit atrastos. :-/ Bet zinu, ka pabeigšu šo, galu galā palicis gads ar kapeikām, un tad sapelnīšu naudu kaut vai ārzemēs un tad mācīšos to, ko esmu vēlējusies. (l) (Tas tā, iedrošinot pašai sevi., :-D )

05.04.2011 22:14 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Kur tagad mācies, ja nav noslēpums?
05.04.2011 22:18 |

10 gadi
Reitings 10290
Es domāju, ka, ja Tu puslīdz viegli tur tiec cauri, tad pabeidz! šitas papīrs Tev var noderēt jebkad, bet pēc tam gan pamācies vēl to, ko patiešām vēlējies!
05.04.2011 22:18 |

Reitings 1055
Reģ: 10.04.2010
Man arī reizēm tādas domas. Piemēram, šobrīd. :-D
05.04.2011 22:19 |

Reitings 68
Reģ: 27.03.2011
Noslēpums gan, mūsu ir maz, negribu baigi atklāties. :-P
05.04.2011 22:19 |

Reitings 5395
šiko izklausās peč manas kursa, tiesa mēs jau esam 4.tais kurss un neslēpjam, ka ja nebūtu tikai bd jāraksta sen šo murgu pamestu :-d
05.04.2011 22:21 |

10 gadi
Reitings 1698
gribēju rakstīt to pašu, ko piparene ;) ja iet viegli, izmācies līdz galam un dabuj papīru ;) tas noderēs :)
05.04.2011 22:21 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Pievienojos par pabeigshanu. Kur ir garantija, ka iestaajoties citaa spec. atkal neatkaartosies tas pats. Turklaat Tu esi budzetaa, centies panemt labaako, ko vinji sniedz, attiisti to sevii. Ja jau joma Tevi saista, varbuut pasniegsanas veids nav tas, ko gaidiiji, bet daudz ko vari dariit pati, lasiit, papildinaaties aarpus lekcijaam. Man skiet lielaakajai dalai vidusskoleenu ir viizija, ka augstskolaa nu tik buus kaut kas TAAAADS, bet nav jau, driizaak taada paliidziiga roka attiistiit to, kas Tevii jau snauzj iekshaa....
05.04.2011 22:27 |

10 gadi
Reitings 5929
ja pastāv iespēja, ka esi mana konkurente rotācijā, domāju, ka noteikti Tev ir jāiet mācīties to, ko gribi :D

bet, ja nopietni, mans kursabiedrs tieši aizgāja no RTU 3. kursā un ne brīdi to nenožēlo :)
05.04.2011 22:32 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
iesaku turpināt. kaut vai tāpēc, ka budžets un finansiāli zaudējumi līdz ar to nesanāk
05.04.2011 23:25 |

Reitings 2258
Nu ja tev ir pietiekami daudz naudas, lai izvēlētos maksas studijas, kuras tev patīk, tad aiziet, dari kā sirds tev liek, BET
es no budžeta studijām, kuras izrādījās nav man aizgāju jau 1.kursa beigās un tā kā mani vecāki nevarēja atļauties maksāt par manām studijām, tad es tagad esmu 4.kursā, neklātienē un vēl strādāju vismaz 10h dienā lai samaksātu studijas un dzīvokli un darbs ir tik daudz, ka ielaidu parādus un rezultātā šobrīd eju divas prakses reizē (teorētiski raujos uz pusēm), plus darbs, plus autokursi.... ja es šodien varētu nokļūt atpakaļ tajā neinteresantajā budžetā un vnk rēķināt to matemātiku un fiziku, iespējams man tomēr būtu vieglāk :D :D :D
my point - neizaicini likteni :)
07.04.2011 11:39 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Noteikti pabeidz! Tas vienmēr noderēs.

Man draudzene 2. kursā pameta RTU, sākumā bija tādā fanā par to visu,(aizskrēja draugam pakaļ uz turieni mācīties) protams, saprata, ka tas nav viņai. Tagad mācās to, kas patīk, bet reāli-nu nebūs viņai perspektīvas nākotnē, varēja pabeigt to RTU, nebija viņai tik daudz vairs palicis, tāpat kkad noderētu, kaut vai piepelnīties.
07.04.2011 11:50 |

Reitings 251
Es pamestu. (t)

Es tā izdarīju. 2reiz. Nenožēloju nevienu dienu. Tagad studēju 3.reizi - to kas patīk.

Man liekas svarīgāk ir netērēt savas dzīves dārgās minūtes darot to, kas napatīk, nesaista, garlaiko utt. Dzīve ir pārāk īsa, ja tā padomā.
Turklāt, ja biaj tik labi eksāmeni nokārtoti, ka tiki vienreiz budžetā, gan jau tiksi otro reizi.

Finansiāli - tieši šī dzīves filozofija man ir palīdzējusi. Pelnu labi. Varu pilnība nodrošināt sevi un savu dzīvi Rīgā un palīdzēt ģimenei laukos.
07.04.2011 12:01 |

Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
Es tieši ļoti, ļoti nožēloju, ka aizgāju mācīties profesiju, kas saistīta ar mākslu-reklāmas dizainu! Tas man dzīvē neko nav devis.(ok, kaut ko jau ir, bet neko ļoti vērtīgu) Strādāju amatā, kam ar manu izglītību nav nekāda sakara, esmu nonākusi līdz tādam līmenim, ka riebjas paskatīties uz otām. :D
No visas sirds iesaku 100x nomērīt, pirms nogriezt, jo es varu teikt, ka tā bija visvislielākā kļūda manā dzīvē.
Gleznot, zīmēt, veidot utt ir forši, ja tas ir hobijs, bet tici man- ja Tev katru dienu tas būs jādara, nekādu prieku tas tiešām nesagādās!
Tiešām iesaku izvēlēties profesiju, kas nākotnē nodrošinās ar labu darbu, normālu atalgojumu un galvenais- zināšanām! Un gudrāka tu noteikti nekļūsi, pabeidzot šāda veida skolu, jo tas, ko iemāca- tas viss ir prakse! Teorētiskas informācijas tiešām ir ļoti maz!
Ja gribi, lai zīmēšana, gleznošana, līmēšana, veidošana un visi pārējie mākslas paveidi Tev sagādā prieku, izej kādus kursus, bet savu nākotni tiešām neiesaku saistīt ar šāda veida profesijām.
07.04.2011 12:45 |

Reitings 308
Reģ: 08.01.2011
Mācīties to, kas patīk, nekad nav par vēlu.
Pabeidz iesākto, un tad, atkarībā no situācijas skaties, ko vēlies darīt tālāk. :)
07.04.2011 14:08 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits