Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Naudas lietas

10 gadi
Reitings 531
Reģ: 29.01.2009

Meitenes,pastāstiet lūdzu,kā jums ir ar naudas lietām attiecībās-respektīvi,kas par ko maksā. Neprasu,lai mans vīrietis katru nedēļu dāvina smaržas un kažokus utt,bet tādas lietas kā pārtika un dzīvoklis ir manuprāt vīrietim jāapmaksā. Mani tas tiešām sāk jau nomākt,jo viņš pērk tikai ko viņš pats ēdīs un ja man negaršo tad sorry,bet,ja arī kko nopērk,ko pats īsti negrib,tad bez maz spiedīs sev iekšā,lai redz uz pusēm apēstu. Man tiešām tas liekas stulbi. Arī tas,ka esmu bez darba pašlaik viņu neinteresē,viņš nepaprasa kā iztieku,vēl dažreiz no darba piezvana, paprasa,lai uztaisu ēst,bet redz mājās nekā nav,viņš laikam gaida kad es nopirkšu un vēl uztaisīšu. Dāvanas nemaz negaidu,uz vārda dienu saņēmu spilvenu,pilnīgs vāks,kko tik praktisku,sevišķi attiecību sākumā nebiju gaidījusi. Pilnīgi ir doma par šķiršanos,jo daudz kas sāk tracināt un visu laiku šitā knapināties negribu un viņu jau uzturēt toč netaisos. Es neparasu nez ko,bet elementāras lietas. Viņam 26, strādā 2 darbos.

04.04.2011 04:26 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
es domāju, ka jums šis jautājums tā kārtīgi jāizrunā (lai arī cik grūti tas nebūtu .. pati tā īsti nevaru saņemties :D) bet visi tie kaitinošie sīkumi ir jāizrunā un tikai tad jādomā par šķiršanos vai nē ;) taču muļķīgi kaut kādu salīdzinoši sīkumu un neizrunāšanās dēļ vienkārši pamest cilvēku :)

kādēļ tev šķiet ka dzīvoklis un pārtika jāmaksā tikai vīrietim ? jā, es sprotu kamēr nav darba vai citu ienākumu vēl var ,, bet arī tas jāizrunā ! šaubos, ka viņš to uzskata par savu pienākumu ..
04.04.2011 04:49 |

Reitings 605
Reģ: 09.04.2009
kad viņs strādāja, tad visu maksāja un pirka viņš+ man vēl naudu deva manām vajadzībām. un kad es atradu darbu viņš aizgāja no sava, jo meklēja labāku, un es visu maksāju.

Tagad strādājam abi divi:
par dzīvokli+komunālie automātiski atvelk naudu no algas_abiem diviem uz pusēm.
Paika: pērkam kopā, dažreiz samaksā viņš, dažreiz es.
Apģērbs_ tieši tas pats.
Abi divi tērējam naudu priekš abiem.
04.04.2011 04:51 |

10 gadi
Reitings 531
tur jau tā lieta,ka viņš uzskata,ka pieaugušam cilvēkam nav jāuztur otrs pieaudzis cilvēks,ka tipa neesot gatavs dalīties utt. Bet,kad apēd savu un ņem vēl no mana šķīvja,tas man reāli kaitina. Un ne tikai tas - tā kā viņš neskuj paduses,tad "normāli" iesvīst un man goda vārds ir nežēlīgi pretīgi un to gan man ir grūti pateikt. Nevis tas,ka neskuj paduses tādēļ svīst,bet tieši neskūtas paduses pastiprina nepatīkamu aromātu. Un vēl,uzskata,ja 6 vakarā ir iegājis dušā,aizejam uz teātri,pēc tam patusēt,tad viņš uzskata,ka redz 2.00 naktī,kad ejam gulēt,nav vairs jāmazgājas. Tā ir mana otrā problēma. Tas nav retums vai noguruma vaina,bet tā ir regulāri. Vai pēc dušas uzvelk to pašu džemperi,kurš jau bija sasviedrēts līdz ārprātam. To iedomājoties atkal gribas šķirties,jo neticās,ka nu visi tā neievēro higiēnu.
04.04.2011 04:56 |

Reitings 605
Reģ: 09.04.2009
Uii, ja tā svīst tad tev tiešām par to kkas jāsaka.
iedomājos cik nepatīkami gulēt blakus un ja vēl grib apķērti, ievilkt savā "azotē" un paduses sasvīdušas :-O
04.04.2011 05:10 |

Reitings 1638
eu bet ar to higiēnu traki :D
es noteikti pa to laiku, kamēr viņš dušā, visas sasviedrētās drēbes samestu netīrās veļas kastē :D
un kas tās par muļķībām par padušu skūšanu :-/ kamōn. vīrietis ir vīrietis! nu man tas šķiet ļoti savādi, ja vien viņš nenodarbojas ar profesionālu ūdens vai kādu citu sporta veidu, kur tas nepieciešams ...
04.04.2011 05:12 |

Reitings 1638
ar to domāju - ka nejau spalvas vainīgas pie trakās svīšanas ! manējais ir spalvains un paduses nesmird :D
04.04.2011 05:13 |

10 gadi
Reitings 531
Man personīgi patīk,ka vīrietis skuj paduses, jo reāli tas samazina nepatīkamu smaku,bet ok tas gaumes jautājums,nepatīk,ka garas spalvas lien ārā no bezpiedurkņu maikas.
Veļaskaste ir vannasistabā,netieku klāt kamēr viņš mazgājas :-D :-) Jā,grib apķrt,ievilkt azotē un pēc tam manas drēbes sāk smirdēt,tad ir tādas dusmas,pzc,es atvainojos.Nezinu kā par higiēnu runāt,tā ir delikāta tēma,ko manuprāt mātei vajadzēja iemācīt un man bail,ka pirmo nedēļu,kad aizrādīšu,viņš centīsies,bet pēc tam savus ieradumus nemainīs.
04.04.2011 05:17 |

10 gadi
Reitings 3298
Pēc tava teksta sanāk, ka jūs esat kopā kādu neilgu laiku "uz vārda dienu saņēmu spilvenu,pilnīgs vāks,kko tik praktisku,sevišķi attiecību sākumā nebiju gaidījusi")?
Izklausās, ka tās prblēmas ir kaut kur jau pašos pamatos.

Un jā, ,manuprāt gan, tādas lietas kā pārtika un dzīvoklis nav obligāti jāapmaksā vīrietim.
Protams, ja esi bez darba un nevari to atrast, tad tas kādu laiku ir ok. Bet, nu common' uzskati, ka vīrietim ir jāapmaksā ēdiens un dzīvoklis, bet pati nemaz nebūtu gatava uz ko tādu.
Un jā, neredzu arī neko sliktu praktiskām dāvanām. Manuprāt labāk nekā bezjēdzīgi krāmi.

04.04.2011 05:28 |

Reitings 5119
Dazadi cilveki, dazadi prieksstati. Izrunajies par to. Ko vel citu? Man personigi, tas nebutu pienemams, bet ir jau sievietes, kuram sis modelis loti apmierina, iespejams, vins ar tadam ieprieks bijis kopa vai ari vienkarsi..skops.
04.04.2011 05:30 |

Reitings 5119
Fui,par to higienas neieverosanu vispar... :-|
04.04.2011 05:31 |

Reitings 1607
Reģ: 26.05.2010
Ko mēs Tev varam ieteikt? Nesaprotu. (t)
Vislabākais ko Tu vari izdarīt, ir izrunāties ar viņu - pateikt visu to, ko uzrakstīji šeit. Tikai tā var visu lietu novest līdz galam, nevis minēt kāpēc tā un kāpēc šitā.
04.04.2011 09:42 |

Reitings 4718
Tev ar viņu vajag par šito visu tiešām izrunāties, nevis sūdzēties mums ;-)

Mūsu mājās ir tā pēdējā laikā:
īri atmaksā viņš.
es komunālos un internetu (man sanāk lētāk).
Pārtiku pārsvarā pērk viņš, ja ejam iepirkties kopā, ja atsevišķi tad, protams, maksā tas kas iet uz veikalu.
Ja man ir nepieciešama naudiņa kaut kam, iedod.
Mums katrā ziņā ar naudu nav problēmas :-)
04.04.2011 09:51 |

Reitings 1466
Reģ: 26.09.2010
Ieteiktu izrunāties ar viņu un pateikt visu viņam to ko mums uzrakstīji.
Man šobrīd attiecībās ir tā, ka mans draugs maksā par komunālajiem dzīvoklī, dod naudu pārtikai, apmaksā man treniņus.
04.04.2011 10:21 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Ja pati nestrādā tad ir okey, ka izpalīdz viņš un samaksā rēķinus, bet nevajag to uzskatīt par pašsaprotamu lietu.

Par tām higiēnas lietām gan parunā (t)
04.04.2011 10:27 |

Reitings 4298
mums ir apmēram līdzīgi ienākumi pašlaik. Dzīvokli maksajam uz pusēm, bet neskaitam katru latiņu, arī veikalā dažkārt viņš maksā, dažkārt es, kad pārvācāmies, mums gandrīz visu iedzīvi vajadzēja iegādāties no jauna, arī daļu pirka viņš, daļu es.

Neuzskatu, ka puisim jāapmaksā gan dzīvoklis, gan pārtika!!! Ja viņš būtu Tavs vīrs, Tu sēdētu mājās un rūpētos par bērniem, gatavotu ēst - tad drīkstētu no viņa to prasīt!

Es jūtos ļoti neērti, ja kāds par mani maksā, ja kādam palieku paradā utt.

starpcitu, mans draugs man arī uz Ziemassvētkiem uzdāvināja dūnu spilvenu un es biju sajūsmā, jo tieši tādu biju vēlejusies (l)
04.04.2011 11:06 |

Reitings 4129
Ja jāatbild uz jautājumu-kā ir mums, tad mums viss ir vienkārši-vīrs maksā par fundamentālām lietām-rēķini, pārtika, izklaides :) Es savu naudu tērēju sev-kosmētika, apģērbs utt.
Ja jāatbild uz jautājumu, ko darīt Tev? Kā jau daudzas minēja-izrunāties, izrunāties un vēlreiz izrunāties ar savu vīrieti. Pasaki, ka esot bez darba, nauda kokos Tev neaug, palūdz, lai viņš tomēr ir jūsu savienības uzturētājs līdz brīdim, kamēr atradīsi darbu, sāksi pelnīt un varēsi līdzvērtīgi ieguldīt jūsu kopdzīvē.
04.04.2011 11:37 |

Reitings 3022
Manuprāt, ir jāskatās, cik kurš pelna. ja jūs dzīvojat kopā un tu esi bez darba (bet aktīvi to meklē nevis mēģini parazitēt uz veča rēķina), tad viņam vajadzētu maksāt pēc iespējas par visu.
Manējais pelna mazliet mazāk nekā es, katrs savu kredītu samaksājam, pārējo uz pusēm (īre, komunālie, pārtika, degviela utt.). Protams, paliek arī katram sava nauda.

Bet tev par savu sāpi ir jārunā ar vīrieti, visiem situācijas nav vienādas.
04.04.2011 11:40 |

Reitings 3022
Par dušu - es arī pēc tusiņa nemazgājos, jo nav spēka. Jei bogu, es laikam kautos, ja man 2 naktī pēc tusiņa kāds liktu mazgāties :-D :-D :-D
Bet runā ar viņu pašu!
04.04.2011 11:42 |

Reitings 688
runā ar viņu, ja tas nepalīdz un nevari vairs sadzīvot, tad nu kas atliek? - šķiries..

04.04.2011 11:53 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Izskatās un spriežot pēc autores rakstītā, problēma ir audzināšanā, un šādu cilvēku nav iespējams izmainīt!
Vai viņam bija abi vecāki? Vai tēvs pietiekami rūpējās par ģimeni?
Jo šeit jau neiet runa par darbu dalīšanu, bet par attieksmi, izskatās, ka autores draugs nemāk dalīties ar otru, viņš lūdz viņai pagatavot ēst kaut pārtikas mājās, nav tātad viņa ģimenē galvenā apgādniece ir bijusi māte, kas gan pirka pārtiku, gan to pagatavoja un tas viss bija pašsaprotami, tāpat tas attiecas uz to ka viņš apēd savu šķīvi un ņem no tavējā, varbūt viņa tēvs pietiekoši necienīja viņa māti un uzskatīja, ka sieviete ir zemākas šķiras un galvenais ir būt paēdušam vīrietim!
Tas pats par higiēnu!
Diez vai Tu spēsi kaut ko mainīt šajā cilvēkā ;-)
04.04.2011 11:57 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits