tuvojas arii man dz.diena un bus aktuals shis jautajums bet atskjiriibaa no tevis,ar izdomu nav probleemu!
parasti lavashu taisu ar visadiem pildijumiem,saaljie grozinji ar tuncca salatiem/siera salatiem!
Rosols,krabju salati,šķiņķa un pupinju salati,daarzenju salati.
uzkodu plates ar sieru,augljiem... ;-)
es cepu picu, taisu maizītes cepeškrāsnī ar sieru,majonēzi,ķiplokiem un tomātiem (l) , pildītās paprikas pagatavoju, ja nav slinkums, rosols, dažādi salāti.
Parasti idejas smeļos recepšu portālos ;-)
Kāda no jums ir gatavojusi mērcīti kuru pasniedz klāt svaigiem dārzeņiem.???
Kā jūs tās mērcītes taisāt???
tik zinu, ka tur ir krējums, bet kāds un kas klāt vēl jāliek??? ;-)
man nesen bija šadi:
*lavašs ar kausēto sieru un lasi
*lavašs ar pastēti un svaigu gurķi/šķiņķi
*siera groziņi
*pildītas olas, kas aizgāja uz urrā (nu izvāri olas, pārgriez uz pusēm, izņem dzeltenumus visām, sajauc ar majonēzi un baltumos saildi masu iekšā)
*sāļie iesmi (uz kociņiem sadurti sieri, gaļas, olīves, šampinjoni)
*augļu iesmi
*siera krekeri ar siera salātiem
*saldā brunete (home made)
*kanapē
Ir dazhadas variacijas - krejums + marrutki + kjiploki + zaljumi.
Vel var jaukt ari krejumu ar majonesi kopa + kjiploki.
Man ljoti garsho ari DIP mercites ar krejumu sajauktas. It ipashi gaishi zilaa.
dārzeņu plate + mērcītes (krējums+ majonēze + svaigas dilles/sinepes/sasmalcināti ķiploki/avokado)
tās mērcītes der arī pie čipšiem un maniem iecienītajiem ķiploku grauzdiņiem, ko arī taisu pati; jau minētie lavaši ar dažādiem pildījumiem; suši; maltās gaļas bumbiņas ar fetas sieru un sezama sēkliņām; pati arī cepu kūkas/mafinus/cepumus; salāti parsti nav topā, vairāk visādu veidu uzkodas, mērcītes utt., ja taisu salātus, tad parasti pildu sāļajos groziņos