Cilvēks iznīcina pats sevi

Reitings 1466
Reģ: 26.09.2010

Pēdējās dienas notikumi liek aizdomāties par to arvien vairāk un man tā ir mamma.

Lai arī to īpaši neizrādu ikdienā tomēr ļoti mīlu savu ģimeni - mammu, tēti un īpaši mazo māsiņu.

Bet manai mammai tas neliekas svarīgi, ka ar māsu mīlam viņu, ka uztraucamies par viņas veselību un nākotni. Viņa pat nedomā par suņuku, kurš ļoti pārdzīvo dēļ viņas. Viņai pirmajā vietā ir alkohols. Viņai vēl vakar bija darbs un vakar viņa aizgāja kārtējo reizi pārdzērusies uz darbu un viņu atlaida.

Tas viņu neuztrauc, jo saka, ka dabūs labāku darbu, bet es zinu, ka nedabūs, jo nespēj pārtraukt dzeršanu un krīt arvien zemāk - izskatās nodzērusies un vecāka par saviem gadiem.

Esmu visādi mēģinājusi palīdzēt, lai viņa pārtrauktu dzert, bet nekas nav līdzējis. Ārstēties atsakās, zāles nedzer, pirku sporta klubu abonamentu viņai, sākumā gāja, bet pēc tam pameta,jo alkohols pirmajā vietā.

Un šobrīd esmu izmisumā, vēlos glābt cilvēku, bet zinu, ka nevaru, jo cilvēks pats nevēlas būt vesels un dzīvot normālu dzīvi.

Turklāt mammai ir tās pašas problēmas ar aknām, kas bija Mārtiņam Freimanim un viņa apzinās, ka var nomirt, bet pat tas nav iemesls, lai pārtrauktu dzert..arī opja nāve 62,5 gadu vecumā no aknu cirozes nav iemesls, lai beigtu dzert..

Piedodiet, ka tik murgaini rakstu, bet man rokas trīc pilnīgi no pārdzīvojuma, kuru šobrīd izjūtu:(

29.03.2011 18:31 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Par to dzīvošanu mikrorajonā ir vienkārši smieklīgi,jo tas nu gan ir pašapziņas jautājums,personība nekļūs nevērtīgāka,ja dzīvosi teiksim kaut kādā Imantā,bet nu,tas nu tā.
Es tik ļoti saprotu šo traģisko situāciju,jo pašai brālis ir par tieši tādu pašu tēmu. Saku godīgi,nesen vedu uz baznīcu un pie dziednieces,jēgas nekādas,bet nu darbu tagad uz kuģa atrada. Ceru vēljoprojām,ka viss beigsies labi,lai gan nojaušu,ka tad,kad atgriezīsies no darba,naudu nodzers,atkal... Bet,lai tev veicas un nezūd pacietība,kā arī atceries,ka neesi pie tā vainīga,jo šī sajūta iznīcina.
30.03.2011 00:01 |

Reitings 610
Reģ: 31.07.2010
Tava māsa var dzīvot pie dzērājas, bet Purvciemā nevar... Nu gan dīvaini.
30.03.2011 00:04 |

Reitings 326
Reģ: 22.02.2011
Ja tavai māsai piedāvātu izvēlēties - dzīvot ar mammu dzērāju šikā dzīvesvietā, vai vienai (vai ar draugu) kādā mikrorajona vienistabas dzīvoklī, viņa izvēlētos pirmo variantu, tad, piedod, bet man trūkst vārdu.
Drīzāk tavai māsai ir jāņem piemērs no tevis un jāsāk kaut kas darī, jo no tādas mammas nekādu atbalstu nav vērts gaidīt.
30.03.2011 00:04 |

Reitings 1466
Turklāt mikrorajons viņai nederētu, jo studijas ir Pārdaugavā, bet darbs Berģos un jebkurā gadījumā izdevīgākais variants būtu Centrs, bet es jau rakstīju, ka neesmu sponsors visiem un māsa ir pieaugusi un gan jau pati kaut kā tiks dzīvē galā ar dzīvesvietu, būtu 15 gadi būtu savādāk, bet 21 gads nav mazs vecums. Man taču neviens nepalīdzēja un ar visu tiku lieliski galā pati, viņa nav sliktāks cilvēks un zinu, ka pati tiks galā.
30.03.2011 00:06 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Īstenībā man gribās ļoti rupji pateikt,ka ar alkoholiķiem ir dirsā,atvainojos,protams,bet tas paņem visus nervus.
30.03.2011 00:06 |

Reitings 2518
Reģ: 25.01.2010
Piedod, bet mauprāt, tava māsa ir uzlidojusi augstāk,kā var redzēt.
Vai tad mikro rajonos nav skaisti izremontēti dzīvokļi? Ja viņai tas liekas par nabadzīgu un viņas dzīves apstākļiem nepiemēroti, tad viņu neuztrauc tas,ka dzīvo ar māti dzērāju???

Par mammu:
Arī man bija zināms viens pamatīgs dzērājs, viņu nokodēja, tiesa, tas palīdzēja tikai uz pāris mēnešiem, bet varbūt mēģināts nav zaudēts? Parbūt pāris skaidro mēnešu laikā, mamma sāktu saprast dzives jēgu?

CIK GADUS,VIŅAI JAU IR ŠĪ PROBLĒMA???
ļoti cēli no tavas puses, palīdzēt māsai un mammai, bet varbūt tomēr parunā ar māsu un iestāsti, lai pārceļas uz lētākiem apartmentiem?!
30.03.2011 00:07 |

Reitings 2518
Reģ: 25.01.2010
Bet vai māsa nevar iet kopā ar draugu dzīvot un īrēt ko kopā?
30.03.2011 00:08 |

Reitings 1466
Māsa dzīvo mammas dzīvoklī un tur nav jāmaksā komunālie jāmaksā, jo mamma maksājusi visu līdz šim.
Turklāt iepriekš rakstīju, ka māsa nemaz nevarētu atļauties noīrēt dzīvokli, nekādu, tikai kaut kādu bez apkures un pussagruvušā mājā, jo viņai alga ir maza kā jau valsts iestādē un pēc visiem maksājumiem vien 30ls paliek pāri no algas.
30.03.2011 00:10 |

Reitings 1466
Crissy, nezinu kāpēc viņai draugs nenoīrē dzīvokli, viņu attiecībās nejaucos un man nemaz nav tādu tiesību.
30.03.2011 00:11 |

Reitings 326
Reģ: 22.02.2011
Vienmēr ir variants istabiņa komunālajā dzīvoklī ar jauniešiem. Tādi dzīvokļi pārsvarā atrodami centrā, un cenas ziņā arī daudz labāki. Bet pēc dzirdētā izklausās, ka arī tas variants tavai māsai liksies nepieņemams.
Ir jāizvērtē, kas ir svarīgāks. Es esmu dzīvojusi arī dzīvoklī bez vannasistabas, tikai tāpēc, lai varētu mācīties skolā, kurā gribēju. Un ne man no tā kāds gabals nokrita, ne tāpēc es netīra apkārt staigāju. Dzīvē viss nenotiek tieši tā kā vēlamies, ir jāsaprot, kas tieši ir prioritāte.
Tu saki, māsai paliek pāri tikai 30Ls, bet kaut kādu mazumiņu taču arī tu noteikti vari piemest.
Un viņas draugs nekādīgi nevar palīdzēt? Viņi nevar kaut kur kopā dzīvot?
30.03.2011 00:16 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es zinu pilnigi skaidri,ka nekada gadijuma nevaretu dzivot kopa ar mati dzeraju-pat ,ja vina dzivotu villa Mezparka!!! :-D
Es brinos par tavu masu-nespetu dzivot Purciema?!Man gan likas- tas rajos pilnigi OK!!!
Es esmu laikam tiesam no '
"citas miklas"...! :-D
30.03.2011 00:19 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Bulli-par to naudas nedosanu-dariji pareizi-masina vinu neglabs :-( !Saki ka palidzesi,ja ies pie narkologa-atgriezt dzive ir verts palidzet...! |-)
30.03.2011 00:22 |

Reitings 1466
Es mammai šādu palīdzību esmu ne reizi vien piedāvājusi, bet viņa neuzskata sevi par slimu ar alkoholismu.
30.03.2011 00:24 |

Reitings 120
Reģ: 29.01.2009
Bullis Bufs - turies! Diemžēl man ir līdzīga situācija! Un atbilde viena - ja cilvēks pats nesapratīs un negribēs mainīties, nekas labs nesanāks! Trīs reizes nospļaujos pār plecu, bet mamma šobrīd sākusi apzināties šo pirmo posmu - ka jā, ir problēma...
30.03.2011 00:54 |

Reitings 311
Reģ: 01.04.2009
Ja tavai māsai ir 21 gads, tas nozīmē, ka nesen uzsākusi studijas. Bulli, tu teici, ka šis kredīts viņai aizņem 40% no algas. Man arī ir studiju kredīts, bet man studiju laikā tas pagaidām neaizņem necik no algas, jo tas ir jāatmaksā beidzot studijas. Kas tie par 40%, ko tu ar tiem domāji? :)
Žēl, ka tev ar mammu tā un prieks, ka pati esi labi nodrošināta, bet sadod mazajai māsai pa biksēm par lidināšanos mākoņos. Jocīgi gan pateikt, ka viņa redz nedzīvos mikrorajonā, bet pati nevar vispār nekādu dzīvokli atļauties.Ka viņa "nav no tām". No kurām? Kas tas par jēdzienu "mikrorajona dzīvoklis"? Laikam īsti nav saprašanas un virspusēja domāšana šajā sakarā, tajos pašos mikrorajonos ir jaunceltnes, ja jau tādā virzienā domāšana. un Tur nav sakara vispār un iestāsti sākumā sev un pēc tam viņai to, ja viņa nevar atļauties neko, tad viņa vienkārši NEVAR būt izvēlīga!

30.03.2011 01:03 |

Reitings 748
Reģ: 25.02.2009
Nu nezinu, man liekas, ka māsai tomēr būtu jāsāk dzīvot citur, vai tiešām labāk ir ikdienā redzēt piedzērušos māti? Un par tām prasībām man šķita tik bērnišķīgi - man arī ir 21 gads, bet nu tādi uzskati, paldies dievam, man nav - es pati cīnos un saprotu, ka ne jau dzīvokļa krutumā slēpsies mana veiksme, attiecības un pašsajūta. Attieksme būtu jāpamaina.

Es tā iedomājos - ja tava mamma tev atļaujas prasīt mašīnu, tad es atļautos paprasīt, cik bieži viņa varētu sēdēt pie stūres, zinot, ka zem grādiem nav atļauts vadīt automašīnu. Un vēl - jūs ar māsu esat tā kārtīgi centušās izrunāties ar viņu un pastāstīt, kā jūs jūtaties? Ir liela atšķirība, kā runā ar cilvēku.

P.S. Piedod par offtopicu, bet vienā beztēmā prasīji, lai nosūtu piedāvājumu ar aksesuāriem, aizsūtīju epastu, bet foto tajā dienā nebija iespējams sabildēt, atbildi tā arī nesaņēmu - vai rīt sabildēt visu un nosūtīt?
30.03.2011 01:40 |

Reitings 1466
Protams, ka esam kārtīgi runājušas un mierīgi centušās atrisināt problēmu, bet bija tikai tukši solījumi:(
P.S.Jā, sabildē un lūdzu atsūti.
30.03.2011 01:42 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Varbūt pasaki mātei,ka nopirksi mašīnu,ja viņa nokodēsies? Ja nē, tad mierīgā balsī pasaki,ka netaisies neko pirkt,jo nav jau garants,ka nesasitīs.Vienaldzība brīžiem ir labākās zāles vismaz uz brīdi,lai apstājas un var kodēties,jo tur arī uz pohām neviens pretim neņem.Alkoholam jāiziet no organisma.
30.03.2011 01:45 |

Reitings 748
Reģ: 25.02.2009
Klau, es tā iedomājos, ja reiz māsa dzīvo kopā ar mammu, tad attiecīgā brīdī, kad mamma lieto alkoholu, māsa ar glāzi pieietu un teiktu, ka grib pievienoties un riktīgi nodzerties un uz darbu rīt neies, tad viņai neparādītos kaut mazākā atbildība un rūpes par meitu?
30.03.2011 02:00 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Mamani,varu derēt,ka viņa nesēž soliidi pie galda ar pudeli.dzer pa kluso. un vel apgalvo,ka nav dzeerusi noteikti...
30.03.2011 02:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits