sveika!
es šogad pabeidzu LKK. Godīgi sakot-ir plusi un ir mīnusi-atkarībā kādi pasniedzēji tiek iedalīti tavam kursam. BET tie noteikti bija labākie studiju gadi, ļoooti daudz prakses, iespējas piedalīties pasākumos un realizēt sevi. Viena no retajām skolām kur pasniedzēji tiešām ir ieinteresēti tevī, ir gatavi ieguldīt un dot visas zināšanas. Mācīties nav ne viegli, ne grūti, ja neievelk parādus galā var tikt, pēcāk jau pagrūtāk, jo skola spiež ne tikai uz teorētiskām, bet arī uz praktiskām zināšanām. Īpaši daudz prakses būs tieši tev interesējošajās programmās (svētku režija, sarīkojumu vadītāji, amatierteātra režija, vides dizains). daudzās programmās gala darbi un eksāmeni ir tieši uz praktisko darbu balstīti. Tomēr lai nav tikai jautrība ļot spēcīgi tiek mācīts arī menedžmenta bloks (projektu vadība, kultūras menedžments, biznesa vadība,psiholoģija, mārketings utt). Radošās lietas (runas māksla, režija, improvizācija,ideju vizualizācija, vizuālā māksla (u.c.lietas atkarībā no tevis izvēlētās specialitātes) arīdzan augstā līmenī. Skolu pabeidzot būsi izgājusi jau 3 prakses+4, kas ir diplomprakse, kur pa īsto, dzīvē realizēsi savu projektu un lolojumu un būsi patiešām gatava darbam (protams, ja nehaltūrēsi). Noteikti pats labākais ir tas, ka pasniedzēji ir pretimnākoši. Pirmajā gadā vairāk sanāk teorētiskie priekšmeti, bet ja iztur, tad nožēlot nav ko. + koledžā ir nenormāli superīga atmosfēra, interesanti, radoši cilvēki, kas "pavelk" tevi līdzi, ballītes arī neizpaliek, bet vienmēr tādas ar saturu.
Ja jāpiemin mīnusi-telpas nav spožākās un kavējas visādas izmaiņas, vēl arī tas, ka pirmajā gadā stabili 4 dienas (man bija visas 5) būs jāmācās un nereti lekcijas ir no paša rīta līdz vēlam vakaram. Koledžā ir tas niķis iegūt tikpat daudz zināšanu kā augstskolā, bet 2 gadu laikā.
Vēl jau ir iespēja praksēties no koledžas grieķijā (vasarā) un cik saprotu būs arī erasmus.
Šobrīd izmantojot koledžā sniegto iespēju un iestājos 3.kursā EkA. UN tāpēc varu salīdzināt un teikt-eka ir galīgi garām. pilnīga atsēdēšana, radoša pieeja nulle, uz eksameniem (ja vien neesi zābaks) var vsp negatavoties, es tīri izbraucu uz savām koledžas zināšanām un ja būtu to zinājusi pilnīgi noteikti nebūtu šai skolā stājusies. Reizēm paliek bail iedomājoties kādi dumaki no šīs skolas iznāks (tie, kas tur mācās no 1.kursa0. Tādas pašas atsauksmes esmu dzirdējusi no vēl vismaz 5 cilvēkiem.
Atgriežoties pie LKK-iestāšanās katru gadu ir citādāka, manā gadā konkurss bija samērā mazs, bet pagājušo gad daudzi palika aiz strīpas, budžetā tika tie, kam abi A līmeņi. Viss atkarīgs no eksāmeniem un no tā kā izturēsi iestājpārbaudījumus. bet es saku-IR VĒRTS. es nenožēloju, ka tos 2.5 gadus tur biju un ieguvu ļoti daudz gan zināšanas, gan praksi un apts galvenais-attīstīju savu personību.
:)