Domaaju pieteikties bezdarbniekos.Ieraudziiju vienus kursus Riigaa,paskatiijos siikaak un tie saistiiti ar mūžizglītības mācību programmu,kad NVA apmaksaa tos kursus.
Tikai jaadabon kupons.Kaada varbuuut saskaarusies ar sho visu,kaa tur ir?
Oj miiliit,gadu...Tas buutu ljoti ilgi.. jo es iisti nezinu ko lai iesaaku,ar darba mekleejumiem iisti nevedas,gribeeju dabuut tos kursus,bet nu jaaskataas laikam... vnk uz doto momentu nav tie naudas liidzeklji kursiem...
pieredzes personiigi man nav, bet ir zinaams cilveeks, kas pieteicaas paaris meeneshus atpakalj uz sho muuzizglitibas progu un stastija taa, ka ja gribi dabuut aatri sho kuponu, lai nav jastav nekadaas rindaas, tad brauc aarpus riigas uz kaadu NVA filiaali un tur dabuusi, vismaz vinsh taa ir izdariijis, dabuja un nu jau izmacijas ugunsdroshibas kursos. Pashai cik man zinaams ir jaapiemaksaa kaadi 25 ls klaat un nosaciijums ir, ka tev jaabuut 25 gadi.
Eh, mīļā sirds, lūdzu iepazīsties ar NVA mājas lapu kārtīgāk :) Jo mūžizglītība ir tikai un vienīgi strādājošajiem. Bezdarbniekiem ir pavisam citi apmācību saraksti.
ak jaa, domaaju, ka vinja zin, tie tik tieshaam ir stradajoshiem cilvekiem un tiem, kas strada pie tam privatajos uznemumos, ja strada valsts, tad garaam.
NVA piedāvā arī neformālās izglītības kursus. Tikai jārēķinās, ka apmeklējumam jābūt regulāram,līdz ar to ienākumi mēnesī būs tikai 70Ls. Bet nu bezdarba apstākļos varbūt labāk tā, nekā nekā.
Vēl ir arī tāda iespēja, kā apmācība pie darba devēja ar iespēju turpināt attiecīgajā vietā strādāt.
Pašiem bezdarbniekiem ir gan neformālā, gan arī profesionālā izglītība. Izvēle jau nav diži lielā, manuprāt. Bet arī tas ir labāk par neko :)
Bet par minēto apmācību pie darba devēja, tad tā notiek pēc darba devēja pieprasījuma. Un pēc tam ir nevis iespēja, bet gan pienākums darba devējam cilvēciņu pieņemt darbā uz cik tur tiem mēnešiem