Varu pastāstīt savu pieredzi.
Esmu bijusi līdzīgā situācijā kā tā meitene, ne tik trakā, bet tad man savas problēmas likās pasaules gals. Sadzēros tā zāles nokļuvu slimnīcā, atpumpēja un pēc tam uz psihiatrisko nodaļu aizveda. Tagad spriežot saprotu, ko es gribēju un ko varbūt grib arī tā meitene. Ja tu gribi palīdzēt, tad mēģini viņai kaut kā likties tā, ka viņa sajūtas vērtīga un vajadzīga. Viens mīnuss cilvēkiem no malas ir tas, ka viņi cenšas izturēties pret to pašnāvnieku tā it kā viņš to darīs vēlreiz. Nemetiet tādiem cilvēkiem acīs, ka viņi ir egoistiski. Pēc sevis spriežu. Tā ir pretīga sajūta, ka draugi tev saka, ka es redz nedomāju par viņu jūtām, jā, tas izskatās egoistiski, bet viņi nezin kā es jūtos un nemēģina palīdzēt man tā nejusties, un saprast kāpēc es tā darīju, bet gan tikai ar pagali pa galvu deva cik es pāri nodarījusi. Tajā vecumā visas lietas liekas daudz saasinātākās, to es tik saprotu tagad. Vēl viens ieteikums pārāk ar tiem padomiem neaizraujies, jo reizēm to var saprast kā mācīšanu dzīvot un tas iedzen vēl dziļāk.
Manuprāt, vislabākais ir par to situāciju pārāk neuzbāzties un vienkārši censties uzturēt jautrību, jo kaut arī ir sūdīgi, jautri joki un lietas, kas novērš uzmanību palīdz.
Meitenei ir depresija un šādā situācijās kā viņa ir tas būtu brīnums, ja tāda nebūtu.
Un vispār tagad cilvēki ar augstākajām izglītībām nevar atrast darbu par minimālo, kur nu vēl 15 gadīga meitene atradīs?? Diez vai viņai ir kāda pieredze un nevienam darba devējam neinteresē cik viņai grūti iet.