Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Siera kūka

 
Reitings 16
Reģ: 05.02.2011

Dalaties savas siera kūkas receptēs :)

05.02.2011 03:05 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
tieši pirms pāris dienām bija šāda tēma. Es apmēram pēc šīs taisu, tikai pāris min pacepu -
http://www.apollo.lv/portal/life/articles/167068

05.02.2011 03:23 |
 
Reitings 1020
Reģ: 29.01.2009
apakšā selgas cepumi sadrupināti, tad zemenes un ķirši, philadelphia siera masa ar kondensēto pienu, pa virsu atkal zemenes, kirši, avenes (l)
05.02.2011 03:27 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Gardā filadelfijas siera kūka

Sastāvdaļas

* Filadelfijas siers – 3 iepakojumi (600 g)
* bezpiedevu jogurts – 300 g
* cukurs – 3 ēd.kar.
* želatīns – 9 g
* citrona sula – ~3 ēd.kar. vai pēc garšas
* tumšā šokolāde - ~ 30 g
* stipra kafija, atdzesēta - nedaudz
* gatavs biskvīts

Pagatavošana: 30 min.

Biskvītu liek atveramā formā, ja par lielu, biskvīta malas nogriež. Biskvītu aprasina ar kafiju – tikai tā, lai uzsūc mitrumu nevis paliek slapjš.

Uz smalkās rīves sarīvē šokolādi. ~ pusi uzkaisa biskvītam.

Traukā izliek Filadelfijas sieru, piejauc jogurtu, visu uzmanīgi sajauc līdz veidojas viendabīga krēmveida masa. Piejauc citronas sulu.

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. ~ 150 ml karsta ūdens izšķīdina cukuru. Kad tas atdzisis, pievieno uzbriedināto želatīnu un izšķīdina. Pakāpeniski pievienojot, iejauc siera masā.

Lej virsū biskvītam, pārkaisa ar rīvēto šokolādi. Formu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī. Kūka gatava nākamā dienā.
06.02.2011 12:05 |
 
Reitings 1434
Reģ: 29.01.2009
Amerikāņu siera kūka
Sastāvs

Cepumi 200 g ( biskvīta, sviesta cepumi vai Selga )
75 g sviesta.

Pildījums

350 vai 400 g mājas siera. Var arī treknu biezpienu vai mājas biezpienu.
1½ citrons
1 buņdžiņa iebiezinātais piens ( ar cukuru )
2 olas

Gatavošanas gaita

Kombainā sakuļ cepumus ( smalki ). sviestu. Cepumus ar sviestu ieber bļodā un labi sajauc. Ņem apaļo kūkas formu un masu kārtīgi piespiež pie malām.
1½ citronu izspiež sulā. Kombainā liek visas pārējās sastāvdaļas un sakuļ. Pēc tam uzmanīgi ielej panā uz cepumiem. Var pārkaisīt ar svaigām ogām.
Kūku cep 200¬¬°. 25 minūtes.Amerikāņu siera kūka
Sastāvs

Cepumi 200 g ( biskvīta, sviesta cepumi vai Selga )
75 g sviesta.

Pildījums

350 vai 400 g mājas siera. Var arī treknu biezpienu vai mājas biezpienu.
1½ citrons
1 buņdžiņa iebiezinātais piens ( ar cukuru )
2 olas

Gatavošanas gaita

Kombainā sakuļ cepumus ( smalki ). sviestu. Cepumus ar sviestu ieber bļodā un labi sajauc. Ņem apaļo kūkas formu un masu kārtīgi piespiež pie malām.
1½ citronu izspiež sulā. Kombainā liek visas pārējās sastāvdaļas un sakuļ. Pēc tam uzmanīgi ielej panā uz cepumiem. Var pārkaisīt ar svaigām ogām.
Kūku cep 200¬¬°. 25 minūtes.

Es gatavoju pēc šīs receptes :-)
06.02.2011 12:28 |
 
Reitings 112
Reģ: 11.02.2009
Tadāāāām,manējā..
Nepieciešams:

* 400g mājas/smilšu cepumu
* 3 gb. kausētais Dzintars siers - klasiskais
* 1,5 svaigas citrona sulas (parasti ņemu divus citronus)
* 200-250 g sviests
* 50 g kartupeļu ciete
* 250 g cukurs
* 3 olas
* vaniļas cukurs

Pagatvošana:

Cepumus sadrupina un izkausē sviestu. Pēc tam abus samaisa kopā un liek formā kā pamatu.
Sieru ar citrona sulu samaisa kopā. Atsevišķi sakuļ olu ar cukuru un liek klāt siera masai. Kad šie abi ir pievienoti, tad pievieno karupeļu cieti un vaniļas cukuru. Kārtīgi samaisam, lai nekur nebūtu neviens kunkulītis un liekam formā, un cepam vismaz 40min 180 grādos.
06.02.2011 15:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits