baumas un atsauksmes

Reitings 5
Reģ: 02.02.2011

Tagad mācos 12. klasē, pēc vidusskolas beigšanas biju domājusi studēt EKĀ (Ekonomikas un Kultūras augstskola), bet tagad esmu dzirdējusi sliktas atsauksmes par to, ka lekciju grafiks esot ļoti slikts (nedēļā skolā jābūt tikai 2 dienas, bet studiju maksa augsta).

Un vai šajā augstskolā iegūtā izglītība ir konkurētspējīga un pēc studiju beigšanas varēs iegūt darbu? (t)

02.02.2011 21:39 |

Reitings 36
Reģ: 13.04.2010
kultūras vadību
03.02.2011 00:06 |

Reitings 494
Reģ: 29.01.2009
Es mācos EKA ekonomikas katedrā, tiesa gan sestdienās. Grafiks mums ir noslogots, ka tik turies. Pasniedzēji labi un zinoši, kā arī prasīgi- lielākoties no LLU. Pašas augstskolas attieksme pret stuedntu ir vnk super! Metodiķes atsaucīgas un kadedras vadītājs ar ir foršs. Biblotēka paplāna, bet nu var iztikt.... Par maksām- nu visur tās maksas ir līdzīgas.
Par diploma konkurētspēju- nu nav diploms zemē metams, ir ļoti daudz pozitīvu piemēru.
Nu tāds mans mazais rezumē par šo augstskolu... :-)
03.02.2011 00:32 |

Reitings 350
Reģ: 12.01.2011
Es nezinu,kapec Tu tik loti satraucies par tam 2 dienam nedela? :-D
Es macos Vidzemes Augstskola, saja semestri man ari ir, vienu nedelu 2 dienas jamacas, otru nedelu 4, ari 1. kursa, nebija pilna nedela. Uzskatu,ka tas ir normali, jo parsvara viss lielakais darbs tapat ir jadara studentam individuali, majas, visadi referati utt.!
03.02.2011 00:40 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ne, kas ta pa skolu, kur 2 reizes nedela jamacas. kam tad naktis domatas? nejau, lai guletu... :-D

nu mes visi tagad kaut ko vadisim, busim juristi...zel, ka neviens nestradas maxima :-/ :-D
03.02.2011 03:19 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Viena lieta ir individuālais darbs, otra-laika stiepšana iekasējot par to naudu.
Man arī nebija prieks,kad palika tik 3 dienas,ko mācīties-jo ne šis, ne tas.
03.02.2011 03:32 |

Reitings 97
Reģ: 24.01.2011
1) Studēt vajag to, ko gribās;
2) Par uzņēmēju tā vienkārši nekļūst pabeidzot universitāti. Ja asinīs nav "uzņēmēja īpašības", tad nekas neizdosies (tātad - jāattīsta ne tikai smadzeņu pods, bet jāpiedomā pie rakstura īpašībām, uzvedības);
3) Studiju primārais mērķis ir, manuprāt, protams, sniegt zināšanas kādā jomā, bet galvenokārt izprast lietas un loģiski spriest par tām + rast risinājumus un domāt inovatīvi.

;-)
03.02.2011 07:24 |

Reitings 16
Reģ: 24.06.2013
Mācos EKĀ jau otro gadu, mācos par tulku.Varu teikt vienu, nu nedariet to, ja Jums nav papildus valodas zināšanas ārpus skolas, darbu ar DIVĀM svešvalodām(kas pat nav krievu valoda, kura mūsu darbu tirgū ir ļoti nozīmīga) dabūt darbu priekš tulka ir praktiski neiespējami!Pat Rīgas 25.vidusskolā māca vairāk valodu nekā EKĀ.Pati plānoju mainīt EKU tīri dēļ tā, ka darbu pēc augstkolas beigašanas bez papildus valodas kursiem(kas maksā ap 600 euro) man neredzēt kā savas ausis.Protams, arī lekcijas mani izbrīna..tā vietā, lai mācītu kādu papildus vaodu, mums mācīja komrctiesības, psiholoģiju(uz kuru bija jāaiziet tikai vienu reizi semestrī!), Kanādas zinības(kurā bija jāmācās Kanādas vēsture un kultūra), datortehnoloģiju pamati(7 klases informātika, lieka laika atsēdēšana)....un ne miņas no krievu valodas, franču valodas(solītās...)...Mūsu skolai pat nav lekcijas, kuras var apmeklēt savu intrešu vadīts, ja atminos pareizi-C kurss, kasir tādām augstkolā kā RISEBA, RTU, RSU....Kursam bija interese mācīties krievu valodu papildus, mūs atšuva, nav tādas iespējas.
Nu ko, EKA, lielsika tīri dēļ interjera, mājīgās studentu gaisotnes un pasniedzējiem, kas tiešām ir zinoši(izņemot dažus indivīdus, kas pusei studentu ir kā zobu sāpes).Par visām izziņām ir jāmaksā, nesen kursa biedrs samaksāja 30 euro tikai lai noformētu izziņu Amerikas skolai.Nav nedz sesiju pagarinājumi, nedz iespēja kārtot nokavētās sesijas bez maksas(līdz pat divām nedēļām), kā tas, piem., ir iespējams RTU, LJA, mūsu EKA ir jāmksā 30 euro par to vien, lai tevi pielasitu pie eksāmena un nebūtu parāds.
Ir lekciju apmeklējumu skaists(75%), ja ir zem 75%, ir jāmaksā atkal 30 euro, kursa biedrene dēļ lauztās kājas jau šķīrās no šīs naudas summas.
...internets nekad tā īsti nestrādā, lai gan skolā ir veseli 4 rūteri!(Līdz ar to sanāk izlaist audiovizuālos "priekšnesumus", ko mums sniedz internets),vecāki ir zvanījuši un sūdzējušies, uz ko viņiem ir atbildēts, ka "viss strādā", vienu vārdu sakot-melošana no vadības puses.
SICā(studiju informāciju centrs)nesen mainījās meitenes, jāatzīst, ka man jaunās meitenes ne viai patīk, jo mūsu konsultante reti vien nesaport nedz ko mēs uzdodam, nedz kā mūs konsultēt.Iepriekšējā(Sanita) bija lielisks konsultants studentiem!Par visu mācēja pstāstīt.

Kas attiecās uz Studentu pašpārvaldi, jā, brīnisķīgi un talantīgi studenti, bet mēs uz augstskolu ejam mācīties, ne priecāties par to, ka ir forši studenti.Viela pārdomām.
Protams, ja plāno doties uz kādu "izklaides profesiju", domājams tur varētu būt lieliski!Pasniedzējiem nav ne vainas, vienīgi tā vadība un izglītības sistēma.
23.04.2015 13:11 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Pacelšu.
30.05.2015 17:44 |

Reitings 21
Reģ: 25.01.2013
Paceļu!
Kādam ir vēl kas sakāms par Eku? :D
Varbūt kāda studē Izklaides un atpūtas industrijas vadību vai Kultūras vadību? Ir tā vērts?
16.06.2015 19:14 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Maacijos tur un pabeidzu 7 gadus atpakalj - Kulturas vadibu. Grafiks? Bet vai nu visaam augstskolaam nav taa, ka nav janak uz lekcijaam 5 x nedeljaa?

Neko sliktu nevaru pateikt. Taja laikaa manai labakajai draudzenei bija tieshi tie pashi pasniedzeeji Turiibaa, taa kaa nu.... viss tas ir viens un tas pats. Vai tas ietekmeeja manu karjeru? Nee, jo butu arii bez diploma sasniegusi to, ko esmu sasniegusi tagad.
16.06.2015 19:20 |

Reitings 21
Reģ: 25.01.2013
Paldies, Story! :) Nē, grafiks galīgi mani neuztrauc, ir iepriekšēja studiju pieredze citur, ir skaidrs kā notiek lietas augstskolās :) (Godīgi sakot, jo mazāk lekciju, jo labāk :D )
16.06.2015 19:23 |

Reitings 448
Reģ: 06.06.2015
neviena augstskola negarantē darbu pēc mācību beigšanas.
neviena.

viss ir atkarīgs no studenta paša

Tam varu piekrist! ;-)
16.06.2015 19:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!