Kā šādā situācijā var rīkoties?

Reitings 1479
Reģ: 07.08.2010

Lieta tāda,ka mamma savus darbiņus deva vienai sievietei, kura tos tālāk pārdeva savā veikalā un tirdziņos. Noruna tāda,ka tad,kad preci pārdos, atdos naudu mammai. Protams,preces ir pārdotas,bet naudu viņa neatdod jau vairāk kā 2 mēnešus, visu laiku stāsta par savām problēmām,zobs sāp, veikala īre jāmaksā utt. Kāda gan vispār mammai tur darīšana, viņa vienkārši grib atpakaļ savu naudu.

Pavadzīmes nekādas nav, tātad, viņa nemaksāja arī nodokļus par to,ka savā veikaliņā tirgoja mamma darinājumus. Summa gan nav milzīga, bet tomēr nepilni 100ls, kas tomēr ir nauda šajos laikos.

Mums pat nevienam nav jausmas kā rīkoties šajā situācijā, pēdējo reizi,kad mamma viņu satika, šī pateica mammai: nelasi man morāli. Kas tu mani tiesā sūdzēsi?

Pierādīt mamma neko nevar, jā. Varbūt uzsūtīt VID? Atrod vēl kādu preci bez pavadzīmes? (t)

26.01.2011 16:45 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
vispār ar tam uzsūtīšanām var riskanti iznākt, jo noprotu, ka māmiņa arī nav nodokļu maksātāja... par to ari iesaku padomāt. vārdu sakot jāsāk to sievišķi terorizēt
26.01.2011 17:59 |

Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
Dorota - māmiņai nemaz nav jābūt nodokļu maksātājais! Cik zinu, viņai ir jāreģistrējas par pašnodarbināto personu tajā mēnesī, kad viņa gūst reālus ienākumus, bet re - viņa vēl neko nav guvusi! :D tāpēc late - Tavai mammai nekādu nelikumību pagaidām piešūt nevar! :)
26.01.2011 18:27 |

Reitings 1852
No šī visa var gūt ļoti labu mācību - viss, kas saistīts ar naudas lietām jānokārto formāli, ar papīriem un parakstiem. :-/
26.01.2011 18:31 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
nu es biju domājusi to pasnodarbināto, tas jau ar maksā. tādā ziņā.
bet tas ir pirmais mēnesis?
diemžēl tad ja nav papīru, neko nevar ne pierādīt, ne pati to statusu iegūt :/
26.01.2011 18:38 |

Reitings 2279
Dorota - no Tava teksta neko nesapratu! :D :D :D Kas maksā? Par kādu pirmo mēnesi? :)

Es tā domāju, ka vienīgā lates mammas iespēja kaut ko atgūt ir tiešām tie raidījumi, jo tad dažkārt cilvēki sabīstas un āpņemas izdarīt tomēr pareizi... :)
26.01.2011 18:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits