Skolotāja - neveiksmīga

Reitings 216
Reģ: 16.09.2010

Čau. :/

Vai jums ir skolā bijusi kāda skolotāja, kas nemāk iemācīt?

Besī ārā.. ķīmijas skolotāja. Nemāk iemācīt. Visas 3 divpadsmitās klases jau cik reizes ir sūdzējušās skolas vadībai, neviens mūsos neklausās!

Mums ir bijušas 5 stundas, kurās 3 no tām viņa aizgāja vai vnk neatnāca un rīt mums ir kd, kur neviens neko nerubī (e)

19.01.2011 01:14 |

Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
Lollipop
1. Pasaki man - kāda tad jēga ir no skolotāja? Priekš kam viņš klasē ir vajadzīgs, ja visu info var atrast n-tajās grāmatās, var paņemt un izlasīt?

2. tu acīmredzot slikti izlasīji to, ko es uzrakstīju! :D

3. Pirms sodīt, būtu jānoskaidro iemesli, kāpēc skolotāja aizgāja no stundas. Pie tam - 3 reizes!!! Bet to nebūtu jādara skolēniem! To būtu jādara vadībai! Patvaļīgi skolotājs no stundas nedrīkst aiziet! :)
19.01.2011 16:35 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Austrasmeita- pirms trim gadiem vienu gadu nostrādāju skolā. Mazie piderasi :D :D
Pēdējā desmitgadē- datoru laikmetā- tie bērni pavisam lieli dauņi palikuši. Ja uzdevumu nevar izpildīt trīs sekundēs, tad tas ir nereāli grūts uzdevums, učene slikta, neko neskaidro. Un var tikai pabrīnīties, cik elementāras lietas (2.-3.klases mācību viela) skolnieki nezin!!! Man vispār liekas, ka pašreizējā paaudze aug īpaši stulba un domāt nespējīga. Ja skolotājs neiedod piemēru 1:1, tad uzdevums ir neizpildāms :D :D Vai nav dauņi? :D
19.01.2011 16:42 |

Reitings 953
Sunce- es tev neoponēju- tikai izsaku savu viedokli. Katrā tavā apgalvojumā ir liela daļa patiesības. Un arī manos apgalvojumos ir liela daļa patiesības. Absolūtā patiesība ir kaut kur pa vidu- atkarībā no tā, kur atrodies- skolas solā vai klases priekšā :D :D :D

1. Skolotāja uzdevums ir īsi pastāstīt svarīgāko, pārējo var izlasīt grāmatā. skolotājs dod treniņa uzdevumus un pēc tam pārbauda apgūto. Ja kādam ir īpašas problēmas ar priekšmetu (bieži ir tā, ka nav apgūts kaut kas iepriekš vai traucē zināšanu robi citos saistītos priekšmetos) ir paredzētas konsultācijas, kurās var noskaidrot visu nesaprotamo- tad skolnieks var ar učeni runāt 1:1 un učene var iedziļināties tieši konkrētā skolnieka jautājumos un palīdzēt nesaprotamo noskaidrot. Tepat forumā, tās, kas raksta, ka stulba učene- cik reizes bija pie viņas uz konsultāciju? :D :D Katrā klasē ir saujiņa vājo skolnieku- nu nevar pārējos 25 garlaikot skaidrojot 2.-3. klases vielu.

3. Skolēni vispār jūtas visvareni. Viņiem taču ir TIESĪBAS!!! :D :D Neviens nav šiem bērniem paskaidrojis, ka jebkuras tiesības nāk komplektā ar pienākumiem un atbildību. Un skolēna pienākums ir mācīties, netraucēt stundu. Es esmu nomācījusies 12 gadus trakā klasē, no kuras ir skrējuši prom učiki un bimbājuši- es Tev varu likt roku uz sirds, ka nekad tas nav bijis tā, ka skolotājam ir apnicis vadīt stundu un tas aiziet papusdienot. Tās divas lietas ir tās, ko, kad es skolā gāju, mani klasesbiedri izstrādāja pret skolotājiem. Un tas nebūt nav viss- saraksts garš :) Ja skolotājs aiziet no klases, tad 99.9% gadījumu vainīga ir klase. Un skolēnus būtu jāsoda. Ja manu klasi savulaik būtu sodījuši, tad skolas administrācijai nebūtu tik bieži mums jāmaina skolotāji. Citādi bērni var visu un beigās viņi paliek tādi neaizskaramie nabadziņi, kas tikai jāžēlo.
19.01.2011 16:54 |

Reitings 2279
Lollipop - o, jā, ar šādiem izteikumiem Tu esi ideāla skolotāja! :D :D
19.01.2011 16:55 |

Reitings 953
sunce
Kur tad vēl, ja ne šajā forumā lietas saukt īstajos vārdos! :-D :-D :-D :-D
19.01.2011 16:59 |

Reitings 148
Reģ: 10.12.2010
Lollipop
Vispār jau Tu mani šoreiz nošokēji ar to, ko uzrakstīji :-D Lasu un domāju, vai tiešām Tu tā uzskati, kā šeit raksti vai arī es pati kaut ko nepareizi interpretēju.Pati izvēlējos studijas jomā, kas saistīta ar bioloģiju un ķīmiju, un manu izvēli ĻOTI spēcīgi ietekmēja skolotāji-personības, kas prata ieinteresēt- ar mācību grāmatām tam bija maz vai vispār nekāda sakara.Šaubos, vai izvēlētos šādas studijas, ja manā skolā nebūtu bijis tik dzīvesgudru un labu skolotāju.
Eh, un tagad drīksti mani publiski nospārdīt, ja Tevi nepareizi sapratu :-D
19.01.2011 17:01 |

Reitings 5395
situācija no manas bijušās skolas, viena no labākajām skolām rīgas rajonā, tēvs skolotājs...
8. klase, bērni envis kā bērni, viņi pat netrokšņo it neko, viņi atnāk, iekrīt savā solā un guļ kā lupatas, kuras dieva dēļ labāk nekustināt, ne vārda nevar pateikt, nevienu jautājumu uzdot un pat atbildēt uz jautājumu vai sapratāt! gada beigās, kad pasaka, ka tie, kas grib par bali augstāk uz liecības (lai pusei vismaz sekmību izvilktu), nu lai tie par visu pusgadā izņemto vielu uzraksta 5 lpp garu konspektu! To nodeva tikai viena meitene!!!! pārējiem pietika ar 2 un 3 uz liecības. PAsaki, kur ir skolotāja vaina šajā gadījumā?
Ir jāiet izlabot darbs, nākošajā stundā pēc kontroldarba viens variants ir izrunāts līdz pēdējam sīkumam, kladi var izmantot, pārraksti tur kaut vai grāmatu, bet redz, kad jālabo, visiem uznāk hroniski atmiņas zudumi 2 mēnešu garumā, bet pēc tam skolotājs ir vainīgs!

par sevi - pati ar neko no ķīmijas nesaprotu un tāda bija visa klase, jo mums sākumskolā tā pasniedzēja bija tāda nekāda... un tad jau ar bija tie gadi, kad nevienam negribējās ko pašam mācīties...
12.klasē tā kā neviens nelika eksāmenu, cita skolotāja mums mācīja savādāk, ne pēc noteiktajiem standartiem. Mēs vārījām ziepes, daudz eksperimentējām un protams ar kur tad bez teorijas, jā mēs maz ko sapratām, bet toties mums bija interesanti un visi ar eksperimentiem un visu ko tam līdzīgu pat 6 un 7 izvilkām :-)
19.01.2011 17:01 |

Reitings 953
Austrasmeita
Tevi iedvesmoja personības. Jā, man savulaik arī bija mīļi skolotāji, kas ir personības, zinoši, dzīvesgrudri. Viņu dēļ man arī tie priekšmeti ļoti patika. BET ir viens BET. Manā klasē vairākumam tie skolotāji nepatika- teica, ka par daudz par dzīvi muld, ka garlaicīgi. Skolotājs nevar patikt visiem. Ne visiem patīk tādi skolotāji. Es varu teikt, ka man ļoti patika, ka runāja arī par dzīvi- vēl joprojām atceros to skolotāju padomus un varu teikt vislielāko paldies, ka iemācīja to, ko nevienā priekšmetā nemaz nebūtu jāmāca.

Tas ko gribu teikt- skolēni ir dažādi. Katrā klasē ir no supergudrīšā līdz pilnīgam daunim un no superieinteresētā līdz absolūti garlaikotam. Ir ļoti grūti piemēroties katra līmenim.
19.01.2011 17:08 |

Reitings 2279
Lolipop - šobrīd neatrodos nevienā no frontēm! :D Drīzāk atrodos trešajā frontē.. :D Es vienkārši gribēju pateikt, ka ir dažādi skolotāji un dažādi skolēni UN - skolotājiem pie visām problēmām VIENMĒR būs vainīgi skolēni, bet skolēniem - skolotāji! Tas ir apburtais riņķa dancis, no kura neviena paaudze nespēj izbēgt!
Kas attiecas uz skolotāja būtību un jēgu - atļaušos Tev nepiekrist! Varbūt tā (par to īsu teorijas izklāstu, uzdošanu, atprasīšanu) tas darbotos vecākās klasēs, augstskolā, bet nekādā gadījumā ne pirmajās klasēs vai pirmajos priekšmeta pasniegšanas gados.. Un ja Tu ar tādu attieksmi ienāc klasē, nav brīnums, ka bērni kliedz, ka tu uzdod pārāk grūtus uzdevumus! Ar bērniem ir jāatrod pieeja un to, vai skolnieks gribēs Tevi dzirdēt un saprast Tavu teikto, pirmām kārtām nosaka skolotājs ar savu attieksmi! Un ja pašā sākumā skolotājs ir nošāvis greizi, tad vēlāk to ir grūti mainīt! (Protams, es nerunāju par atsevišķiem gadījumiem, kad klasē ir nolasījušies tikai un vienīgi deģenerāti..) :D
19.01.2011 17:11 |

Reitings 953
aisse
Neapskaužu tavu tēvu. Tas ir šausmīgi, ja kopā savācas tādi idioti :D :D :D Un jā, formāli droši vien izskatās, ka skolotājs slikts, ja 100% visi nesekmīgi. Man liekas, kas skolai būtu jāsoda tādu klasi.
19.01.2011 17:12 |

Reitings 953
Sunce
Vai tu pati esi skolā strādājusi? :D

Es arī vairs neesmu skolotāja :D
Un man kā skolotājai problēmu nebija- jā, bija klasē dauņi, kas neko nesaprata, bet nekad prom skrējusi, raudājusi vai kliegusi nebiju. Prom no skolas aizgāju, jo piedāvāja darbu ar 3 reizes lielāku atalgojumu. Jā, skolotājam jābūt iecietīgam, jāspēj 100 reizes paskaidrot vienu un to pašu, bet ja tajā brīdī, kad tu stāsti, jautājuma uzdevējs muld pa vidu, tad toč ar grāmatu gribas laist pa pieri :D
19.01.2011 17:16 |

Reitings 5395
nu no malas neviens neskatās! visi skolotāji mocās ar šiem izredzētajiem, bet vecākiem ir vienalga...

bet skolotājs nevar izvēlēties bērnus - kādi ir ar tādiem jāstrādā...
19.01.2011 17:17 |

Reitings 2258
Vadībai nevajag sūdzēties tā pat vien, vajag uzrakstīt iesniegumu ar lūgumu mainīt skolotāju un parakstīties vismaz lielākajai daļai skolēnu, tad vadība nedrīkst nereāģēt, ja iesniegums ir rakstiski :)
19.01.2011 17:20 |

Reitings 953
aisse
Tā ir- tikai tas, kas reāli saskāries ar skolniekiem, saprot, kā tas ir būt skolotājam un kādi ir tie skolnieki un cik viegli ir "atrast pareizo pieeju", kā Gemini gudri raksta :-D :-D Varbūt vienā gadījumā no 100 vainīgs skolotājs, pārējos- tīri skolēnu uzvedība.
19.01.2011 17:20 |

Reitings 953
JaneApple
Un ja vadībai nav cita skolotāja, ko vietā likt, tad paliks tas pats skolotājs ar ne pārāk labvēlīgu attieksmi. Savos skolas gados ar to saskāros- uzrakstījām un skolotāju nenomainīja. Forši bija pēc tam mācīties :-D :-D :-D :-D
19.01.2011 17:22 |

Reitings 2279
man gribētos vērst uzmanību uz aisses vārdiem - "bet vecākiem ir vienalga.." - lūk šī ir manuprāt daudz aktuālāka problēma, no kuras rodas pārējās problēmas skolā - sākumā no skolēnu puses attieksmes un nemotivācijas veidā, bet pēc tam no skolotājiem - kā pretreakcija uz skolēnu reakciju.. :) Ja tajā pirmajā - vecāku intereses ziņā viss būtu kārtībā, tad problēmas attiecībās skolēns - skolotājs - mācības nerastos! :)

Jā, Lollipop, es esmu pati strādājusi skolā! Pie tam ar trakāko vecumu klasēm - 5, 6, 7, 8 klases..
19.01.2011 17:25 |

Reitings 953
Starp citu, ir zināma vīriešu kārtas skolotāju daļa, kas ar skolēniem izrēķinās fiziski. Tiem lielākajiem atmarozkiem vai nu uzšauj vai ko tamlīdzīgu dara. Savos skolas gados biju lieciniece pāris šādiem ekscesiem :-D :-D :-D Skats labs un pēc tam vairs tas skolnieks klasē nesprēgā :-D :-D :-D
19.01.2011 17:25 |

Reitings 2279
Runājot par izrēķināšanos fiziski - lielisks paraugs no skolotāju puses, kā risināt konfliktu! :D :D Nav brīnums, ka pēc tam tas tiek atkārtots uz mazaisargātiem vienaudžiem vai jaunākiem skolēniem.. :D
Jā, un starp citu, Lollipop - man būtu interesanti paklausīties Tavu viedokli par šo visu pēc gadiem, kad Tev pašai būtu bērni un tu būtu tiešā veidā iesaistīta skolas dzīvē..
19.01.2011 17:34 |

Reitings 953
Es neļautu savam bērnam uzvesties kā cūkam skolā vai uz ielas, vai vienalga kur. Vai izdotos- tas ir cits jautājums, bet man liekas, ka ir svarīgi bērnam iemācīt cienīt citus, tad arī nebūs tādi izgājieni skolās. Jo skolās bērni izturas tāpat kā vecāki ģimenēs. Ja vecāki ģimenē par skolotājiem izsakās nicīgi, tad nav jau nekāds brīnums, ka arī skolēni uzvedas kā mežoņi.
19.01.2011 17:39 |

Reitings 2279
Lollipop - parunāsim par to visu pēc tam, ja būs lemts! Nereti tieši labie nodomi ir bruģēti uz elli! :D Bet nu lai izdodas.. vienkārši atceries, ka taisnība nekad nav vienā vai otrā pusē, bet gan pa vidu! :D
19.01.2011 17:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!