Skolotāja - neveiksmīga

Reitings 216
Reģ: 16.09.2010

Čau. :/

Vai jums ir skolā bijusi kāda skolotāja, kas nemāk iemācīt?

Besī ārā.. ķīmijas skolotāja. Nemāk iemācīt. Visas 3 divpadsmitās klases jau cik reizes ir sūdzējušās skolas vadībai, neviens mūsos neklausās!

Mums ir bijušas 5 stundas, kurās 3 no tām viņa aizgāja vai vnk neatnāca un rīt mums ir kd, kur neviens neko nerubī (e)

19.01.2011 01:14 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Te taču ir runa par pavisam ko citu-mācību programmu. Un tamdēļ arī rodas jaunas skolas-kā Valdorfa, Montesari, Tautas skola, kurās programmu nesastāda gadam, bet vadās pēc individuālaām spējām. Un katra paša izvēle-kuru sistēmu atbalstīt.
Pati gāju galu galā skolā un redzēju-un nemācījos pliku teoriju, paspējām gan spēlēs izspēlēt, gan kādas krustvārdu mīklas paminēt,lai būtu interesantāk. Un, ja programma nebūtu izņemta (tātad nebūtu kaut ko iemācījusies)-diez vai spētu uzrakstīt labi kontroldarbus.
Motivācija-gan no skolotāja, gan no skolēna.
Ja no paša skolotāja jau ir čīkstēšana-cik slikti tas un tas, tad vai tā atdeve biaj 100%.
Lai nu kā-katrs pats sev kritiķis. Nevajag vainot visus situs pie nebūšanām, ūn reizēm paskatīties arī uz sevi ar kritisku aci.
Turklāt-pedagogs-tā ir liela uzņēmība. Tur ir jābūt fanātam-lai aizrautu citus līdzi, lai skolēniem patiktu iet uz nodarbībām. Ja skolēnam nepatiks paša pedagoga personība-kāda tur vel mācīšanās.
19.01.2011 02:47 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Manuprat visas programmas unt ml lietas ir vajadzigas pamatskolā ipasi pačekot, bet vidusskola toēr jāmācās pašam. Vidusskolā nav nekādi bērni, kam vajag īpasu pieeju - pieauguši cilvēki - kuriem jābūt spējīgiem pasiem saņemties...

Skolotāja pienakums nav IEMĀCĪT! Skolotājs sniedz informaciju, bet skolēns MĀCĀS!!!

Ta kā tie, kas 18-19 gados sēž skolā un gaida kad skolotājs IEMĀCĪS - gaidiet ar maisu. Neviens ar karotīti jūs nebaros.

Nekas - ja iestāsieties normālā universitātē tad dzīve izmācīs!!!

starp citu par radošam metodēm, mums literaturā vidusskolā lika taisit kolāžas un izspēlet lomu spēles - galīgs FAIl, kas der maziem bērniem... Mums leilākoties vnk gribējās normāli strādat - klausities lekciju, pierakstīt, izmācīties, uzrakstīt ieskaiti - nevis taisīt Dantes deviņus elles lokus kolāžā! Sorry tas ir priekš sīkajiem, kam jāatīsta tēlainā domāšana!
19.01.2011 02:54 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Re, kā Austrumos-šie paņēmuši kaut ko līdzīgu planšetdatoram un mācās. :-D
Mūsu bērni jau tagad vairāk pa telefonu stundās rakņājas, nekā klausās skolotājā.Ja mums ko tādu ieviestu-laikam vispār mācības izzustu :-D
19.01.2011 02:57 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Gemini - skolotājs ir vnk darbs nevis debesu sutība. Tāds pats darbskā ugunsdzēsējs, pārdevējs, ārsts un tml...

arī skolotājs sniedz savus pakalpojums, sanem par to algu. Nevis tgd par tiem grāsiem, ko maksā un neizdevīgajāms ociālajam garantijam te butu Mate Terēze jatelo un dikdieņiem dejot priekša lai ieinteresētu.

Tracina, ka cilveki uztver piemērām skolotāja un ārsta profeisiju ka kaut kādu spešal sūtību no augšas, kurai butu raksturiga spēja uzupurēties citu labuma labā!!!
19.01.2011 02:57 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Gemini
Var just, ka Tev nav nekāda sajēga par to, kas ir skola un kādi ir skolnieki. Es jau skolas solā sēžot analizēju skolotāju un skolēnu mijiedarbību (tam vispār pievērsu uzmanību tāpēc, ka no manas klases liela daļa skolotāju atteicās, vēl daļa mēdza stundās raudāt un visādi citādi jokaini uzvesties).

Tu zini teoriju, bet esi tik tālu no praktiskās dzīves, ka tavi komentāri ir absurdi. Tu nevari salīdzināt savu pieredzi ar reālu pedagogu, jo kaut kādi neformālie kursi nestāv klāt stundām skolā! Uz neformāliem kursiem iet cilvēki, kam interesē joma, ko apskatāt. Savukārt skolas solos sēž skolnieki, kas jau principā negrib mācīties un vēl daļa tāda, kas visus iepriekšējos gados ir degunu urbinājuši un vispār nesaprot, kas no notiek un ko tur tā vecene priekšā muld. Man klasē bija viens džeks, kurš 12. klasē neprata angliski lasīt- viņš visu lasīja kā latviski lasa :D Lieki teikt, ka saprata tikai pāris vārdu nozīmi. Neticēsi, bet klasēs ir arī tādi skolnieki. Un tad vari palēkdamās taisīt savas viktorīnas un skatīties apjukušās sejās, kur 10% kaut ko zin, 70% muld, un atlikušie 20% čīkst, ka nereāli grūti.
Palasi tepat šajā diskusijā komentārus- klase noprotestēja, ka učene lika taisīt kolāžu. Ak dies, učene gribēja mazliet interesantāku stundu padarīt, a sīkie jau skrien sūdzēties, ka tas nav par tēmu. Pamēģini vairākas reizes nedēļā stāties stundas priekšā un katrai stundai sagatavot tos super duper uzdevumus un lai tie ir tādi, lai 100% visiem patīk un neviens neiet sūdzēties, ka tu viņus nemāci, bet liec spēlēt debīlas spēles. Skolnieki uzvedas kā cūkas, tāpēc skolotāji lieto klasiskās metodes- vismaz tad vadība nevar piesieties, ka skolēniem nemāca.
Ja gribi būt patiešām kompetenta savā jomā, vismaz vienu gadu pastrādā reālā skolā, kur ir 40 min stundas- tad tas, ko runāsi par savu jomu nebūs tik absurds un idealizēts.
19.01.2011 15:02 |

Reitings 953
Un vēl, Gemini, es gribētu redzēt, kuru no metodēm tu izmantotu, ja brīdī, kad izej no klases, skolnieki ieslēdzas kabinetā un tevi nelaiž iekšā, vai kādā starpbrīža brīdī ieraugi, ka kāds rakājas pa tavu somu, lai atrastu kontroldarbu! :-D Tie nav izdomājumi- tās ir reālas situācijas no dzīves.
19.01.2011 15:12 |

Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
mums pamatskolā angļu valodas skolotāja šad tad izmeta tādu tekstu-dariet, ko gribiet,bet ja ienāk mācību pārzine,izliekatis,ka pildat darba burtnīcas! Man paveicās, jo vidusskolā angļu valoda bija ļoti augstā līmenī.
Kā arī vienmēr atcerēšos mūsu fizikas skolotāju, kas tēloja atomu. Dziedot dziesmiņu "Atoms skrien,skrien,skrien", apskrēja apkārt kabinetam,pēc tam atvēra durvis, aizskrēja līdz otram gaiteņa galam, atskrēja atpakaļ un pēc tam sāka malt definīcijas :D visu šo skrējiena laiku viņa dziedāja savu dziesmiņu un kustināja rokas,atdarinot vilcieniņu.. nu jā, kā skolotāja viņa nebija slikta, bet bieži vien izstrādāja dažādus šādus pigorus :)
19.01.2011 15:14 |

Reitings 324
Reģ: 30.08.2010
Ir bijuši visādi skolotāji. Tā iemesla dēļ, ka 10.klasē bija pārāk daudz štruntīgu skolotāju (šeit tiešām tā atļaušos pateikt, jo kā man citādāk vērtēt, ka mācību gada laikā vienā priekšmetā nomainās 4 skolotāji, turklāt visi no 2. vai 3.kursa augstskolā, turklāt ne tie labākie) pirms 11.klases pat nomainīju skolu. Bet neskatoties uz to, kādi bija skolotāji, visos priekšmetos skolā apguvu to, kas bija nepieciešams. Cītīgi mācījos mājās, ja vajadzēja, tad meklēju palīdzību sev pazīstamo cilvēku lokā utt. Var taču iemācīties, jo, kā jau teica, - mācību grāmatas taču eksistē, vajag tikai sēdēt un lasīt, nevis gaidīt, kad ar karotīti ielies zināšanas iekšā.
19.01.2011 15:21 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Man gan bija laba ķīmijas skolotāja.Lieta bija cita-es neko no ķīmijas nesapratu nevis tāpēc,ka viņa slikti mācītu,bet tapēc,ka mani ķīmija absolūti neinteresēja,likās stulbs priekšmets + vnk nebija man tās domāšanas,lai visu to izprastu.
Mums bija bioloģijas učene,kas neko nevarēja iemācīt.Reāli.Tikai bārstīja gudrus tekstus no grāmatām,piebāztus ar terminiem.Viņa nepavisam nebija slikts cilvēks,bet vienkārši nemācēja pasniegt stundas tā,lai mēs,parastie,saprastu(bioloģijas fanāti,protams saprata).
Ekonomikas učuks vispār bija vāks. :D
19.01.2011 15:21 |

Reitings 1492
Reģ: 19.08.2010
es no 5.-12.klasei mācījos vācu valoda pie 2 skolotājām, nu es neesmu tik stulba, lai kaut kas tomēr nepieķertos. kad runā, saprotu, bet dievs nedod kaut ko pateikt pašai, neko nevaru izdabūt pāri lūpām.
19.01.2011 15:23 |

Reitings 953
Heartkiller
Ir tāds noteikums, ka skolotājam savā priekšmetā ir jālieto sava priekšmeta terminoloģija. Nevar kultūrvēstures učene arkas vietā teikt- tā apaļā figņa virs loga un par skulptūru- akmens čuvaks :D :D :D Skolotājam jālieto pareizi termini, lai skolēni pierod pie priekšmeta terminoloģijas, lai dziļāk izprot to nozīmi, nevis tikai dzird mistiskas definīcijas vārdiem, kurus nekur nedzird lietojam.
Man skolas laikā ļoti patika skolotāji ar bagātu vārdu krājumu. Arī tagad tādi patīk, nevis tie, kas tikai māk pateikt- es aizgāju, es atnācu :D
19.01.2011 15:26 |

Reitings 953
Laurena- jautājums, kāpēc jums tos 4 skolotājus nomainīja, paliek atklāts. Visticamāk vainojama tieši klases uzvedība vai attieksme.
19.01.2011 15:28 |

Reitings 2943
Reģ: 29.01.2009
Mums tā a-skolā bija ar augstākās matemātikas skolotāju. :-D Kā jau neklātniekiem viss bija baigi saspiest un ātri ņēma uz priekšu. Bet tas bija sīkums! Pasniedzējs bija 70+ gadu vecs un baigais Einšteins, drukāja viens uz tāfeles savā nodabā tos garos piemērus ar entajām iekavām un pakāpēm. ne studenti ko saprata, ne paspēja norakstīt, šis tikai atbildēja "Nav laika. Ejam uz priekšu!" :-D Nu baaac, puss kurss vispār exi nenolika un netika pie ekša, bet vadība ta neko, jo viņiem nebija ko vietā ņemt. :-D :-D :-D
19.01.2011 15:31 |

10 gadi
Reitings 9435
Nu,tad viņa vismaz varēja paskaidrot,ko tas nozīmē normālā valodā,nevis tekumā ir 10 vārdi,visi(izņemot saikļus) sarežģīti termini.Neko vairāk nepaskaidro,ātri pasaka(pierakstīt normāli nav iespējams).Efekts tāds pats kā,ja mēs paši paņemtu supergudru bioloģijas grāmatu un neko nesaprotot vnk truli izlasītu sarežģītu vārdu virkni.
Fizikā mums arī skolotāja lietoja terminus,bet viņa arī paskaidroja,ko viņas termini nozīmē normālā valodā.
19.01.2011 15:34 |

Reitings 324
Reģ: 30.08.2010
Lollipop, protams, ka skolēni nebija bez vainas. Bet ne jau tikai mums nomainīja, principā šie studenti atnāca, pamācīja mēnesi, un pazuda no darba skolā vispār. Runa piedevām bija par vienu no profilējošiem priekšmetiem (eksaktais, kurā tajā laikā bija liels mācībspēku trūkums - neesmu gan interesējusies, kā tagad ir). Un beigās sanāca tā, ka 10.klasē, saskaitot visas notikušās stundas kopā, reāli notikušas mācību stundas bija 1 mēnesi.
Tā kā es tomēr vēlējos mācīties, mainīju skolu, kur attieksme bija pilnīgi citādāka gan skolēniem, gan skolotājiem, un visos priekšmetos bija skolotāji.
19.01.2011 15:34 |

Reitings 2279
1. Ir cilvēki, kuriem no dabas nav dots citam kaut ko iemācīt. Un diemžēl tādi cilvēki ir arī skolās! Skolotājs tas nav cilvēks, kurš atnāk un vienkārši nolasa paredzēto vielu, izņem to tēmu, kas programmā uzrakstīts, kaut neviens no tā neko nesaprot! Kāda tad jēga no skolotāja? Informāciju mūsdienās ir iespējams atrast gan internetā, gan grāmatās, tematiskajos izdevumos, utt. Bet kāda no tiem jēga, ja tos izlasot, bez speciālista palīdzības, skolnieks (un dažkārt arī piaudzis cilvēks), nespēj saprast, kas ir pateikts, uzrakstīts. To ir jāparāda, jāpielieto uzskatāmi piemēri, tas ir jāpsakaidro, līdz cilvēks ir izpratis būtību, likumsakarību. Un ja skolnieks nesaprot īpašos specifiskos sfēras terminus, tad ir jāpaskaidro viņam saprotamā valodā (kā piemēru var paņemt to pašu ko te minēja - arku - ir vienreiz jāpaskaidro, kas ir arka, kaut vai izmantojot to pašu - tā apaļā figņa virs loga, nevis pasakot - nu kā arka ir arka un tu esi dumjš, ka to nezini!). Jo nav jau nekādas jēgas no skolotāja, kurš izņemt programmu, bet kad pienāk laiks parādīt, ko skolēni no programmas ir sapratuši, tad izrādās - NEKO, jo skolotājs ir tikai runājis, runājis, runājis, deklamējis atrodamo informāciju bez jebkādiem paskaidrojumiem... Varbūt tāpēc dažādās apmācībās pie kursu beigšanas tiek izdots sertifikāts - cilvēks ir NOKLAUSĪJIES šādu kursu (bet vai no tā ir bijusi un būs kāda jēga, vai viņš vispār ir kaut ko sapratis un ieguvis, vai tikai atsēdējis.. :D )..
2. Ir dažādi skolēni! Ir tādi, kas traucē, kas neliekas ne zinis, kas uzskata, ka viņiem ir viss jāielej ar karoti mutē un viņi pat nepiepūlas, lai kaut ko iemācītos.. un tad pat vislabākais skolotājs var sarauties vai izplesties, bet šādu skolēnu iemācīt vienkārši NAV iespējams! Iemācīt vispār NAV iespējams nevienu, kurš to PATS nevelas! :) Bet lai skolēns iemācītos un gribētu pats mācīties, viņam ir vajadzīga motivācija.. Diemžēl tajā vecumā ir maz tādu eksemplāru, kam ir pašmotivācija un sapratne, kas īsti viņam būs nepieciešams tālāk.. Te jau būtu jāstrādā ne skolotājiem, bet gan vecākiem un arī draugiem.. :)
3. Kas attiecas uz konkrēto situāciju, manu uzmanību pievērsa teikums: "Mums ir bijušas 5 stundas, kurās 3 no tām viņa aizgāja vai vnk neatnāca" - tā ir nevis skolotāja nekompetence, bet gan bezatbildība. Nu gluži kā sabiedriskā transportlīdzekļa vadītājs pusceļā apstāsies, izkāps un aizies un pasažieri sašutuši paliks.. Šādā situācijā būtu jāsarosās ne tikai skolēniem, bet arī viņu vecākiem un reāli jāraksta sūdzība direktorei, bet ja tas nelīdz, tad attiecīgajam pašvaldības departamentam par skolotāja uzvedību...
19.01.2011 16:02 |

Reitings 2279
sorry, ka tik gari, bet nu man gribējās izteikties.. :D :D :D
19.01.2011 16:03 |

Reitings 953
Sunce
1. Ir cilvēki, kuriem no dabas nav dots citam kaut ko iemācīt. Jā, es piekrītu, bet vēl vairāk ir neaptestu skolnieciņu, kuri principā atsakās iedziļināties skaidrojumā. Un vēlreiz atkārtoju- viss skolas kurss ir pieejams mācību grāmatās. Katrā priekšmetā ir pat vairāku autoru grāmatas- nesaproti, ņem cita autora un mācies. Nesaproti tos 10 terminus? Paņem pagājušā gada grāmatu un izlasi. Nevienā priekšmetā uzreiz nav tonna terminu bez skaidrojumiem. Ir termins, skaidrojums, kas jāiemācās. Turpmākajā kursā jau tas termins tiek lietots bez paskaidrojuma, jo autors pieņem, ka tas jau ir apgūts. Un ja skolēns tik noraksta un nemācās, tad jā, var gadīties situācija, ka no skolotāja teiktā un grāmatā izlasītā, saprotami šķiet tikai saikļi.
2. Ir dažādi skolēni! Ar to motivāciju ir tā- skolotājam jāmāca tēma nevis jānodarbojas ar katra skolnieka motivēšanu. Ar motivēšanu jānodarbojas ģimenē vecākiem- skola ir mācību iestāde nevis psiholoģiskās palīdzības iestāde :D Ja vecāki mājās visu laiku saka, ka ķīmija ir murgs un nekad dzīvē tās muļķības nav noderējušas, nav brīnums, ka arī skolnieks klasē sēž ar tādu pašu attieksmi. Viņš vairs pat neiedziļinās, tik sēž, kasa dibenu un domā par ko viņam tāds sods, ka sūda ķīmija jāmācās.
3. Skolotāja, kas aiziet no klases ir nevis jāsoda, bet jāsūta pie psihologa. Bet jāsoda skolnieki- tad mazāk sūdzēsies un normālāk stundā uzvedīsies. Es tā uzskatu, jo esmu redzējusi, līdz kādam stāvoklim var novest skolnieki skolotāju. Skolotājs nav robots- tas ir dzīvs cilvēks ar dzīvām emocijām un ja mājās skolniekiem nav iemācīta elementāra cieņa, tad tas, kas notiek klasēs ir ārprāts, ko pastiprina bara efekts. Tas, ko skolnieki atļaujas stundās ir šokējoši!
19.01.2011 16:16 |

Reitings 148
Reģ: 10.12.2010
Lollipop
Vai esi skolotāja vai kādreiz strādājusi skolā? :-)Tavā tekstā sajūtu lielu aizvainojumu un niknumu :-D
19.01.2011 16:23 |

10 gadi
Reitings 9435
Nav jēgas strīdēties.
Es uzskatu,ka skolotājam ir arī jāpaskaidro,ko viņš runā.
Tu uzskati savādāk.Viss.
Mums fiziku cilvēki saprata daudz labāk un ne jau tāpēc,ka visi bija ģēniji fizikā,bet tāpēc,ka skolotāja izskaidroja.Dažas reizes pat vairākkārt,ja redzēja,ka grāmatu iezubrīšana nepalīdz.
19.01.2011 16:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!