Skolotāja - neveiksmīga

Reitings 216
Reģ: 16.09.2010

Čau. :/

Vai jums ir skolā bijusi kāda skolotāja, kas nemāk iemācīt?

Besī ārā.. ķīmijas skolotāja. Nemāk iemācīt. Visas 3 divpadsmitās klases jau cik reizes ir sūdzējušās skolas vadībai, neviens mūsos neklausās!

Mums ir bijušas 5 stundas, kurās 3 no tām viņa aizgāja vai vnk neatnāca un rīt mums ir kd, kur neviens neko nerubī (e)

19.01.2011 01:14 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
sunce
Es pirmā to teicu, ka taisnība pa vidu :D Tāpat kā, ka viedoklis ir atkarīgs no tā, kurā klases pusē stāvi- priekšā vai sēdi solā :D
Vai sist ir pareizi skolniekus? Es domāju, ka nē. Sišana vienmēr liecina par bezspēcību. Varbūt skolās būtu jādod iespēja vīriešu kārtas pedagogiem biežāk parunāties ar psihologiem? Tā teikt- nolaist tvaiku.
19.01.2011 17:50 |

Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
:D :D Kāda atšķirība, kura to pirmā vai pēdējā teica?!
Pēc taviem tekstiem es gan izsecināju, ka no 100 gadījumiem tikai vienā būs vainojams skolotājs, pārējos skolēns, un tas liek domāt, ka Tava taisnība nebūt neatrodas pa vidu, bet gan skolotāja svaru kausā! Arī tad, kad Tu vēl sēdēji skolas solā, jo, atkal jau, spriežot pēc Taviem tekstiem, jau toreiz nokonstatēji, ka skolēni ir dauņi, bet skolotāji ir mocekļi! :)
19.01.2011 17:56 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Lollipop, tas,ka Tev ir kaut kāds viedoklsi, nenozīmē, ka tas ir vienīgais īstais viedoklis.
Man nav jārisina citu problēmas, katrs iet savu ceļu-ja man ir manas lietas un es tieku ar tām galā, bet citiem citu-kas tad pie tā vainīgs, ka netiek galā? :-D
Vainot visus citus-jā, šito esmu jau dzirdējusi. Tipiski. Pārāk tipiski..
19.01.2011 18:08 |

Reitings 114
Reģ: 11.09.2010
teikšu tā - ir skolotāji, ar kuriem skolēni "karo".
ir tādi, kurus TIEŠĀM C I E N A un ievēro kārtību viņu vadītajās stundās. tā bija manā laikā, kad mācījos skolā, tā ir arī tagad. gan pamatskolā, gan vidusskolā. ir tādi izņēmuma skolēni, kurus neviens un nekas nesavaldīs, ne skolotājs, ne vecāki, nekas. bet tā jau ir mūsdienu sabiedrības un audzināšanas vaina.
ko es ar to gribēju teikt - seciniet paši. katrā specialitātē izcilu cilvēku ir maz, bet tādi ir.
ir arī tādi, kam nesanāk un šī neizdošanās izraisa lielas dusmas. šādi viegli satraucamie un uzkurināmie skolotāji klases priekšā skolēnus mudina viņus nokaitināt un iesmiet par to, kā tas ietekmē skolotāja garastāvokli vai darbu stundā.

vēl atbalstu domu, ka jāveicina informācijas uztveršana un iegaumēšana dažādos veidos, lai visi skolēni varētu mācīties un piedalīties stundas darbā. jā, vidusskolā varbūt daļa apzinās, ka mācās priekš sevis utt. un piepūlas ar savu dominējošo atmiņas veidu rūpīgi strādāt. bet pamatskolā neviens par to pat neaizdomājas, ja viņiem nesanāk, tas demotivē darboties tālāk, pamatskolēns pat neaizdomāsies, kāds ir viņa dominējošais atmiņas veids, viņš vienkārši domās, ka nav pietiekoši gudrs.

19.01.2011 19:00 |

Reitings 953
sunce
Kad es sēdēju skolas solā man bija tikai viena doma- nabaga učene un es pilnīgi noteikti negribētu būt viņas vietā :-D :-D :-D
19.01.2011 19:27 |

Reitings 953
Gemini- kā jau teicu-pastrādā reālā skolā un tad redzēsi, cik talantīgs un visgudrs pedagogs esi un gribētos dzirdēt kādu dziesmu tad dziedātu :-P
Kā te viena meitene raksta- par klasi, kas guļ un kam pofig par atzīmēm.
Nu kādu tad zelta pedagoģijas paņēmienu tādiem izmantot? Skolotājiem viens no stiprākajiem ieročiem ir atzīmes, bet ja skolēns saka- a man po*uij par atzīmēm?
19.01.2011 19:30 |

Reitings 417
Reģ: 29.01.2009
Ziniet, kur sākas visa problēma? Vecāku attieksmē pret skolu. Ja vecāks bērnu iedvesmo ar skolu, iemāca cienīt skolotājus un vidi sev apkārt no vairuma problēmu var izvairīties.
Bērns vēl nesācis iet uz skolu redz kāda ir attieksme vecākiem pret šo iestādi. Vajag iemācīt bērnam to, ka viņš var iemācīties un saprast, visu var apgūt. Nevajag teikt, ka bērnam ir grūta galva un grūti iemācīties kaut ko,jo tas aiziet līdzi uz skolu kā bagāža.
Jāsāk ir no vecākiem un tad jāskatās uz skolu sistēmu un skolotājiem kā arī skolēniem.
Esmu gan daudz skolās mācījusies un šobrīd arī sanāk strādāt skolā (ne par skolotāju).
Viena pagale nekad nedeg.
Protams, vairums mūsdienu skolēni ir briesmīgi, jo īpaši vidusskolēni. Tomēr diemžēl arī daudzi skolotāji domā, ka zinot pliku teoriju varēs kaut ko iemācīt. Viss ir jāsavieno.
Un strīdēties ir bezjēdzīgi,jo katram ir sava daļas taisnības. ;)
19.01.2011 19:34 |

Reitings 953
+Linciic
19.01.2011 19:35 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Lollipop, Tu mal tikai vienu un to pašu-skolēni bezjēdzīgi, skolotāji-neko nevaroši.
Ja skolēni būtu tik lieli dauņi-nu nebeigtu viņi skolas ar sakarīgām atzīmēm, mums te vispār sen jau tikai palīgskolas programmas eksistētu.
Man smiekli nāk, ka gadu vai 3 nostrādā un taisa tāda vispasaules pareizo uzskatu-tas taču normālā praktizējoša pasniedzēja mūžā ir tikai spļāviens jūra, ieskrējiens.
Un, nē, nejūtos ne ar ko mazāk pieredzējusi. Jau iepriekš rakstīju-sava nepiemērotība, nav citu nepiemērotība.
Zinu fantastiskus skolotājus, kas pat lielākos nebēdņus māk savākt un zinu tādus, kur priekšzīmīgie skolēni atļaujas uzkāpt uz galvas.
Kurā grupā ievietojas katrs pats par sevi var spriest.
Un,jā, uzskatu,ka skolotāja mese ir svarīgāka nekā dažas citas. Man pašai vajadzēja kādu, kas man būtu par piemēru. Tāpat tagad,kad redzu kā mazie mokās ar skolotājām, kam bijis nebijs vai viņš vispār tur ir, skumji kļūst.
Ja mazam jau pirmā saskare ar skolotāju ir negatīva, tad nākotnē tas pret pašu skolu var iedzīt aukstumu.
Bet, lai nu ko-paēdis neapēdušu nesapratīs. Tamdēļ man ar tādiem, kas tikai čīkst un vaino citus sevi stutējot troņa pozīcijā nav pa ceļam. Un par laimi-ka tādus cilvēku vaitrs nav skolā. Tā ir liela nelaime.
Valstiskā mērogā-jā, skolotāja nozīme atlagojuma ziņā arī netiek attiecīgi novērtēta. Bet arī tam ir jāpaliek ārpus klases, jo skolēni pie tā nav vainīgi.
+ skolēnam katram mājās ir sava dzīve, likstas. Ja ir problēmas ar mācībām, tam ir jāmeklē iemesls, kas vairs pat īsti nav parastā pedagoga kompetencē, bet to mēdz uzgrūzt viņiem.
19.01.2011 19:49 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Gemini, nez kāpēc tu citu cilvēku pretējo viedokli praktiski vienmēr nosauc par tā cilvēka neveiksmi vai tml., tā ir kaut kāda refleksēšana, meklēju citos to vainu, ko pašai bail sevī atzīt? Es nesaprotu! Runājot par tēm, nav vērts ar tevi diskutēt pirms neesi pilnībā baudījusi skoas dzīvi, tai skaitā ne tikai stundas, bet to skolas birokrātiju!
19.01.2011 19:56 |

Reitings 953
Gemini
Tu tik dikti gudra jūties, saki, ka vaina jāmeklē sevī, ka skolēniem skolā jārada prieks. Ej uz skolu un nodemonstrē, kādam jābūt ideālajam skolotājam :D Pirms aizgāju uz skolu, man arī likās, ka galvenais ir ieklausīties, utml muļķības, ko tu te raksti. Jā, grāmatās skaisti saraksta visādas teorijas, bet praksē tas nedarbojas, jo skolēni nav no grāmatām. Tas, ko tu raksti, būtu praksē izpildāms, ja klasē būtu ne vairāk kā 10 skolēni un ja viņu iepriekšējā sagatavotība vienlīdzīga. Ja klasē ir pilnīgi stulbeņi un super gudri, tad skolotājs nevar saplīst mazos gabaliņos un ar katru runāt atsevišķi. Kad runās tā, lai interesanti supergudrajiem, tad stulbeņi un pelēkā maza teiks, ka neinteresanti, neko nevar saprast. Ja runās tā, lai stulbeņi saprot, garlaikosies supergudrie un pelēkā masa. Ja runās tā, lai interesanti pelēkajai masai, tad garlaikosies gan stulbeņi, gan pelēkā masa. Lūk, tā ir problēma, kurai pedagoģija nedod atbildi.
19.01.2011 19:59 |

Reitings 953
Becky
+
Dod pieci! :-D
19.01.2011 20:00 |

Reitings 460
Reģ: 18.01.2010
Es piekrītu Heartkiller, skolotājam ir jāpaskaidro "normālā" valodā, ko viņš stāsta. Kļavas_lapa - tev es ieteiktu iet pie kādas citas skolotājas uz konsultācijām, jo tiešām ir skolotāji, kuri nemāk iemācīt, tā ir.
19.01.2011 20:06 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Gemini runājot par tiem dauņiem, aizbrauc uz lauku skoliņām, paskaties motivācijas līmeni... tur tos bērnus aiz ausīm ārā velk, lai būtu 4, arī no reālas pieredzes.
19.01.2011 20:07 |

Reitings 460
Reģ: 18.01.2010
Vēl arī piekrītu Gemini teiktajam, ka jābūt motivācijai gan no skolēna, gana arī no skolotāja. Palasot Gemini teikto - var teikt, ka pilnībā viņai piekrītu :-)
19.01.2011 20:10 |

Reitings 536
Reģ: 06.08.2010
Oooo man tuva tēma.
Skolā nostrādāju 4 gadus, audzēkņi bija sākot no 1.-9. klasei, pašai audzināšanā bija 8./9.klase.

Bija forši, man baigi patika skolā strādāt. Tas bija forš laiks, vēl pirms kāda mēneša satiku veikalā savu audzēkni-meitene ar palšu smaidu apķērās man ap kaklu. Ujj laba sajūta.

Bet vispār es šīs lietas redzu tā- vienmēr būs klasē kāds, kas kaut ko nesapratīs, lai cik censtos skaidrot un, lai cik dažādas metodes pielietotu- nesapratīs un viss.
Vienmēr klasē būs kāds ļurļaks, kas ar savu uzvedību traucēs stundu, bet vienmēr var izdomāt veidu kā nenerģiju novirzīt pareizā gultnē(nu gadās,ka ir izņēmumi un vari izstiepties un nekas tur nebūs- ļurļaks paliek ļurļaks).
Par metodēm un to dažādošanu- mmm nu ir jājūt kā ar klasi strādāt, jo ir klases, kam der tikai sausais variants, bez jebkādām alternatīvām metodēm- tikai mācību programmas apguve un viss. Un ir klases ar kurām var katru tēmu apgūt pa inčīgo, ka prieks skolotājam un skolēniem.

Situāciju ir ļoti daudz, tā kā man liekas,ka viena vienīga recepte nav un nebūs.
19.01.2011 20:47 |

Reitings 216
Reģ: 16.09.2010
Es nenoliedzu arī to, ka man nav intereses par ķīmiju, bet uzskatu, ka tas ir tādēļ, jo tā tiek pasniegta neprofesionālā līmenī un bez ieinteresējošiem materiāliem. Ja pusgada laikā mēs 2x uztaisam experimentus, un pārējo laiku rakstam vienādojumus, tad sorry..

Un par konsultācijām. Es neeju, jo nav jēgas. Jeb...meičas no paralēlklases iet sarunāt, ok tur 3d 14.00, bet viņas vairs skolā nav!!
19.01.2011 22:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!