kā kļūt interesantai, gudrai...

Reitings 17
Reģ: 17.03.2010

esmu iepazinusies ar ideālu puisi, bet viņš ir ļoti gudrs, izglītots... var runāt par jebkuru tēmu... lasa grāmatas utt... tātad man radās pārdomas par tēmu, par ko lai uzturu sarunu, lai viņam būtu ar mani interesanti... kuri būtu tie galvenie temati.. jo bez maz vai jālien google vai wikipedia kad runājam... jo dažreiz neesmu kompetenta :-O tātad par kādiem tematiem vai kā lai uzturu sarunu?

18.01.2011 20:37 |

Reitings 1632
Reģ: 26.04.2010
Nevaru iedomāties,cik dziļos sīkumos Tavs ideālais puisis pārzina nosauktās tematikas. Ja nav grūti vai noslēpums, nosauc lūdzu kādu piemēru, cik ļoti viņš ir zinošs sportā vai politikā?
18.01.2011 21:27 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
paseko l;idzi kaut vai dzeltenajai presei un vismaz zināsi kurš sportists ar kuru blondīni guļ :-D :-D
18.01.2011 21:28 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Manam puisim ir līdzīgs draugs, kurš var runāt par jebko. Bet mani kaut kā tas galīgi neuztrauc, jo man vienmēr ir par ko runāt un vienmēr ir par kaut ko savs viedoklis. Jebkurā gadījumā, vienmēr var ar tādu uzsākt sarunu: "vai nezini, kamdēļ ir tā vai šitā", "ko Tu domā par to un to". Noteikti, ka Tu pati arī esi gudra kādā jomā, tad varbūt sarunu virziuz to pusi, kuru pārzini!
Vēl ko varu ieteikt - vairāk lasi ziņas, jaunumus. Vienmēr varēsi paspīdēt ar kaut ko, ja vien viņš nebūs jau to izlasījis! :-)
18.01.2011 23:16 |

Reitings 1020
Reģ: 29.01.2009
smadzeņu defektus ar tonālo neaizsmērēsi.

man liekas tikai normāli, ja cilvēks ir lietas kursā par svarīgākajiem notikumiem. un tikai pozitīvi, ka interesējas arī par mazāk nozīmīgām lietām.
18.01.2011 23:22 |

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Viņš ir teicis, ka viņam ar tevi nav interesanti? Ja nē, tad varbūt nav vērts uztraukties? Ir cilvēki, kuriem vairāk patīk runāt, nekā klausīties.
19.01.2011 01:21 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Nē, nu, protams, ja gribi būt kopā ar zinošu cilvēku, arī pašai tādai jābūt. Citādi tiešām viņam kļūs garlaicīgi, ka tu neko nesaproti no tā, ko viņš runā.
Bet es laikam neesmu tik kompleksaina un man nesagādā problēmas sarunas biedram paziņot, ka es par to tēmu, par ko viņš runā, galīgi neko nezinu un man būtu interesanti, ja man pastāstītu, ko vairāk (ja vien tā nav tēma, kas mani garlaiko).

Bet no pieredzes varu teikt, ka maģistra grāds neko nenozīmē, ir meiteņu kategorija, kas neko citu nezin, kā tikai kosmētikas un lupatu jaunumus. Tad jau tiešām ar tādu intelektuālu vīrieti nav pa ceļam.
Un vēl- ir arī vīrieši- dirsēji, kas runā kaut kādus no pirksta izzīstus faktus, lai izceltos. Pārbaudi, vai viņš patiešām ir tik gudrs kā izliekas.
19.01.2011 01:33 |

10 gadi
Reitings 374
nu amn, piemēram, ģimenē ir tā, ka tētis ir ļoti erudīts daudzos jautājumos, kas nav saistīti ar augstskolu grādiem. viņš vienkārši ir ļoti daudz lasījis un skatījies dokumentālās filmas par interesantām, bieži neierastām lietām. un jūtu, ka arī mani tas aizrauj, uzzināt ar vien ko jaunu, kļūt zinošākai. ar tēti varu diskutēt stundām ilgi, vai arī vienkārši klausīties viņām. ar mammu nav tā, viņa savukārt ir zinoša par praktiskākām lietām.

ar to vienkārši gribēju pateikt, ka man liekas, ka šādām lietām ir jānāk dabiski. vēlmei uzzināt, un drosmei atzīties, ka nav ne jausmas par ko iet runa. jo katram taču interesē, kas cits. sāc runāt par lietām, kurās Tu esi zinoša vai vienkārši uzdod jautājumus par tām lietām ko nezini. lai veicas!:)
19.01.2011 01:55 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
kapēc uzreiz otrs jānostāda muļķa lomā...smadzeņu defekti...nu gan pateici...pietam stipri šaubos, ka to cilvēku tu pazīsti un esi kompetenta, lai tā teiktu.
19.01.2011 05:05 |

10 gadi
Reitings 1237
Reģ: 15.12.2009
man ir draugi,kuri ir ļoti zinoši un palieku pie pārliecības,ka tādu sabiedrībā ir jāuzturas,jo ja Tev blakus ir kas augstāks,tad (arii Tavaa gadijumaa) Tev ir kur tiekties un sevi attīstīt... ar šādiem draugiem filozofēju utt.. ar meitenēm sitam klačiņu,bet
ja blakus pastulbas bābas, tad Tu tada arii būsi.. tādēļ labāk uzturos gudru cilvēku sabiedrībā.
ar modi man ir Tāpat.. ir daži piemēri un es tiecos uz augstāko..
19.01.2011 12:26 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Heatkiller, tevis aprakstīto gudrīti pat Misāns nevarēja aplauzt savos viduslaikos :D ?

Es tādus no vēsturniekiem kādus 3 pazīstu, nju un kas, ka tieši tāpēc neturpināju maģistros studēt, jo jutos stulba, toties paralēli mācībām gan piestrādāju, gan tusējos utt. :D
19.01.2011 12:37 |

Reitings 324
Reģ: 30.08.2010
Nezinu, cik dziļi Tavs puisis orientējas Tavās nosauktajās tēmās, bet principā neredzēju nevienu tēmu, par kuru cilvēks ar plašāku redzesloku kā jaunumi Privātajā dzīvē, nezinātu vismaz pamatlietas.

Bet ja sarunas patiešām ir pārāk sarežģītas visu laiku, tad kāpēc jūs nerunājat arī par ikdienišķām lietām? Man ar vīrieti ir vienāda profesija, tāpēc savas jomas ietvaros varam diskutēt līdz 5iem rītā, bet liela daļa sarunu tāpat ir ikdienišķas, jo ar tādām lietām jau arī gribas padalīties ar otru :)
19.01.2011 12:39 |

Reitings 324
Reģ: 30.08.2010
Un vēl - ja tikko tikai iepazināties, tad varbūt viņš sākumā tikai tēlo pārgudro, drīz visas tēmas būs izrunājis un tad vairs neērti nejutīsies :-D
19.01.2011 12:40 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Pa tēmu, tas taču ir tikai superīgi, ka Tev tāds cilvēks blakus, kurš var arī izglītot, man paveicies, ka apkārt ir cilvēki, kuri ir pieredžējušākie, interesantāki, gudrāki par mani... nju un super, jo no sarunām izdodās smelties ļoti daudz... :) Toties tādi cilvēki parasti ar interesi klausās arī viņiem pasniegto jauno informāciju, padiskutē, nemēģinot uzspiest savu viedokli un nenorādot, ka esi dura pēdēja :)

Google ir vērts līst ja tiešām ir temats, par kuru gribi papildināt zināšanas , tas attiecās arī uz grāmatām utt. :) Una rī tas ir normāli :)
19.01.2011 12:42 |

Reitings 34
Reģ: 08.07.2010
Ai, tā sasmējos par ''panika ir baiļu augstākā forma.Nevajag atkārtoties.'' :D

bet runājot par tēmu-Manējais arī ir tāds, kas spēj runāt par principā jebkuru tēmu. Sākot ar vēsturi un ģeogrāfiju un beidzot ar kulināriju..
Bet arī man pašai zināšanu pietiek, + vel varu daudz mācīties no viņa.
Man ir grūti iedomāties, to situāciju, kas ir _SUNNY_, jo kaut kādai zināšanu bagāžai jābūt arī Tev, līdz ar to sarunai arī būtu jābūt, ja ne vienādās, tad vismaz līdzvērtīgās pozīcijās.
Jebkurā gadījumā, ja vēlies papildināt savas zināšanas, sāc vairāk lasīt un interesēties par sev tuvām tematikām laikrakstos, grāmatās u.c.

20.01.2011 22:13 |

10 gadi
Reitings 831
kāds ir viņa vārds/uzvārds... :D
20.01.2011 22:16 |

Reitings 148
Reģ: 10.12.2010
:-P Autorei
Gudrs vīrietis (ja viņš patiešām ir gudrs :-) ) sev līdzās izvēlēsies tādu pašu sievieti.Taču tam nav nekādas saistības ar akadēmisku gudrību, jo dzīve nav nekāds matemātikas vai fizikas eksāmens. Veiksmīgu attiecību pamatā ir arī raksturu saderība, seksuāla iekāre, spēja rast kopsaucēju arī ikdienišķās lietās. Padomā pati - Tu taču neiekārotu, piemēram, savu ģeniālo plikpauraino fizikas skolotāju ar mūždien caurajām zeķēm? :-P Attiecību pamatā ir vairāki komponenti.Interesantas sarunas ir tikai viens punkts.
20.01.2011 22:26 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Akadēmiskās zināšanas nav gluži tas pats, kas piemēram, laba valoda, spēja improvizēt sarežģītos jautājumos un tā joprojām. Nu, t.i es zinu cilvēkus, kas apvieno abus - gan akadēmisko, gan vienkārši spēju domāt un spriest, bet ir arī tādi, kuri tik vien spēj kā iekalt galvā sausus faktus...un ar to viss beidzas.
Jebkurā gadījumā, runājot par tēmu - lai uzturētu sarunu tev nav jāzina tas viss, ko zina viņš. Sarunas uzturēšana vispār ir atšķirīga lieta, kas starp citu, arī daudz pasaka priekšā par cilvēka intelektu... Man ir paziņas, vecāki par mani, līdz kuru intelektuālam līmenim man jāaug vēl vairākus gadus, jo viņi ir pieredzējušāki un zinošāki kaut vai tādēļ vien, ka ir vecāki, bet tas nenozīmē, ka nespēju ar viņiem sarunāties. Viņi man daudz pastāsta, reizēm sēžu ar muti vaļā un klausos, reizēm uzdodu jautājumus, reizēm uzdrošinos neveikli iespraust kādu savu domu, jo nav jau tā, ka manas zināšanas ir nevērtīgas tikai tādēļ vien, ka neesmu vēl viņu vecumā un pieredzes līmenī.
22.01.2011 06:37 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Ziniet, es, piemēram, esmu ļoti erudīta meitene, un ļoti maz ir nācies satikt sev līdzvērtīgus sarunus biedrus, taču galu galā esmu kopā ar pilnīgi neerudītu cilvēku, kas nezina, manuprāt, elementāras lietas, par ko agrāk būtu smējusies. Un, kas ir pats interesantākais - viņš ir gudrāks par mani, jo spēj spriest 100reiz labāk par mani, un es viņu mīlu.
25.01.2011 19:26 |

Reitings 517
flake man ir līdzīgi. Esmu meitene ar augstāko izglītību, bet puisis ir pabeidzis 9.klases. Daudzas it kā elementāras lietas viņš vispār nezin. Ar latviešu valodas rakstību, par komatiem nemaz nerunājot, ir kritiski. Tomēr dzīvē viņš ir erudīts un aktīvs un savā jomā nepārspējams, manuprāt. Māk visu sarunāt, izgrozīties un atstāt labu iespaidu uz cilvēkiem.
Nu jā, dažkārt varbūt liekas muļķītis, bet nu ne jau sliktāks par mani, kas ar savu augstāko izglītību, liekas, esmu pārāk bailīga un neuzņēmiga kaut ko iesākt :D
Tā ka katram savs
25.01.2011 20:34 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man visu laiku gribas kaut ko seit pateikt tadu-varbut no kada piemera un atcerejos savu draudzeni-vinas virs beidza tikai vidusskolu,kad vini precejas-vina augstskolu!!!Atceros,ka sodien to puisi-vins bija tik smuks,tads nesabojats :-D !!!Lauliba bija tris deli,puisis ari beidza augstskolu velak! (l)
Man liekas ta lielaka lieta visa taja saderiba ir ,ka jabut kaut kam kopejam,kaut kam ,kas cilvekus vieno,kadas kopejas intereses!
Es iedomajos savu viru-mani nevaretu piespiest ar varu tagad saprast fiziku utt,ko vins sava galva sabazis-man nav pat nekada velesanas to darit!!!Es domaju ,ka tas ir loti labi ,ka vins ir gudrs sava profesija ,man ir cita profesija ,citas zinasanas!!!
Tomer ir jabut kaut kam par ko cilveki var debatet,parrunat!!!Kaut kadam knifinam ir jabut,kas saista!!! |-)
25.01.2011 20:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits