Par vitamīniem nezinu, tur es katru reizi dažādus aptiekā paņemu. Runā, ka rauga tabletes esot labas ādai. Pati pusaudžu gados ļoti pārdzīvoju par šo problēmu, lietoju visu, ko dermatologs izraksta, līdz sapratu, ka sāk kļūt pārāk dārgi un ka tā nedrīkst turpināties. Tagad šī problēma mani neskar, bet ik pa laikam jau parādās pa kādai pumpiņai, un to es apkaroju ar streptocīda ziedi - slikti ir tas, ka viņa ir taukaina un tā kā neļauj ādai elpot, bet labi, ka līdz ar to nelaiž pumpai klāt nekādas baktērijas. Ik pa laikam smērēju vairākas naktis pēc kārtas, ja redzu, ka saaukstēšanās rezultātā vai pirms mēnešreizēm kaut kas uzmetas. Un neaizstājams līdzeklītis man ir Neutrogena mazā tūbīņā tāda pretpumpu smēre, arī uz nakti lieku. Tā jau vienmēr no rīta un vakarā mazgāju sejas ādu ar kādu želeju, kas labi attīra ādu, piem., Neutrogena oranža pudelītē vai Garnier. Grūti bija atrast īsto toniku, uz daudziem bija alerģija tā stiprā sastāva dēļ, bet ļoti nobrīnījos, ka vislabākais - maigākais izradījās krievu ražotājs "Tīrā līnija" ar rudzupuķi, jau labu laiku lietoju tikai un vienīgi šo. :-) Un ādu baroju un mitrinu ar kādu krēmiņu, piem., Nivea baltā bundžiņā, ziemas apstākļiem man šķiet ļoti piemērots. Šis viss no nedārgā gala. Protams, man ļoti patīk Madara atjaunojošais nakts krēms, un tagad arī iegādājos acu želejkrēmu, jo kaut kā ir tā maigā acu āda jākopj, bet vienīgais - cena... :-/
Ar kosmētiku cenšos nepārspīlēt, lietoju tikai skropstu tušu, tādu kā tonālveidīgo MaxFactor ražoto konsīleri vai kas tas tāds nu būtu (tāds kā neliels, resns zīmulītis, izbīdāms līdzīgi lūpukrāsai), ar to aizkrāsoju kādu apsārtumu uz sejas, un Natural Minerals pūderīti, arī Maxfactor, viņam nedaudz spīdumiņu klāt, kas kaut kā izlīdzina gaismas saspēli, diezgan viegls. :-P Pusaudžu gados dikti aizrāvos ar tonālajiem un pūderiem, līdz sapratu, ka tā nedrīkst, saņēmos un apmēram pusgadu vispār kosmētiku nelietoju, kamēr daudz maz neuzlabojās sejas āda. Atceros, ka kādu laiku sajūta bija tāda, ka seja plika :-D , bet tad pieradu un bija patīkama tīrības sajūta... Un vēl manai sejas ādai labi palīdz solārija apmeklējums - pa retam jau var 8-)