Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Ēdināšanas bizness

Reitings 295
Reģ: 13.06.2025
Vēlos uzsākt uzņēmējdarbību priekšpilsētā, šeit ir divi ēdinātāji taču labu nesokas dēļ cenām, koncepta veida un neizmanto soc tīklu reklāmas.
Ļoti daudz cilvēki mēģina atrunāt, ka neejošs bizness.
Daļu vēlos finansēt ar Eiropas fondu.
Vai tiešām ēdināšanas bizness ir tik briesmīgs it īpaši šobrīd dēļ izejvielu cenām?
21.04.2026 22:22 |

Reitings 614
Reģ: 03.08.2022
Jā, ēdināšanas bizness ir briesmīgs, man daudzi klienti ir ēdinātāji. Un vislielākā sāpe ir darbinieki. Mana rajona karbonāžu vietā pat trauku mazgātāja saņem 1000 eur neto, jo par mazāku naudu tu vnk normālu darbinieku, kas nāk uz darbu neatradīsi. Viens klients Latgalē gribēja vērt restorānu, šefpavāri prasīja 5000 eur, par mazāku summu, neviens nebija gatavs nākt.
22.04.2026 08:45 |

Reitings 465
Reģ: 28.01.2025
Inna86 @ 22.04.2026 08:45
Jā, ēdināšanas bizness ir briesmīgs, man daudzi klienti ir ēdinātāji. Un vislielākā sāpe ir darbinieki. Mana rajona karbonāžu vietā pat trauku mazgātāja saņem 1000 eur neto, jo par mazāku naudu tu vnk normālu darbinieku, kas nāk uz darbu neatradīsi. Viens klients Latgalē gribēja vērt restorānu, šefpavāri prasīja 5000 eur, par mazāku summu, neviens nebija gatavs nākt.

Gan jau kāds arī pa 3000 atnāktu.
22.04.2026 11:21 |

Reitings 434
Reģ: 20.02.2024
Man pie mājām ir 2 nelielas ēkas, kur vienmēr iemitinās restorāni, tad aizveras, tad nāk nākamie vietā un tā pa riņķi, gadiem ilgi. Šaubos, ka neviens no viņiem nemāk cenas un soctīklus. Ēstvietu jau ir atliektiem galiem un jaunas nevienu īpaši neinteresē, ja vien tas nav kaut kas ultra atšķirīgs un/vai eksotisks. Es arī no visām tām vietām iegāju tikai vienā, vienreiz. Neviena klienta, protams, iekšā nebija. Ēdiens starp citu bija ļoti garšīgs, man pat 2 ēdienreizēm pietika, bet nu nav tā vērts. Tagad ir pat trešais paralēli atvēries, redzēs, cik ātri tas nozudīs.
Ja domā reklamēt soctīklos, es labāk sāktu ar tikai take away piedāvāšanu. Gatavošanai telpu iekārtot maksās daudz mazāk, nekā uzreiz vērt vaļā restorānu. Varēsi pārbaudīt savh ideju, ka problēma ir cenās un reklāmā. Ja ir pieprasījums, tad var sākt domāt par veselu ēdināšanas biznesu. Jo protams, joprojām ir situācijas, kur konkurence ir tik slikta, ka ir reālistiski izsisties. Bet kopumā ēdināšana jau gadiem ir zināms kā viens no nerentablākajiem biznesiem.
22.04.2026 15:26 |

Reitings 7234
Reģ: 07.12.2024
Man ģimenē divi cilvēki strādā ēdināšana jomā- tāpēc pilnīgi noteikti varu piekrist visam iepriekš rakstītajam. Konkurence, uzņēmumu starpā liela, klientu loks gana šaurs... Ja pati esi gatavotāja un ideja ir pārdot ko specifisku, tad noteikti ieteiktu izmēģināt iecerēto produktu vispirms ne-klātienes patēriņam piedāvāt. Ja nav padomā "nišas produkts", bet gatavo pati- tad vieglāk (nosacīti) varētu būt vismaz uzsākt ar banketu klāšanu..nu ja pati esi tikai organizētāja...tad..nu..tad jācer, ka esi prātīgi veikusi biznesa aprēķinu, nevis vienkārši ceri, ka aizies
22.04.2026 20:26 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits