Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pānikas lēkmes

Reitings 6
Reģ: 23.03.2026
Labdien dāmas! Kā jūs cinaties ar panikas lēkmēm, pirms iešanas pie zobarsta? Es baidos līdz samaņas zuduma. Pirms pierakstišanas man sākas tāds stress kā saku raudat no vissa,deļ bailem. Padalaties kā jūs cinaties ar to? Var būt ir pieredze kā parvarejāt šis bailes!
24.03.2026 12:38 |

Reitings 750
Reģ: 21.12.2024
Es eju uz era dental un tur man labo zobus ar lāzeri, kur var. Nav tās baismīgi urbja skaņas un ir labi un iejūtīgi ārsti. Ir arī iespēja vispārējā narkozē taisīt zobus, ir arī zobārstniecības, kas piedāvā zobu ārstēšanu ar smieklu gāzi, kas nomierina un atslābina. Varianti ir. Tikai jāatrod īstā klīnika.
24.03.2026 14:17 |

Patīk
Reitings 3459
Reģ: 03.11.2023
Man palīdzēja zobārsta maiņa. Eju pie iejūtīgas ārstes, kas ar mani parunā, kamēr anestēzija iedarbojas, arī pārējā laikā pajautā vai viss kārtībā. Lēnām bailes paliek ar vien mazākas, bet pilnīgi bez stresa diez vai kādreiz varēšu apmeklēt zobārstu.
24.03.2026 14:24 |

Reitings 2226
Reģ: 17.06.2024
Tikai un vienīgi zobārsta maiņa.
24.03.2026 14:29 |

Reitings 6
Zinat, es eju IDental pie dr.Greke. Bēt diemžel viņa nevar pieņemt jo aizgaja studet talak. Viņa rekomendeja ārstu tadu pašu iejutigu un ļoti mīļu. Bet diemžel manas bailes padara mani par tādu gļavuli ka gribas raudat un kliegt. Var būt tas ari ir no hormona man TSH pielēca līdz 8.9.
24.03.2026 14:36 |

Reitings 750
Reģ: 21.12.2024
Luvrata @ 24.03.2026 14:36
Zinat, es eju IDental pie dr.Greke. Bēt diemžel viņa nevar pieņemt jo aizgaja studet talak. Viņa rekomendeja ārstu tadu pašu iejutigu un ļoti mīļu. Bet diemžel manas bailes padara mani par tādu gļavuli ka gribas raudat un kliegt. Var būt tas ari ir no hormona man TSH pielēca līdz 8.9.

Man agrāk bija paniskas bailes no zobārstiem bērnības traumas dēļ. Un pieaugušā vecumā arī negāju līdz pēdējam. Bet tad es sapratu vienā mirklī, kas man ir svarīgāk, manas bailes un panika un tukša mute bez zobiem vai tomēr saņemties un apmeklēt zobārstu. Labāk ir iet un izturēt, kaut vai paņemt vispārējo anestēziju, nekā pēc tam iztērēt nenormālu naudu, lai atjaunotu zobus vai vispār liktu implantus. Padomā par šo no savas veselības viedokļa. Es lā iedomājos caurus zobus, vājas smaganas, zobu zaudēšanu, man slikti paliek un tas mani motivē iet pie ārsta. Esmu ļoti apmierināta ar savu klīniku, Labāk piemaksām vairāk, bet tur patiešām ir labi un iejūtīgi ārsti, pat higiēna nesāp. Kad rāva ārā gudrības zobus vispār nejutu neko.
24.03.2026 15:56 |

Reitings 787
Reģ: 13.02.2024
Ja viss ir salabojams par vienu reizi vispārējā anestēzijā, tad ņem to un salabo visu uzreiz. Protams, tas ir dārgi, bet labāk tā, nekā visu ielaist vai ğībt zobārsta krēslā. Un turpmāk 2 reiz gadā ir jāapmeklē higiēnists, lai neielaistu izpuvušu muti.
24.03.2026 16:31 |

Reitings 558
Reģ: 29.03.2021
Paprasi zobārstam vai ģimenes ārstam, lai izraksta kaut ko nomierinošu pirms vizītes
25.03.2026 12:06 |

Reitings 135
Reģ: 22.06.2023
Nesaprotu, kāpēc jābaidās? Ne jau bez anestēzijas šodien labo, tad kur ir problēma? Kas ir tik šausmīgs turēt neērtā pozīcijā to muti vaļā? Jā, ir smaka un ir skaņa, bet SĀPES taču NAV! Kā var būt tāda neadekvāta un nesamērīga fobija, ja reāli NAV sāpju?
Ļoti saprotu, ja runa būtu par sāpju slieksni, kas ir pamatoti.
Kā jau te rakstīja, pirms tam iedzer nomierinošos un sēdi mierīgi tajā krēslā.
Man liekas reāli debīli maksāt naudu par vispārējo narkozi. Lieks resursu tēriņš gan jums, gan ārstiem!
25.03.2026 12:52 |

Patīk
Reitings 3459
Reģ: 03.11.2023
TinceD @ 25.03.2026 12:52
Nesaprotu, kāpēc jābaidās? Ne jau bez anestēzijas šodien labo, tad kur ir problēma? Kas ir tik šausmīgs turēt neērtā pozīcijā to muti vaļā? Jā, ir smaka un ir skaņa, bet SĀPES taču NAV! Kā var būt tāda neadekvāta un nesamērīga fobija, ja reāli NAV sāpju?
Man liekas reāli debīli maksāt naudu par vispārējo narkozi. Lieks resursu tēriņš gan jums, gan ārstiem!

Tev ne no kā nav bail, ja? :D Super, apsveicu, ganjau forši dzīvot bez jebkādām fobijām.
Tā ir situācija, kurā cilvēks neko nevar kontrolēt, guļus stāvoklī, mute vaļā, tā liekas kā pilnīga bezpalīdzība. Ja kaut kas sāpēs tu nevari vienkārši piecelties un aiziet ar vaļēju, izurbtu zobu.
25.03.2026 14:11 |

Reitings 430
Reģ: 20.02.2024

Gan jau bērnībā ir staigājusi pie slavenajiem padomju zobārstiem.
Man arī no tiem laikiem bija saglabājies normāls stress ejot pie zobārsta. Bet kādu laiku nācās pastaigāt uz te jau minēto iDental, samainīt plombes u.tml. Zobārstes bija vairākas, un ar visām bija laba pieredze, tagad vairs nav nekādi īpaši stresi tur ejot. Ja pamainītu klīniku uz kādu nezināmu, tad gan jau atkal būtu.
25.03.2026 16:28 |

Reitings 787
Reģ: 13.02.2024

Tu esi muļķe. Davai, ierauj nomierinošu tabletīti, un ielec bedrē pie čūskām, viņas nekodīs vai apēd sauju ar sliekām, veselībai nekaitēs, proteīni taču. Vēl var ieraut nomierinošu tabletīti un pastaigā pa debesskrāpja apmali. Fobijas neārstē ar nomierinošām tabletītēm, tabletītes uz fobijām var arī vispār neiedarboties, pat smieklu gāze var neiedarboties, tam vispār nav nekāda sakara ar sāpēm. Kāda zobu labošana, ja cilvēks sāk ģībt, vemt vai noliekas ar sirdslēkmi pilnai laimei. Vispārējā anestēzija un punkts, autore ir minējusi samaņas zudumu, tur nav citu variantu, kas nebūtu sevis spīdzināšana.
25.03.2026 19:15 |

Reitings 40931
Reģ: 21.10.2022
GlorijaGrevcova @ 25.03.2026 19:15

Tu esi muļķe. Davai, ierauj nomierinošu tabletīti, un ielec bedrē pie čūskām, viņas nekodīs vai apēd sauju ar sliekām, veselībai nekaitēs, proteīni taču. Vēl var ieraut nomierinošu tabletīti un pastaigā pa debesskrāpja apmali. Fobijas neārstē ar nomierinošām tabletītēm, tabletītes uz fobijām var arī vispār neiedarboties, pat smieklu gāze var neiedarboties, tam vispār nav nekāda sakara ar sāpēm. Kāda zobu labošana, ja cilvēks sāk ģībt, vemt vai noliekas ar sirdslēkmi pilnai laimei. Vispārējā anestēzija un punkts, autore ir minējusi samaņas zudumu, tur nav citu variantu, kas nebūtu sevis spīdzināšana.

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
zobārsta vietā labāk uz ALKO bodi aiziet pēc Ruma
25.03.2026 22:07 |

Reitings 184
Reģ: 10.07.2016
psihoterapeits
vai arī smieklu gāze
25.03.2026 22:56 |

Reitings 41085
Reģ: 21.08.2023

Izklausās, ka Tu neesi saskārusies ar padomju laika zobārstniecību.
Es īstenībā, no visas sirds apskaužu tos cilvēkus kuri var brīvi, bez bailēm aiziet pie zobārsta. Nopietni. Kuri var mierīgi aiziet, izdarīt procedūru un viss.
26.03.2026 00:13 |

Reitings 265
Reģ: 22.02.2026
Luvrata @ 24.03.2026 14:36

Aizej vēl pie kāda. Pirmajā reizē tikai uz konsultāciju, aprunājies. Izpēti kas un kā. Tāpat pirmajā reizē uztaisa ārstēšanas plānu vai rengenu. Vismaz es tā darīju. Un bija visādi- pastāstu, ka man ir ļoti bail vai varēšu likt austiņas un daktere pārgriež acis un sāk pūst. Ok, nebūs. Cita atkal ļoti saprotoša - aizrunā ausis, drīkstēju likt austiņas ar mierīgu mūziku, drīkstēju dot ziņu, ja jāpārtrauc urbt un jāatpūšas brītiņu. Un viena, starpcitu, ko internetā ieteica kā saprotošu un iejūtīgu, man kaut kā neaizgāja- nebija sajūta ka saprotoša.
27.03.2026 06:45 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Vai nu meklēt savu īsto zobārstu vai iet uz sedāciju, kad guli, bet elpo pats un neko nejūti, jo tāpat tevi sašpricē.
Man pašai nekad nav arī paticis iet, nekā forša jau nav, vienmēr esmu teikusi ka labāk desmit reizes aiziešu pie ginekologa nekā pie zobārsta😂 Bet vienmēr pirms katras vizītes sev iestāstu, ka es neesmu ne pirmā ne pēdējā, katru dienu tam iet cauri tūkstošiem cilvēku, ka esmu pieaudzis cilvēks un tas vienkārši jādara gribu vai nē.
27.03.2026 09:48 |

Reitings 113
Reģ: 31.10.2022
debestinaa @ 27.03.2026 09:48
Vai nu meklēt savu īsto zobārstu vai iet uz sedāciju, kad guli, bet elpo pats un neko nejūti, jo tāpat tevi sašpricē.
Man pašai nekad nav arī paticis iet, nekā forša jau nav, vienmēr esmu teikusi ka labāk desmit reizes aiziešu pie ginekologa nekā pie zobārsta😂 Bet vienmēr pirms katras vizītes sev iestāstu, ka es neesmu ne pirmā ne pēdējā, katru dienu tam iet cauri tūkstošiem cilvēku, ka esmu pieaudzis cilvēks un tas vienkārši jādara gribu vai nē.

Man gan pretēji, jo pie zobārsta sāpes nejūt, bet pie ginekologa es gan jūtu sāpes un vēl klāt nāk tā apkaunojošā sajūta. Pie ginekologa nedod anestēziju, kamēr bāž iekšā to draņķi. Man ir sāpes tieši no metāla instrumentiem, ar plastmasu iet labāk. Iespēju robežās pabrīdinu ārsti iepriekš, ka mani lai pēta tikai ar plastmasas.
27.03.2026 10:16 |

Reitings 963
Reģ: 13.06.2024
Man arī agrāk bija bail no zobārstiem, jo tīņu gados biju saskārusies ne ar to labāko pieredzi. Beigu beigās tomēr rūpes par zobiem izrādījās stiprākas par bailēm. Aizgāju un viss - vizītes laikā burtiski gulēju ar acīm ciet un bez maz vai izbaudīju to procesu. Nekādu sāpju vai baiļu. Tikai prieks par skaistiem, salabotiem zobiem. Okei, saprotu, ka var būt bailes, taču droši vien izklausīšos skarba, sakot, ka pieaugušam cilvēkam būtu jāspēj saņemt sevi rokās, jo īpaši jautājumos, kuri skar veselību. Ir lietas, kuras ir nepatīkamas un ir lietas, kuras neviens labprātīgi negribētu darīt, taču, manuprāt, veselība tomēr ir svarīgāka. Neesam tomēr vairs mazi bērni, lai kristu histērijā par pilnīgi normālām lietām, kuras tiešā mērā skar mūsu veselību.
27.03.2026 21:26 |

Reitings 6
Man ir problēma, ka nevaru plaši atvērt muti, un zobs ir izaudzis sāniski, vaiga virzienā.
Man nav vairogdziedzera, un mans hormonu līmenis jau ir pārsniedzis 12,6, kas visu izjauc!
28.03.2026 09:22 |

Reitings 6
Katram cilvēkam ir savas bailes un fobijas, bet pazemot kādu, nezinot viņa problēmu, ir pretīgi!
28.03.2026 09:23 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits