Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Savstarpējās attiecības ar svešiniekiem

Reitings 4
Reģ: 08.12.2025
Labrīt visiem!
Ilgu laiku jau vēlējos parunāt interneta vidē par šo jautājumu, jo domāju, ka ar to ikdienā nesaskaros tikai es.
Tad nu situācijas apraksts - tu staigā pa veikalu, ej pastaigāties vai dodies jebkur citur, un pēkšņi uzmetot aci kādam garāmgājējam, saproti, ka viņš tev ir sniedzis naidpilnu / pretīgu skatienu, un vēl papildus pamanījies izbolīt acis, tā itkā briesmīgāku cilvēku nebūtu redzējis uz šīs planētas. 😀
Parasti es tam cenšos nepievērst uzmanību un turpināt savas ikdienas aktivitātes, bet sāku aizdomāties par to, kāpēc cilvēki tā dara? Un brīnumainā jeb skumjā kārtā, tās, visbiežāk, ir sievietes. Kāpēc svešai sievietei ir tik liels naids pret otru, svešu cilvēku (sievieti manā gadījumā)? Vai viņu diena uzlabojas, ja viņi spēj kādam sniegt nešpetnus skatus? Un ja tu esi viens/viena no tiem? Kāpēc tu tā dari? Man vienkārši interesē. 😀
Es, protams, varētu saprast iemeslu, jo esmu apaļīgs cilvēks, tad nu saprotu, ka cilvēkam riebums pret tādiem kā es. Protams, es ikdienā cenšos būt aktīva, lai to mainītu, un tāpēc cenšos šādām lietām neļaut iekļūt savā prātā, bet nu jā.
Vai tiešām cilvēki ir tik aprobežoti, ka savs negatīvisms jāizpauž tik ļoti uz āru, lai tas otrs redz? Ne reizi neesmu iedomājusies, ka man būtu tādas tiesības vienkārši izrādīt nepatiku kādam svešiniekam. Lieki teikt, ka es pat nepievēršu uzmanību tam, kāds ir otrs cilvēks, kurš arī atrodas tajā pašā vietā. 😀
Kādas ir jūsu domas, un vai esat saskārušies ar šādām situācijām?
08.12.2025 07:40 |

Reitings 577
Reģ: 13.02.2024
Ja tu uz to svešo sievieti pati nelūrētu, tad nekādu skatienu vispār nepiefiksētu. Ja uz mani kaut kāda pamuļķe izteikti lūrētu, tad mans skatiens arī noteikti nebūtu kā maija saulītei. Vēl te savu apaļīgumu iebāzusi, pilna Latvija ar resnulēm, ja vien uz savām kājām vēl vari pavilkties, tavs apaļīgums nav nekas īpašs un visiem tas ir pie vienas vietas. Atrodi kādu hobiju, nebūs jāsatraucas par iedomātām problēmām.
08.12.2025 11:02 |

Patīk
Reitings 3060
Reģ: 03.11.2023
Man tā nekad nav bijis, es pat nevaru iedomāties, ka kāds tā varētu randomā bez iemesla darīt. :D
08.12.2025 11:07 |

Reitings 1198
Reģ: 29.04.2021
Man spilgti stāv atmiņā gadījums ,kad gāju ar bērna ratiem pa veikalu un pretī nākošā sieviete man speciāli uzgrūdas virsū un vēl ar plecu pagrūda mani. Ejas tur bija plašas un es vēl ar ratiem pagāju malā ,lai viņa tiktu man garām ,bet viņa kā tanks nāca man tieši virsū.
08.12.2025 12:38 |

Reitings 4
GlorijaGrevcova @ 08.12.2025 11:02
Ja tu uz to svešo sievieti pati nelūrētu, tad nekādu skatienu vispār nepiefiksētu. Ja uz mani kaut kāda pamuļķe izteikti lūrētu, tad mans skatiens arī noteikti nebūtu kā maija saulītei. Vēl te savu apaļīgumu iebāzusi, pilna Latvija ar resnulēm, ja vien uz savām kājām vēl vari pavilkties, tavs apaļīgums nav nekas īpašs un visiem tas ir pie vienas vietas. Atrodi kādu hobiju, nebūs jāsatraucas par iedomātām problēmām.

Interesanti, no kurienes arī tevī tāds negatīvisms, ja interneta vidē neproti cieņpilni izteikties. Pietiek jau vienkārši paskatīties kādam virsū pirms paiešanas garām, lai neuzskrietu virsū, un kāds šādas lietas paspētu izdarīt. Un tieši ŠĀDAS situācijas man ir bijušas ļoti daudzas. Es tupa citiem virsū veikalā neblenžu.
Un paldies, bet man jau ir pietiekami hobiju.
08.12.2025 13:57 |

Reitings 4
Džinga @ 08.12.2025 11:07
Man tā nekad nav bijis, es pat nevaru iedomāties, ka kāds tā varētu randomā bez iemesla darīt. :D

Tāpēc es esmu neizpratnē par šādu lietu, taču tas ir labi, ka tev nav jāsaskaras ar ko šādu, un vari mierīgi baudīt dienas gaitas. :D
08.12.2025 13:59 |

Reitings 4
queen2820 @ 08.12.2025 12:38
Man spilgti stāv atmiņā gadījums ,kad gāju ar bērna ratiem pa veikalu un pretī nākošā sieviete man speciāli uzgrūdas virsū un vēl ar plecu pagrūda mani. Ejas tur bija plašas un es vēl ar ratiem pagāju malā ,lai viņa tiktu man garām ,bet viņa kā tanks nāca man tieši virsū.

Tas vispār izklausās šausmīgi, ja godīgi. Laikam jau pastāv arī tādi cilvēki, kuri nespēj savas emocijas savākt kopā, izejot ārpus mājas.
08.12.2025 14:00 |

Reitings 577
Reģ: 13.02.2024
Lovender @ 08.12.2025 13:57

Interesanti, no kurienes arī tevī tāds negatīvisms, ja interneta vidē neproti cieņpilni izteikties. Pietiek jau vienkārši paskatīties kādam virsū pirms paiešanas garām, lai neuzskrietu virsū, un kāds šādas lietas paspētu izdarīt. Un tieši ŠĀDAS situācijas man ir bijušas ļoti daudzas. Es tupa citiem virsū veikalā neblenžu.
Un paldies, bet man jau ir pietiekami hobiju.

Kā redzi - mana necieņpilnā izteikšanās man nekā netraucē, jo ne mani kāds speciāli grūsta veikalos, nedz arī nešpetni blenž. Savukārt tev ar tavu cieņpilno attieksmi jāgaudo forumā, jo nabadzīte regulāri tiek speciāli grūstīta un nešpetni apblenzta.
08.12.2025 17:28 |

Reitings 9214
Reģ: 22.03.2024
Varbut Tu vienkarsi piedoma kaut kadu dzilo domu citu skatieniem? Pamegini pasmaidit preti. Esi dzirdejusi par resting bi… face? Ne visi iegrimusi savas domas/darbos izskatas priecigi.
08.12.2025 18:38 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits