Labrīt visiem!
Ilgu laiku jau vēlējos parunāt interneta vidē par šo jautājumu, jo domāju, ka ar to ikdienā nesaskaros tikai es.
Tad nu situācijas apraksts - tu staigā pa veikalu, ej pastaigāties vai dodies jebkur citur, un pēkšņi uzmetot aci kādam garāmgājējam, saproti, ka viņš tev ir sniedzis naidpilnu / pretīgu skatienu, un vēl papildus pamanījies izbolīt acis, tā itkā briesmīgāku cilvēku nebūtu redzējis uz šīs planētas. 😀
Parasti es tam cenšos nepievērst uzmanību un turpināt savas ikdienas aktivitātes, bet sāku aizdomāties par to, kāpēc cilvēki tā dara? Un brīnumainā jeb skumjā kārtā, tās, visbiežāk, ir sievietes. Kāpēc svešai sievietei ir tik liels naids pret otru, svešu cilvēku (sievieti manā gadījumā)? Vai viņu diena uzlabojas, ja viņi spēj kādam sniegt nešpetnus skatus? Un ja tu esi viens/viena no tiem? Kāpēc tu tā dari? Man vienkārši interesē. 😀
Es, protams, varētu saprast iemeslu, jo esmu apaļīgs cilvēks, tad nu saprotu, ka cilvēkam riebums pret tādiem kā es. Protams, es ikdienā cenšos būt aktīva, lai to mainītu, un tāpēc cenšos šādām lietām neļaut iekļūt savā prātā, bet nu jā.
Vai tiešām cilvēki ir tik aprobežoti, ka savs negatīvisms jāizpauž tik ļoti uz āru, lai tas otrs redz? Ne reizi neesmu iedomājusies, ka man būtu tādas tiesības vienkārši izrādīt nepatiku kādam svešiniekam. Lieki teikt, ka es pat nepievēršu uzmanību tam, kāds ir otrs cilvēks, kurš arī atrodas tajā pašā vietā. 😀
Kādas ir jūsu domas, un vai esat saskārušies ar šādām situācijām?