Vīrietis dzīvo ar vecākiem?

Reitings 193
Reģ: 17.10.2025
Tātad, ko jūs domājat par vīriešiem kuri dzīvo ar vecākiem? 😃
Nesen parunājos ar paziņu no tīņu gadiem. Protams bij jautājumi par dzīvi, un uzpeldēja jautājums vai es dzīvoju vēl tur pat, (ar vecākiem) uz ko atbildēju "jā." Viņa noteica ka man vajadzētu īrēt dzīvokli. Uz jautājumu ko es tādējādi pierādīšu? -"Citiem liksies vīrišķīgāks!"
Tiešām tā ir? 😀
Es piemēram savā situācijā neredzu vajadzību atdot pusi algas kādam lai varētu svešā dzīvoklī viens dzīvot, piebildīšu nav man ģimene, un arī nekad nebūs ģimene. Kā arī, mājas es esmu tikai lai nomazgātos un pārnakšņotu.
07.12.2025 22:45 |

Reitings 193
akul12 @ 09.12.2025 09:28

Ievākties pie kāda ir visai normāli uzsākot kopdzīvi, nekāda sakara ar pašlabuma meklēšanu. Latvijā nemaz nav tik daudz māju, lai katram būtu pa savam mājoklim. ?
Nesaprotu, kur vispār šāds skatījums uz dzīvi var rasties, jūs taču neviens neuzskatat, ka jūsu vecāki vai vecvecāki bijuši pašlabuma meklētāji un tēvs, māte nepelnīti dzīvojusi vienā mājsaimniecībā!?
Izklausīšos pēc veca opja bet pie visa vainīgi ir smartphone un iepazīšanās aplikācijas!! Man liekās dēļ tiem tinderiem un citiem sūdiem cilvēkiem ir ķīsēlis galvā. Man pašam personīgi nav bijušas attiecibas. Bet es atceros kautkadā 2009 - 2012 gadā kad vel līdz Latvijai nebija atnācis tas tinder trends un super augstie standarti, man draugiem nebija problēmu iepazīties ar sievietem un būt kopā jo viņi vienkārši tā grib, nevis meklē labumu kādu.
Tagad tas ir biedējoši. Cilvēks kā cilveks partneris vairs nav vajadzīgs. Materiālais ir pirmajā vietā. Ne velti saka, ka mūsdienās randiņi vairs nav vienkarši labi pavadit laiku kopā pasmieties, bet gan formālas tikšanās, kurās vīrietis tiek izjautāts trakāk kā darba intervijā. Un šeit nonākam kāpēc es vainoju tinderi. Jo es uzskatu kādreiz kad cilvēki iepazinās dzīvē, viņi iepatikās viens otram, iepatikās otra kompānija un par citiem bija nospļauties, meklēšana beidzās. Bet dēļ tāda kā tindera, it īpaši sievietēm kurām dienā ir 99+ "patīk" visu laiku galvā ir tas tarakāns "varbūt nākošais būs labāks?" Beigās daudzas atšuj potenciālos dzīves partnerus, jo visu laiku meklē ko labāku, beigas nereti sanāk ka dēļ savas izvēlības 40 gados vēl jo projām ir tinderī un nu vairs atliek tikai adoptēt kaķus...
09.12.2025 10:39 |

Reitings 3676
Reģ: 11.04.2023
10. gadā online iepazīšanās jau gāja uz urrā, atceros masveidā pa caur netu iepazinās jau kopš kāda 04. gada.
Bet jāpiekrīt, ka tagadējie soc. tīkli ir radījuši fake sajūtu par kaut kādu draugu čupu, attiecību iespējamību... bet reālajā dzīvē neviens no tās čupas iespējams pat nesasveicinās.
09.12.2025 11:02 |

Reitings 1386
Reģ: 29.04.2021
akul12 @ 09.12.2025 09:28

Ievākties pie kāda ir visai normāli uzsākot kopdzīvi, nekāda sakara ar pašlabuma meklēšanu. Latvijā nemaz nav tik daudz māju, lai katram būtu pa savam mājoklim. ?
Nesaprotu, kur vispār šāds skatījums uz dzīvi var rasties, jūs taču neviens neuzskatat, ka jūsu vecāki vai vecvecāki bijuši pašlabuma meklētāji un tēvs, māte nepelnīti dzīvojusi vienā mājsaimniecībā!?

Protams ka normāli , tas bija vairāk par uzskatiem,ka ja vīrietis ievācās pie sievietes ,tad tā ir mīlestība , bet ja otrādi ,ka sieviete pie vīrieša ,tad noteikti viņa ir goldigere un labumu meklētāja .
09.12.2025 14:12 |

Reitings 463
Reģ: 28.01.2025
Pīķene @ 09.12.2025 08:05
Jebkuram normālam cilvēkam tā kā būtu svarīgi būt pastāvīgam un kontrolēt savu dzīvi un lēmumus. Ja zini, ka ģimeni negribi, dzīvo laimīgs. Ja nu tomēr kādreiz, tad zini, ka dzīvošana pie vecākiem būs šķērslis nornālām attiecībām.

Tas, ka dzīvo pie vecākiem nenozīmē, ka nav pastāvīgs un ka viņa dzīvi un lēmumus kontrolē kāds cits.
Te ir cita lieta. Ja vīrietis dzīvo pie vecākiem, tad jaunajai sievietei būs grūtāk viņu kontrolēt-manipulēt.
09.12.2025 14:27 |

Reitings 174
Reģ: 09.12.2025
patroneses @ 09.12.2025 14:27

Tas, ka dzīvo pie vecākiem nenozīmē, ka nav pastāvīgs un ka viņa dzīvi un lēmumus kontrolē kāds cits.
Te ir cita lieta. Ja vīrietis dzīvo pie vecākiem, tad jaunajai sievietei būs grūtāk viņu kontrolēt-manipulēt.

Kā reiz manā izpratnē tieši to tas arī nozīmē - cilvēks nav pastāvīgs, nav spējīgs parūpēties par savu mājokli, ikdienišķām lietām. Dzīvojot pie vecākiem nereti ir kādas ikdienišķas privilēģijas. Man tieši zināms viens 30+, kurš dzīvo pie vecākiem. Tas arī atspoguļojas rakstura vājumā.
09.12.2025 15:07 |

Reitings 463
Pīķene @ 09.12.2025 15:07

Kā reiz manā izpratnē tieši to tas arī nozīmē - cilvēks nav pastāvīgs, nav spējīgs parūpēties par savu mājokli, ikdienišķām lietām. Dzīvojot pie vecākiem nereti ir kādas ikdienišķas privilēģijas. Man tieši zināms viens 30+, kurš dzīvo pie vecākiem. Tas arī atspoguļojas rakstura vājumā.

No tā ka dzīvo pie vecākiem nekādi neizriet, ka nav spējīgs parūpēties par savu mājokli un ikdienišķām lietām.
Un ja nedzīvo pie vecākiem - arī neizriet, ka ir spējīgs parūpēties par savu mājokli un ikdienišķām lietām.
Un ja atsakās no privilēģijām - nozīmē ka pieņem neracionālus lēmumus.
09.12.2025 15:40 |

Reitings 174
patroneses @ 09.12.2025 15:40

No tā ka dzīvo pie vecākiem nekādi neizriet, ka nav spējīgs parūpēties par savu mājokli un ikdienišķām lietām.
Un ja nedzīvo pie vecākiem - arī neizriet, ka ir spējīgs parūpēties par savu mājokli un ikdienišķām lietām.

Nepazīstu cilvēkus, par sevi pašpārliecinātus vīriešus, kuri labprāt dzīvo zem viena jumta ar vecākiem. Dzīvot patstāvīgi tomēr ir zināma veida briedums. Es pavisam noteikti neizskatītu kā kandidatūru vīrieti, kurš dzīvo pie vecākiem.
09.12.2025 16:13 |

Reitings 193
patroneses @ 09.12.2025 15:40

Piebildišu ka zinu pāris vīriešus kuri nedzivo ar vecākiem bet gan ar sievām, un tāpat paši savas zeķes neprot pat izmazgāt, sēž dīvānā ar aliņu rokā kamēr sieva virtuvē kungam zupu vāra. Nav jēgas vadīties pēc stereotipiem, ka ja dzivo ar vecākiem tātad nemazgājies caurām dienām datorspēlītes spēle, un ja dzīvo ar sievu tad ir "supermens" kas visu prot visu var un par visu parūpējās.
09.12.2025 19:55 |

Reitings 174
KR083 @ 09.12.2025 19:55
Piebildišu ka zinu pāris vīriešus kuri nedzivo ar vecākiem bet gan ar sievām, un tāpat paši savas zeķes neprot pat izmazgāt, sēž dīvānā ar aliņu rokā kamēr sieva virtuvē kungam zupu vāra. Nav jēgas vadīties pēc stereotipiem, ka ja dzivo ar vecākiem tātad nemazgājies caurām dienām datorspēlītes spēle, un ja dzīvo ar sievu tad ir "supermens" kas visu prot visu var un par visu parūpējās.

Jebkurš normāls vīrietis vēlēsies savu privātumu un nesēdēs zem vecāku spārna, kā arī pratīs gan sev zeķes izmazgāt, gan zupu pagatavot. Appuišošana ir atsevišķs temats un tā nav norma. Būsim reāli, jebkurai adekvātai sievietei vīrietis vecāku mājā būs bieds. Var stāstīt par to, ka tas nav rādītājs, bet ir. Izņēmumi nav jāuzskata par atskaites punktu. Ja vīrietis ir sliņķis vai nepraša sadzīves lietās, tad viņš tāds būs jebkur. Taču zināmā mērā mūs visus dzīve izdresē, ja esam paši par sevi un ar savām sadzīves problēmām. Bet tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis statistikai, tā teikt.
09.12.2025 21:28 |

Reitings 463
Ja dzīvo kopā ar vecākiem - tur vēl ir jautājums kurš zem kura spārna dzīvo.
Muļķīgi ir nolaist postā vecāku īpašumu un īrēt tikai tāpēc, lai kādai sievietei vienā punktā kvalificētos kā derīgs iestāties rindā.
10.12.2025 08:59 |

Reitings 193
Pīķene @ 09.12.2025 21:28

Jebkurš normāls vīrietis vēlēsies savu privātumu un nesēdēs zem vecāku spārna, kā arī pratīs gan sev zeķes izmazgāt, gan zupu pagatavot. Appuišošana ir atsevišķs temats un tā nav norma. Būsim reāli, jebkurai adekvātai sievietei vīrietis vecāku mājā būs bieds. Var stāstīt par to, ka tas nav rādītājs, bet ir. Izņēmumi nav jāuzskata par atskaites punktu. Ja vīrietis ir sliņķis vai nepraša sadzīves lietās, tad viņš tāds būs jebkur. Taču zināmā mērā mūs visus dzīve izdresē, ja esam paši par sevi un ar savām sadzīves problēmām. Bet tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis statistikai, tā teikt.
Par citiem nespriedīšu, Bet man privātums netrūkst. Bet varbūt, ari tāpec ka ka jau minēju mājās esmu tikai lai gulētu. (Darba dienās kā 5:10 izeju no mājām, tā ap 21:30 tikai atgriežos)
10.12.2025 10:06 |

Patīk
Reitings 3325
Reģ: 03.11.2023
KR083 @ 10.12.2025 10:06
Par citiem nespriedīšu, Bet man privātums netrūkst. Bet varbūt, ari tāpec ka ka jau minēju mājās esmu tikai lai gulētu. (Darba dienās kā 5:10 izeju no mājām, tā ap 21:30 tikai atgriežos)

Nu tad jau problēma neeksistē.
10.12.2025 10:32 |

Reitings 87
Reģ: 12.06.2025
KR083 @ 09.12.2025 19:55

Mamma vairs neapkalpoja, tāpēc sameklēja sievu ,kas apkalpos viņu. Tās sievietes ir pašas vainīgas, ka ļauj tiem tēviņiem izlaisties mājās,un neko nedarīt.
10.12.2025 21:47 |

Reitings 174
KR083 @ 10.12.2025 10:06

Pie šāda režīma attiecīgi nav vietas sievietei. Tātad problēmu nav.
10.12.2025 22:49 |

Reitings 87
Pīķene @ 10.12.2025 22:49

Pie šāda režīma attiecīgi nav vietas sievietei. Tātad problēmu nav.

Pie kāda režīma ir un būs vieta sievietei ?😀
11.12.2025 00:55 |

Reitings 174
Jekunee @ 11.12.2025 00:55

Pie kāda režīma ir un būs vieta sievietei ??

Pie tāda, kurā strādā mazāk vai kaut ko no esošā atliek otrajā plānā.
11.12.2025 03:08 |

Reitings 87
Pīķene @ 11.12.2025 03:08

Pie tāda, kurā strādā mazāk vai kaut ko no esošā atliek otrajā plānā.

Ja strādā mazāk,tad ari naudas būs mazāk kas atkal ir slikti abiem no pāra.
11.12.2025 04:23 |

Reitings 463
Ja mājās ir tikai lai gulētu - nenozīmē ka pārējā laikā strādā. Var būt ciemojas pie brūtēm.
Kas tad mājās darāms izņemot gulēšanu? TV lūrēšana un neta pārlūkošana tā pati gulēšana vien ir.
11.12.2025 07:15 |

10 gadi
Reitings 5624
Reģ: 17.03.2010
KR083 @ 07.12.2025 22:45
Tātad, ko jūs domājat par vīriešiem kuri dzīvo ar vecākiem? ?
Nesen parunājos ar paziņu no tīņu gadiem. Protams bij jautājumi par dzīvi, un uzpeldēja jautājums vai es dzīvoju vēl tur pat, (ar vecākiem) uz ko atbildēju "jā." Viņa noteica ka man vajadzētu īrēt dzīvokli. Uz jautājumu ko es tādējādi pierādīšu? -"Citiem liksies vīrišķīgāks!"
Tiešām tā ir? ?
Es piemēram savā situācijā neredzu vajadzību atdot pusi algas kādam lai varētu svešā dzīvoklī viens dzīvot, piebildīšu nav man ģimene, un arī nekad nebūs ģimene. Kā arī, mājas es esmu tikai lai nomazgātos un pārnakšņotu.
man interesi uzsita tas kategorisms, kāpēc nekad nebūs ģimene? 🙈 un ko Tu tādu dari, ka tikai ierodies mājās nomazgāties/pagulēt? 🤓
11.12.2025 08:10 |

10 gadi
Reitings 5624
Reģ: 17.03.2010
KR083 @ 07.12.2025 22:45
Tātad, ko jūs domājat par vīriešiem kuri dzīvo ar vecākiem? ?
Tiešām tā ir? ?
man interesi uzsita tas kategorisms, kāpēc nekad nebūs ģimene? 🙈 un ko Tu tādu dari, ka tikai ierodies mājās nomazgāties/pagulēt? 🤓
+ cik Tev ir gadu?
11.12.2025 08:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits