Stambulas konvencija?

Patīk
Reitings 487
Reģ: 08.09.2025
Dāmas, kāds ir jūsu viedoklis par Stambulas konvenciju?
31.10.2025 23:44 |

Reitings 3345
Reģ: 11.04.2023
Džinga @ 06.11.2025 20:51

Tad jau viss forši, beidzam kasīties ?❤️

😘
Saskaitīji, cik protestantu bija? Ziņu portāli saka, ka 10tk, varbūt kāds matemātiķis te ir varētu izrēķināt vai fiziski iespējams!
06.11.2025 21:03 |

Reitings 319
Reģ: 20.02.2024
Džinga @ 06.11.2025 20:50

wtf, tu lielākoties liecies prātīgs cilvēks un tad kaut kas šitāds parādās
??

Kas tieši tev šķita neprātīgs? Es piegādāju info no zirga mutes, kā saka. To man teica cilvēks, kurš par politiku neinteresējas un pats šādas lietas neizdomā. Bet draugu vidū ir progresīvajiem pietuvinātas personas, un tādu info viņam arī baroja iekšā, lai mobilizētu protestiem (veiksmīgi, mobilizēja abiem).
06.11.2025 21:11 |

Patīk
Reitings 3023
Reģ: 03.11.2023
akul12 @ 06.11.2025 21:03

?
Saskaitīji, cik protestantu bija? Ziņu portāli saka, ka 10tk, varbūt kāds matemātiķis te ir varētu izrēķināt vai fiziski iespējams!

Tu domā, ka valsts policija melo? Arī policisti visi ir kvīri un piedalās sazvērestībā? :D Jo es to skaitli policijas postā redzēju.
06.11.2025 21:15 |

Patīk
Reitings 3023
Krišjānis Kariņš @ 06.11.2025 21:11

Kas tieši tev šķita neprātīgs? Es piegādāju info no zirga mutes, kā saka. To man teica cilvēks, kurš par politiku neinteresējas un pats šādas lietas neizdomā. Bet draugu vidū ir progresīvajiem pietuvinātas personas, un tādu info viņam arī baroja iekšā, lai mobilizētu protestiem (veiksmīgi, mobilizēja abiem).

Man liekas, ka tas vairāk parāda kādā dīvaiņu sabiedrībā tu apgozies, un vēl pati viņus sauc par "zilveidīgajiem". Nesaucu visus lgbtq cilvēkus par dīvaiņiem, tikai tos, kas tev stāsta sviestu.
Un nē, es vispār nekur neesmu manījusi tādu info, ko tev stāstīja. Bet lai nu kā, tas ievieš lielāku sakaidrību, kādēļ tev tāds viedoklis, vienkārši dīvaini paziņas.
06.11.2025 21:18 |

Reitings 3345
Visai ticami, ja paskatās, ko progresīvie soc tīklos publicē no otras puses okeānam. Tur arī raud, ka tūlīt ieradīsies pakaļ viņiem 😁 Bet kaut kā neieradās ne 2016, ne 2024. gadā, tākā... 🧐
06.11.2025 21:24 |

Reitings 319
Džinga @ 06.11.2025 21:18

Man liekas, ka tas vairāk parāda kādā dīvaiņu sabiedrībā tu apgozies, un vēl pati viņus sauc par "zilveidīgajiem". Nesaucu visus lgbtq cilvēkus par dīvaiņiem, tikai tos, kas tev stāsta sviestu.
Un nē, es vispār nekur neesmu manījusi tādu info, ko tev stāstīja. Bet lai nu kā, tas ievieš lielāku sakaidrību, kādēļ tev tāds viedoklis, vienkārši dīvaini paziņas.

Manā paziņu lokā ir dīvaiņi (citādi zināmi arī kā mākslinieki u.tml.), un tieši viņu vidū arī bija protestā gājēji. To vidū, kurus tu uzskatītu par normāliem, protestētājus nezinu.
Es gan viedokli nebalstu uz tiem 4 paziņām, kas aizgāja protestā un ar ko man bija varbūt 5min saruna par šo tematu kopā ņemot. Bet uz visu publiskajos medijos sarakstīto, Saeimas sēdi kas līdz naktij turpinājās, un tādiem ierastajiem avotiem.
06.11.2025 21:31 |

Reitings 319

Šādi posti arī noteikti nav bijuši 😁
Un noteikti netika pārpublicēti pa progresīvo kontiem.
06.11.2025 21:36 |

Reitings 160
Reģ: 18.12.2023
Vakardien biju Doma laukumā, pasākums bija iespaidīgs, labi organizēts un cerību dodošs. Daudz dažādu cilvēku. Iedvesmojošas runas. Aicinājumi iemācīties lasīt un aizstāvēt valstiski svarīgas lietas. Par Saeimas deputātiem, kas rīkojušies neētiski. Par ne tikai stiprām, bet arī drošām ģimenēm. Par Eiropas un kristīgām vērtībām.
Man personiski bija svarīgi arī sajust klātienē tik daudzus cilvēkus, kas ir pret vardarbību, kam ir svarīgi radīt vidi, kurā var runāt par vardarbību, ka vardarbības tēma tiek iznesta no "skapja", tā ir svarīga tik daudziem cilvēkiem.
Citādi, katrs arguments, katrs komentārs, kas mēģina iestāstīt, ka problēmu nav, viss ir labi, esošie likumi strādā, mums ir stipras ģimenes u.tt. ir kā pliķis dvēselei, atgādinājums par vardarbīgiem pagātnes notikumiem. Diemžēl tāda pieredze ir kā ēna, kas ir klātesoša visā dzīvē, to nevar izdzēst, to var pieņemt kā daļu no dzīves pieredzes, tā paliek - neskatoties uz darbu ar sevi, neskaitāmām terapijas stundām un izlasītām grāmatām. Kāda nejauša nianse var uzjundīt sāpes - un tā būs visu dzīvi.
Es patiešām nenovēlu nevienam cilvēkam piedzīvot vardarbību, sevišķi no tuviem cilvēkiem.
Latvijai bez iekļaušanās starptautiskos līgumos ir bijušas grūtības risināt sasāpējušas problēmas. Tāpēc es esmu par SK, kā instrumentu, kas dod virzību un iedrošina šo tēmu aktualizēt, piešķirt balsi cietušajiem, izskaust vienaldzīgos aculieciniekus.
Pie reizes arī jautājums "viedajiem SK lasītājiem", kā jūs izlasāt Latvijas Republikas Satversmes preambulas daļu: "Latvija kā demokrātiska, tiesiska, sociāli atbildīga un nacionāla valsts balstās uz cilvēka cieņu un brīvību, atzīst un aizsargā cilvēka pamattiesības un ciena mazākumtautības."
07.11.2025 09:23 |

Reitings 357
Reģ: 28.01.2025
AmieB @ 07.11.2025 09:23
Vakardien biju Doma laukumā, pasākums bija iespaidīgs, labi organizēts un cerību dodošs. Daudz dažādu cilvēku. Iedvesmojošas runas. Aicinājumi iemācīties lasīt un aizstāvēt valstiski svarīgas lietas. Par Saeimas deputātiem, kas rīkojušies neētiski. Par ne tikai stiprām, bet arī drošām ģimenēm. Par Eiropas un kristīgām vērtībām.
Man personiski bija svarīgi arī sajust klātienē tik daudzus cilvēkus, kas ir pret vardarbību, kam ir svarīgi radīt vidi, kurā var runāt par vardarbību, ka vardarbības tēma tiek iznesta no "skapja", tā ir svarīga tik daudziem cilvēkiem.
Citādi, katrs arguments, katrs komentārs, kas mēģina iestāstīt, ka problēmu nav, viss ir labi, esošie likumi strādā, mums ir stipras ģimenes u.tt. ir kā pliķis dvēselei, atgādinājums par vardarbīgiem pagātnes notikumiem. Diemžēl tāda pieredze ir kā ēna, kas ir klātesoša visā dzīvē, to nevar izdzēst, to var pieņemt kā daļu no dzīves pieredzes, tā paliek - neskatoties uz darbu ar sevi, neskaitāmām terapijas stundām un izlasītām grāmatām. Kāda nejauša nianse var uzjundīt sāpes - un tā būs visu dzīvi.
Es patiešām nenovēlu nevienam cilvēkam piedzīvot vardarbību, sevišķi no tuviem cilvēkiem.
Latvijai bez iekļaušanās starptautiskos līgumos ir bijušas grūtības risināt sasāpējušas problēmas. Tāpēc es esmu par SK, kā instrumentu, kas dod virzību un iedrošina šo tēmu aktualizēt, piešķirt balsi cietušajiem, izskaust vienaldzīgos aculieciniekus.
Pie reizes arī jautājums "viedajiem SK lasītājiem", kā jūs izlasāt Latvijas Republikas Satversmes preambulas daļu: "Latvija kā demokrātiska, tiesiska, sociāli atbildīga un nacionāla valsts balstās uz cilvēka cieņu un brīvību, atzīst un aizsargā cilvēka pamattiesības un ciena mazākumtautības."

Cilvēka pamattiesības ir dzīvot vienam un neiesaistīties ģimenē, kurā patiesībā vienmēr ir vardarbība.
Nav nekādu priekšlikumu par to kā vardarbību novērst saglabājot pašu ģimeni.
Ģimene ir kļuvusi par lielāko vrdarbības perēkli, uz ko jāvērš viss policijas fokuss.
Un risinājums ir liegt vīrietim piekļuvi mājoklim - kas ir arī vardarbība. Tādējādi vardarbība nav novēršama. Tā ir tikai aizvietojama ar citu vardarbību.
07.11.2025 09:47 |

Reitings 3345

Kas nesaprotams, ja šādi būtu uzrakstīta sk, tad neviens sk nekritizētu!
Bet nē sk ir par genderu ideoloģiju, kura noslēpta zem sieviešu, ģimenes vardarbības, kuru jau sargā likumi, satversme.
Tas, ka progresīvie izjauks ģimenes vērtības un tradicionālās vērtības neko neuzlabos, tikai pasliktinās, jo jau tagad redzam, ka vīriešiem un sievietēm, kuri auguši nepilnās ģimenēs ir problēmas veidot savas ģimenes.
07.11.2025 10:11 |

Reitings 357
akul12 @ 07.11.2025 10:11

Bet nē sk ir par genderu ideoloģiju, kura noslēpta zem sieviešu, ģimenes vardarbības, kuru jau sargā likumi, satversme.
Tas, ka progresīvie izjauks ģimenes vērtības un tradicionālās vērtības neko neuzlabos, tikai pasliktinās, jo jau tagad redzam, ka vīriešiem un sievietēm, kuri auguši nepilnās ģimenēs ir problēmas veidot savas ģimenes.

SK apdraud vīriešus, jo aizstāv tikai sievietes.
07.11.2025 10:23 |

Reitings 3345
patroneses @ 07.11.2025 10:23

SK apdraud vīriešus, jo aizstāv tikai sievietes.

Domāju, ka nē, jo uzskatu, ka tomēr daļa vardarbības ģimenēs ir individuāla atbildība, nevis sistemātiska. Nevajag vienkārši veidot attiecības ar vardarbīgām sievietēm.
07.11.2025 10:38 |

Reitings 160
akul12 @ 07.11.2025 10:11

Iesaku tomēr nelietot šādu stigmatizējošu apzīmējumu "nepilnās ģimenes", tas ir tāpat, kā saukt cilvēku ar invaliditāti par invalīdu.
Tādas "nepilnās ģimenes" Latvijā ir 45% no visām ģimenēm; ja skatās tikai ģimenes ar bērniem, tad pat 59%. Idealizētās "pilnās ģimenes" ir mazākumā. Un kā pie tā ir vainīgi tevis piesauktie progresīvie?
Ir vieglāk skatīties uz ģimenes kodola statistisko raksturojumu nevis ģimenes kvalitāti, lai arī noteicošā ir ģimenes kvalitāte. "Pilnā ģimene" automātiski nenozīmē kvalitatīvu ģimeni.
07.11.2025 11:14 |

Reitings 3345
AmieB @ 07.11.2025 11:14

Iesaku tomēr nelietot šādu stigmatizējošu apzīmējumu "nepilnās ģimenes", tas ir tāpat, kā saukt cilvēku ar invaliditāti par invalīdu.
Tādas "nepilnās ģimenes" Latvijā ir 45% no visām ģimenēm; ja skatās tikai ģimenes ar bērniem, tad pat 59%. Idealizētās "pilnās ģimenes" ir mazākumā. Un kā pie tā ir vainīgi tevis piesauktie progresīvie?
Ir vieglāk skatīties uz ģimenes kodola statistisko raksturojumu nevis ģimenes kvalitāti, lai arī noteicošā ir ģimenes kvalitāte. "Pilnā ģimene" automātiski nenozīmē kvalitatīvu ģimeni.

Ar ko atšķirtos termins "cilvēks ar invaliditāti" "invalīds" Dažādos locījumos labāk skan?
Vispār jau gan progresīvie pie vainas, jau sākot no 60. gadiem un kontracepcijas tabletēm pie mums bik vēlāk. Tas viss progresējis FWB, situationship u.c riskantos attiecību modeļos, kuros ČP gadījumā vīrietis notinās.
07.11.2025 11:33 |

Reitings 357
akul12 @ 07.11.2025 10:38

Domāju, ka nē, jo uzskatu, ka tomēr daļa vardarbības ģimenēs ir individuāla atbildība, nevis sistemātiska. Nevajag vienkārši veidot attiecības ar vardarbīgām sievietēm.

SK norāda konkrētu dzimumu kuru sargās jebkuriem līdzekļiem.
Tātad represijas vērsīsies pret vīriešiem. Gan jau ka ne visiem, bet visi vīrieši ir pakļauti aizdomām. Jo vardarbības veidi ir atvērts saraksts un brīvi interpretējami.
Tāpēc vīrieši mazinās riskus un neiesaistīsies ģimenēs, kas pašas ir padarītas par toksisku pasākumu.
07.11.2025 11:39 |

Reitings 357
AmieB @ 07.11.2025 11:14

Kādu apzīmējumu iesaki lietot ģiemēm, kurās ir viens vecāks un bērni?
Viena vecāka ģimene - labāk nekā nepilna ?
07.11.2025 11:40 |

Reitings 160
akul12 @ 07.11.2025 11:33

Ar ko atšķirtos termins "cilvēks ar invaliditāti" "invalīds" Dažādos locījumos labāk skan?
Vispār jau gan progresīvie pie vainas, jau sākot no 60. gadiem un kontracepcijas tabletēm pie mums bik vēlāk. Tas viss progresējis FWB, situationship u.c riskantos attiecību modeļos, kuros ČP gadījumā vīrietis notinās.

Runa ir par cieņpilnu komunikāciju, tāpēc ir cilvēks ar invaliditāti.
Un kas Tev ir pret kontarcepcijas tabletēm?
07.11.2025 11:51 |

Reitings 160
patroneses @ 07.11.2025 11:40

Kādu apzīmējumu iesaki lietot ģiemēm, kurās ir viens vecāks un bērni?
Viena vecāka ģimene - labāk nekā nepilna ?

Diemžēl neesmu valodnieks, bet redzu, ka tiek lietots solo vecāki, solo mamma, solo tētis.
07.11.2025 11:53 |

Reitings 357
AmieB @ 07.11.2025 11:53

Diemžēl neesmu valodnieks, bet redzu, ka tiek lietots solo vecāki, solo mamma, solo tētis.

Solo arī drīz vien iegūs negatīvu nokrāsu.
07.11.2025 11:55 |

Patīk
Reitings 3023
AmieB @ 07.11.2025 11:51

Runa ir par cieņpilnu komunikāciju, tāpēc ir cilvēks ar invaliditāti.
Un kas Tev ir pret kontarcepcijas tabletēm?

Man šķiet, ka šis puisis ir aizsvilies un sācis troļļošanu visos iespējamajos veidos, labāk nemaz nepievērst viņam uzmanību.
Paiet pus diena un jau sāku uzdot tos pašus jautājumus, kuriem jau saņēms diezgan detalizētas atbildes.
Tagad grib sākt kašķi par kontracepciju 😀
07.11.2025 12:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits