Džinga @ 06.11.2025 20:51
Tad jau viss forši, beidzam kasīties ?❤️
Džinga @ 06.11.2025 20:50
wtf, tu lielākoties liecies prātīgs cilvēks un tad kaut kas šitāds parādās
??
akul12 @ 06.11.2025 21:03
?
Saskaitīji, cik protestantu bija? Ziņu portāli saka, ka 10tk, varbūt kāds matemātiķis te ir varētu izrēķināt vai fiziski iespējams!
Krišjānis Kariņš @ 06.11.2025 21:11
Kas tieši tev šķita neprātīgs? Es piegādāju info no zirga mutes, kā saka. To man teica cilvēks, kurš par politiku neinteresējas un pats šādas lietas neizdomā. Bet draugu vidū ir progresīvajiem pietuvinātas personas, un tādu info viņam arī baroja iekšā, lai mobilizētu protestiem (veiksmīgi, mobilizēja abiem).
Džinga @ 06.11.2025 21:18
Man liekas, ka tas vairāk parāda kādā dīvaiņu sabiedrībā tu apgozies, un vēl pati viņus sauc par "zilveidīgajiem". Nesaucu visus lgbtq cilvēkus par dīvaiņiem, tikai tos, kas tev stāsta sviestu.
Un nē, es vispār nekur neesmu manījusi tādu info, ko tev stāstīja. Bet lai nu kā, tas ievieš lielāku sakaidrību, kādēļ tev tāds viedoklis, vienkārši dīvaini paziņas.

AmieB @ 07.11.2025 09:23Vakardien biju Doma laukumā, pasākums bija iespaidīgs, labi organizēts un cerību dodošs. Daudz dažādu cilvēku. Iedvesmojošas runas. Aicinājumi iemācīties lasīt un aizstāvēt valstiski svarīgas lietas. Par Saeimas deputātiem, kas rīkojušies neētiski. Par ne tikai stiprām, bet arī drošām ģimenēm. Par Eiropas un kristīgām vērtībām.
Man personiski bija svarīgi arī sajust klātienē tik daudzus cilvēkus, kas ir pret vardarbību, kam ir svarīgi radīt vidi, kurā var runāt par vardarbību, ka vardarbības tēma tiek iznesta no "skapja", tā ir svarīga tik daudziem cilvēkiem.
Citādi, katrs arguments, katrs komentārs, kas mēģina iestāstīt, ka problēmu nav, viss ir labi, esošie likumi strādā, mums ir stipras ģimenes u.tt. ir kā pliķis dvēselei, atgādinājums par vardarbīgiem pagātnes notikumiem. Diemžēl tāda pieredze ir kā ēna, kas ir klātesoša visā dzīvē, to nevar izdzēst, to var pieņemt kā daļu no dzīves pieredzes, tā paliek - neskatoties uz darbu ar sevi, neskaitāmām terapijas stundām un izlasītām grāmatām. Kāda nejauša nianse var uzjundīt sāpes - un tā būs visu dzīvi.
Es patiešām nenovēlu nevienam cilvēkam piedzīvot vardarbību, sevišķi no tuviem cilvēkiem.
Latvijai bez iekļaušanās starptautiskos līgumos ir bijušas grūtības risināt sasāpējušas problēmas. Tāpēc es esmu par SK, kā instrumentu, kas dod virzību un iedrošina šo tēmu aktualizēt, piešķirt balsi cietušajiem, izskaust vienaldzīgos aculieciniekus.
Pie reizes arī jautājums "viedajiem SK lasītājiem", kā jūs izlasāt Latvijas Republikas Satversmes preambulas daļu: "Latvija kā demokrātiska, tiesiska, sociāli atbildīga un nacionāla valsts balstās uz cilvēka cieņu un brīvību, atzīst un aizsargā cilvēka pamattiesības un ciena mazākumtautības."
Pie reizes arī jautājums "viedajiem SK lasītājiem", kā jūs izlasāt Latvijas Republikas Satversmes preambulas daļu: "Latvija kā demokrātiska, tiesiska, sociāli atbildīga un nacionāla valsts balstās uz cilvēka cieņu un brīvību, atzīst un aizsargā cilvēka pamattiesības un ciena mazākumtautības."
akul12 @ 07.11.2025 10:11
Kas nesaprotams, ja šādi būtu uzrakstīta sk, tad neviens sk nekritizētu!
Bet nē sk ir par genderu ideoloģiju, kura noslēpta zem sieviešu, ģimenes vardarbības, kuru jau sargā likumi, satversme.
Tas, ka progresīvie izjauks ģimenes vērtības un tradicionālās vērtības neko neuzlabos, tikai pasliktinās, jo jau tagad redzam, ka vīriešiem un sievietēm, kuri auguši nepilnās ģimenēs ir problēmas veidot savas ģimenes.
patroneses @ 07.11.2025 10:23
SK apdraud vīriešus, jo aizstāv tikai sievietes.
akul12 @ 07.11.2025 10:11
Kas nesaprotams, ja šādi būtu uzrakstīta sk, tad neviens sk nekritizētu!
Bet nē sk ir par genderu ideoloģiju, kura noslēpta zem sieviešu, ģimenes vardarbības, kuru jau sargā likumi, satversme.
Tas, ka progresīvie izjauks ģimenes vērtības un tradicionālās vērtības neko neuzlabos, tikai pasliktinās, jo jau tagad redzam, ka vīriešiem un sievietēm, kuri auguši nepilnās ģimenēs ir problēmas veidot savas ģimenes.
AmieB @ 07.11.2025 11:14
Iesaku tomēr nelietot šādu stigmatizējošu apzīmējumu "nepilnās ģimenes", tas ir tāpat, kā saukt cilvēku ar invaliditāti par invalīdu.
Tādas "nepilnās ģimenes" Latvijā ir 45% no visām ģimenēm; ja skatās tikai ģimenes ar bērniem, tad pat 59%. Idealizētās "pilnās ģimenes" ir mazākumā. Un kā pie tā ir vainīgi tevis piesauktie progresīvie?
Ir vieglāk skatīties uz ģimenes kodola statistisko raksturojumu nevis ģimenes kvalitāti, lai arī noteicošā ir ģimenes kvalitāte. "Pilnā ģimene" automātiski nenozīmē kvalitatīvu ģimeni.
akul12 @ 07.11.2025 10:38
Domāju, ka nē, jo uzskatu, ka tomēr daļa vardarbības ģimenēs ir individuāla atbildība, nevis sistemātiska. Nevajag vienkārši veidot attiecības ar vardarbīgām sievietēm.
AmieB @ 07.11.2025 11:14
Iesaku tomēr nelietot šādu stigmatizējošu apzīmējumu "nepilnās ģimenes", tas ir tāpat, kā saukt cilvēku ar invaliditāti par invalīdu.
Tādas "nepilnās ģimenes" Latvijā ir 45% no visām ģimenēm; ja skatās tikai ģimenes ar bērniem, tad pat 59%. Idealizētās "pilnās ģimenes" ir mazākumā. Un kā pie tā ir vainīgi tevis piesauktie progresīvie?
Ir vieglāk skatīties uz ģimenes kodola statistisko raksturojumu nevis ģimenes kvalitāti, lai arī noteicošā ir ģimenes kvalitāte. "Pilnā ģimene" automātiski nenozīmē kvalitatīvu ģimeni.
akul12 @ 07.11.2025 11:33
Ar ko atšķirtos termins "cilvēks ar invaliditāti" "invalīds" Dažādos locījumos labāk skan?
Vispār jau gan progresīvie pie vainas, jau sākot no 60. gadiem un kontracepcijas tabletēm pie mums bik vēlāk. Tas viss progresējis FWB, situationship u.c riskantos attiecību modeļos, kuros ČP gadījumā vīrietis notinās.
patroneses @ 07.11.2025 11:40
Kādu apzīmējumu iesaki lietot ģiemēm, kurās ir viens vecāks un bērni?
Viena vecāka ģimene - labāk nekā nepilna ?
AmieB @ 07.11.2025 11:53
Diemžēl neesmu valodnieks, bet redzu, ka tiek lietots solo vecāki, solo mamma, solo tētis.
AmieB @ 07.11.2025 11:51
Runa ir par cieņpilnu komunikāciju, tāpēc ir cilvēks ar invaliditāti.
Un kas Tev ir pret kontarcepcijas tabletēm?