Sveika!
Izlasīju Tavu ierakstu un arī citus komentārus, ir pārāk maz minēta informācija par jūsu attiecībām, kādas tās ir.
Noteikti ir kaut kāds psiholoģiskais apstāklis kāpēc šis cilvēks ir šāds, kāpēc neērtās situācijās novēršas, aizslēdz sevi ciet.
Diemžēl, es esmu līdzīgs tips kā viņš (varbūt ne tik ļoti, jo attiecības vēlos risināt, bet ja tas notiek pārāk bieži, ja otrs aizskar, izsaka kritiku, tad es sevi aizslēdzu ciet), tikai sievietes formā un ļoti mērķtiecīgi sevī esmu šo analizējusi no psiholoģiskā viedokļa, tas nenozīmē, ka otru nemīlu, patiesībā tā ir dabiskā reakcija, kura iesakņojusies no bērnības. Esmu šādus cilvēkus/vīriešus satikusi savā dzīvē, spoguli sev, viņi tādi ir, viņiem ir grūti izveidot ilgtermiņa attiecības, jo es domāju, ka lielākā daļa nemaz to līdz galam neapzinās, vai nevēlas atzīt, ka arī man ir problēma, kuras saknes ir dziļi bērnībā pirmajās attiecībās ar mammu, tēti, ģimenē.
Tu vienīgais ko vari darīt - aiziet pie psihologa, izrunāt šo jautājumu, saprast kā dzīvot, vai vispār ir iespējams, varbūt veids, tonis, jautājums, pārmetums kā Tu risini neērtos jautājumus viņu dziļi aizskar un atgrūž, jo viņš saklausa citādāk un notiek viņa dabiskā reakcija kāda ir "iedzīta" viņa smadzenēs no bērnības, un to Tu neizmainīsi nekā, varbūt tikai veidu kā runāt. Ja viņa attieksme, cinisms ir ne par "strīdiem", bet sarunas, kas Tevi interesē, vienkārši saturs viņu neinteresē un notiek tā, tad tas ir kaut kas cits.