Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Zobu implanti un invisalign - zobu taisnošana

Reitings 130
Reģ: 22.03.2022
Sveikas!
Varbūt kādai ir pieredze ar abām šīm procedūrām? Man būs jārauj ārā viens aizmugurējais zobs un jāliek implants. Pēc tam ļoti vēlos likt invisalign Concordia un taisnot zobussss..
Bet vai var jau sākt taisnot, kad būšu ielikusi to skrūvi? Vai man jāgaida visi tie mēneši, kamēr uzliks kronīti un tad?
Varbūt kādai bija līdzīga situācija?
Un man ļoti interesētu atsauksmes par zobu implantu likšanu iDental vai DentalArt vai kādā citā klīnikā, un par Concordia inivsalign taisnošanu.. Cik bija izmaksas, kāda pieredze? Vecās diskusijas pārlasīju, bet varbūt ir kādas jaunas atsauksmes.
Paldies jau iepriekš! ☺
27.06.2025 02:54 |

Reitings 290
Reģ: 20.02.2024
Zobus taisno pirms implantiem, nevis pēc. Jo implantu nepārbīdīs.
Ok, ir kaut kādi gadījumi (kad implants tāpat ir pareizā pozīcijā un nekam netraucē), kad var, bet ja tiešām gribi taisnot zobus, tad pirms implanta aizej uz konsultāciju.
27.06.2025 09:10 |

Reitings 1199
Reģ: 11.08.2022
Man implantu lika pec zobu iztaisnošanas. Taisnoju ar breketem, ne kapem. Nu nafig to ņemšanos ar kapēm, sapratu, ka nespēšu. Concordia par metāla breketem sarekinaja 4tk, iztaisnoju ar keramiskajam stomatologijas instituta pa nepilni 2tk.
27.06.2025 16:01 |

Reitings 130
Krišjānis Kariņš @ 27.06.2025 09:10
Ok, ir kaut kādi gadījumi (kad implants tāpat ir pareizā pozīcijā un nekam netraucē), kad var, bet ja tiešām gribi taisnot zobus, tad pirms implanta aizej uz konsultāciju.
aaaa nezināju! Liels paldies!
27.06.2025 17:33 |

10 gadi
Reitings 4821
Reģ: 10.03.2013
Krišjānis Kariņš @ 27.06.2025 09:10

Tieši tā, jāsāk ar konsultāciju. Kā arī, ir svarīgi, kurā tieši pozīcijā būs/ir implants- es šomēnes pabeidzu “taisnošanas kursu” ar Invisalign kapēm- man nelielas nobīdes bija 6 priekšējiem zobiem, ortodonts pirms uzlikšanas tieši nokomentēja, ka dzerokļi nekādi netiks ietekmēti/ bīdīti, jo to izvietojumu un arī sakodiens jau sākotnēji ir “kā vajag”.
27.06.2025 18:49 |

Reitings 130
RoyalBlue @ 27.06.2025 18:49

Tieši tā, jāsāk ar konsultāciju. Kā arī, ir svarīgi, kurā tieši pozīcijā būs/ir implants- es šomēnes pabeidzu “taisnošanas kursu” ar Invisalign kapēm- man nelielas nobīdes bija 6 priekšējiem zobiem, ortodonts pirms uzlikšanas tieši nokomentēja, ka dzerokļi nekādi netiks ietekmēti/ bīdīti, jo to izvietojumu un arī sakodiens jau sākotnēji ir “kā vajag”.
Nu, man it kā vizuāli viss ir ''ok'', bet tur tā lieta, ka nobīdes un izmaiņas, piemēram palate liekas šaurāka un vietām ir šķībāki palikuši. Un tieši no tā, ka ir tas viens beigtais dzeroklis, kurš jārauj ārā.. jo gadiem neēdu uz tās puses, kas veicina asimetriju utt. Tāpēc tur tā ļoti saistīts viss tas.
Bet pārliecinājāt - sākumā došos uz taisnošanas konsultāciju, tad pie implantologa.
27.06.2025 19:26 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits