Man bija tā, ka "visa pasaule sabruka", kad abi vecākie bērni reizē pabeidza vidusskolu un devās studēt uz Rīgu (19 un 17 gadi)... Tajā rītā, kad pie mājas piebrauca mikrobusiņš, abi iekāpa un durvis aizcirtās... nespēju uzreiz iet atpakaļ dzīvoklī, kur taču vēl viens pusaudzis mierīgi gulēja. Klīdu ap skolas stadionu (dzīvojām blakus skolai), asaras bira kā pupas, tiešām bija sajūta, ka mana dzīve beigusies. Daudz ko izskaidro tas, ka gadiem biju dzīvojusi viena ar bērniem, bērnu tēvs epizodiski parādījās tikai. Kaut kā tās pirmās nedēļas pārcietu, tad sāka puiši braukāt uz mājām, sākumā 2reiz mēnesī, tad 1reiz...utt. (Tev tā gan nebūs, tāpēc grūtāk) Pēc tam tikai telefonsarunas. Bet sāku iet dažādos bezdarbnieku kursos, kamēr nākamajā vasarā iestājos medicīnas koledžā. (Vairākus gadus biju pakārtojusi dzīvi bērnu mācību un treniņu grafikiem, strādāju dažādus īslaicīgus un neoficiālus darbiņus).Un pēc dazīem gadiem pati pārcēlos uz ārzemēm. Praktiski ar bērnu pieaugšanu man pašai sākās JAUNA, sava dzīve. Bet tajā brīdī, kad tas notiek - nelīdz nekādi mierinājuma vārdi, ka viss pāriet, ka visām mātēm tā ir.