Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Gaumīgs foto bez spilgtām krāsām. Kur lai dabū gaumīgus klientus?

Reitings 4
Reģ: 31.10.2022
Ar fotohobiju nodarbojos jau sen, bet klientu ziņā man nesanāk atrast tādus, kuri gribētu tās mākslinieciski neitrālās, nespilgtās krāsas, kā skatos daudziem citiem fotogrāfiem.
Piemēri, par kuriem runāju:

Labprāt gribētu dzirdēt padomus, kā lai piedabū klientus, kuri spēlētu līdzi mākslinieciskam estētiskumam?
Kā citi dara, uzreiz pasaka, ka beigās krāsas nebūs spilgtas un nebūs tas rozā izteikti rozā, bet bāls un zāle nebūs spilgta, bet klusinātos toņos?
Man tikko bija problēma. Sakumā ar klienti norunājām, ka bildēšu 1. Dzimšanas dienas foto mazulei un ģimenes foto. Es pēc savas vīzijas ieteicu, ka bildēsimies X vietā dabā (nav tālu no viņu mājas), jāģērbj visiem neitrālas krāsas, ka es atnesīšu atribūtiku. Bet tad pēc laika viņa ziņo, ka labāk, lai braucu pie viņas uz dārza māju, tur sabildēšu. Rezultātā viņa gribēja, lai bildēju ģimenes foto uz mājas fona, no manas estētiskās vīzijas ne smakas vairs. Pati ģērbta rozā kleitā, sakarināja uz mājas fasādi rozā feik ziedus. Labi, ka vismaz pašas mazulītes foto atļāva nobildēt uz zaļo krūmu fona... Bet tad, kad nosūtīju viņai bildes, viņa bija neapmierināta, ka krāsas nav piesātinātas, ka rozā redz nav tik spilgts, cik patiesībā un zāle nav tik zaļa.
Es nesaprotu, kā citas fotogrāfes sadabū sev tos gaumīgos klientus, kuri gatavi būt apmēram tādā stilistikā kā paraugbildēs?
18.06.2025 00:52 |

Reitings 271
Reģ: 28.01.2025
Vienkārši nerādi klientu bildes citiem, bet viņu piekrišanas. Un ja klienti grib neestētikas bildes - dari ko grib klients.
Te arī saliki bērna bildes, bet atļauju bērnam nepajautāji.
Atļauja jājautā katram, kas redzams bildē. Arī no muguras.
18.06.2025 09:13 |

Reitings 3842
Reģ: 07.09.2023
Varbūt ir vērts ielikt sludinājumu kādā Facebook grupā, kur meklē fotomodeļus (parasti uz TFP pamata vai par simbolisku samaksu ) detalizēti aprakstīt kādas bildes ar kadiem cilvēkiem un kur vēlies uzņemt. Sakrāj tādā veidā portfolio, attīsti savus soctīklus un klienti ar līdzīgu gaumi paši uzmeklēs. Bet atkal, der atcerēties, ka kurš maksā tas pasūta mūziku , jeb vienmēr vairāk vai mazāk būs tomēr klientiem jāpielāgojas. Lai bildētu no A līdz Z pēc saviem ieskatiem ir jābūt kaut kādam ļoti atpazistamam fotogrāfam vai nu jādara tas pilnīgi bez maksas (sk.teksta sākumu)
18.06.2025 09:49 |

Reitings 285
Reģ: 22.06.2023
Gaby Moreno @ 18.06.2025 09:49
Varbūt ir vērts ielikt sludinājumu kādā Facebook grupā, kur meklē fotomodeļus (parasti uz TFP pamata vai par simbolisku samaksu ) detalizēti aprakstīt kādas bildes ar kadiem cilvēkiem un kur vēlies uzņemt. Sakrāj tādā veidā portfolio, attīsti savus soctīklus un klienti ar līdzīgu gaumi paši uzmeklēs. Bet atkal, der atcerēties, ka kurš maksā tas pasūta mūziku , jeb vienmēr vairāk vai mazāk būs tomēr klientiem jāpielāgojas. Lai bildētu no A līdz Z pēc saviem ieskatiem ir jābūt kaut kādam ļoti atpazistamam fotogrāfam vai nu jādara tas pilnīgi bez maksas (sk.teksta sākumu)

Piekritīšu, ka, ja bez maksas tikai kā sevis reklamēšanai vai portfolio papildināšanai, vai par simbolisku samaksu, tad taisi tā, kā pati vēlies, un kā vēlies apstrādāt, jo Tu būsi noteicošais. Ja klients maksā par to naudu, tad viņam ir tiesības prasīt to, ko tieši viņš vēlas. Taču, ja tomēr nevēlies izpildīt klienta prasību ar "spilgtām krāsām un fake rozā ziediem", un vēlies pieturēties pie sava fotogrāfa stila, tad pirms taisāt fotosesiju, izrunājat ar klientu visas nianses. Parādi savu portfolio, un saki, ka bildes būs tikai šādā stilā ar pieklusinātiem toņiem. Vēlas-vēlas, nevēlas-lai meklē citu fotogrāfu.
18.06.2025 10:06 |

Reitings 4
Paldies par ieteikumiem. Jā, laikam jāsāk ar portfolio būvēšanu noteiktā stilā bez maksas.
Vienkārši skatos, ka ik uz soļa fotogrāfes (jo sievietes to stilu vairāk piekopj) apstrādā bildes tieši tajos pieklusinātajos un arī brūnīgajos toņos, kur skaidrs, ka pat, ja cilvēkiem mugurā kas spilgtāks, tad tās krāsas tiek izmainītas kopējai krāsu gammai.
Instagramā skatos papilnam ir fotokanālu, ne obligāti slaveni, bet pat ar dažiem pāris tk sekotāju, bet tur tās bildes arī secīgi ir tādos nespilgtos dabiskos toņos vai brūnīgos. Ir daudz arī intīmu bilžu, piemēram, kur zīdainītis zīž mammai pienu, mīksts mammas puncis, tādas omulīgas, bet intīmas bildes. Un klienti šķiet aumaļām nāk, negribas ticēt, ka viss tas ir bezmaksas pasākums vienkārši skaista IG un portfolio radīšanai... Varbūt es naiva un zinu, ka neesmu laba mārketingā.
patroneses es tavu komentāru neredzu saistošu manam tematam. Runa taču nav par to, ko rādīt, ko nē, bet par procesuālas dabas jautājumiem attiecībā pret klientiem un fotostilu. Turklāt bildes, kuras ieliku ir no Pinterest, visiem publiski pieejams.
18.06.2025 13:11 |

Reitings 271
Reģ: 28.01.2025
Pārpublicējot bildes no Pinterest vajag kā minimums atsauci. Bet principā nedrīkst pārpublicēt svešu kontu saturu. Tas nekas ka publiski pieejams. Tas pinterest konta īpašnieks var sagribēt izdzēst savu saturu un ja pārpublicēts - tas būs grūtāk.
Un tur jau tā problēma. Tie ir cilvēki kas tur bildē. Un var būt viņiem nebija iebildumu publicēties pinterest kontā, bet var būt iebildumi pārpublicēšanai.
Kas atiecas uz oriģinālo jautājumu - ir foto meistari, kas vēlās ieturēt sacamo savu stilu, nevis bildēt ko klienti prasa. Vēlas būvēt savu brendu. Tāpēc var nevēlēties savu parakstu likt uz visām bildēm kas kaut cik samaksā. Tad nu mana doma - nepublicē un būs vienalga ko bildē. Klients samaksā un ja bilde neatbilst tavam stilam - vienkārši nepublicē un neliec savā privātajā portfolio.
Tavs stils tas pats pussēpijas stils - kas ar savu sēpiju pretendē uz to ka atšķiras no iphone bildes vulgaris, ar palielinātu color saturation un līdz ar to pretendē uz mākslinieciskumu. Tomēr manā ieskatā prasījās uzlikt CPL filtru. Bet tās bildes ir no Pinterest un tāpēc nav ko daudz analizēt ārpus Pinterest konta.
18.06.2025 19:10 |

Reitings 1806
Reģ: 20.06.2023
Ir ļoti daudz cilvēku, kuriem patīk tieši tādas bildes, kādas esi te salikusi. Sekoju vairākiem fotogrāfiem ar tādu krāsu gammu.
Protams, vienmēr būs arī krieviskā stila bezgaumības piekritēji. 😄
18.06.2025 22:19 |

Reitings 78
Reģ: 02.07.2023
Ļoti skaidri pasaki, ka tu piedāvā fotosesiju savam portfolio (ar "atlaidi"? klientam), proti, tava fotosesija, tavi noteikumi, jā, jūs dabūjat bildes, bet es diriģēju parādi - tad tu vari bildēt, kā gribi. Ja tu strādā klientam un tu pēc sarunas ar klientu par viņa gaidām un vīziju esi piekritusi, nu, tur klients dabū pieprasīt savus rozā balonus, feik ziedus un... nu, jā. Tu nevari ietekmēt citu cilvēku estētisko uztveri, tas vnk nav iespējams. Un komerciālam fotogrāfam ir ar to jāsamierinās, ka tu pelnīsi naudu, bildējot stulbas kāzas stulbās lokācijās ar stulbām dekorācijām. Priecājies, ka nav jābildē burgeri un salvešu pakas. Tā vnk ir realitāte šajā profesijā - tu pelni naudu, bildējot bulšitu, tu dabū radošo piepildījumu individuālos projektos, kas nenes naudu un ideālā gadījumā neiet mīnusos. Like, tu domā, ka visi tie aktieri grib vadīt kaut kādas stulbas kāzas random viesu namā? Tu domā, ka kāzu mūziķu lielākais radošais sapnis ir spēlēt Zemenes, kamēr kāds vemj rosolā?
19.06.2025 03:59 |

Reitings 285
Reģ: 22.06.2023
Hilva @ 19.06.2025 03:59
Ļoti skaidri pasaki, ka tu piedāvā fotosesiju savam portfolio (ar "atlaidi"? klientam), proti, tava fotosesija, tavi noteikumi, jā, jūs dabūjat bildes, bet es diriģēju parādi - tad tu vari bildēt, kā gribi. Ja tu strādā klientam un tu pēc sarunas ar klientu par viņa gaidām un vīziju esi piekritusi, nu, tur klients dabū pieprasīt savus rozā balonus, feik ziedus un... nu, jā. Tu nevari ietekmēt citu cilvēku estētisko uztveri, tas vnk nav iespējams. Un komerciālam fotogrāfam ir ar to jāsamierinās, ka tu pelnīsi naudu, bildējot stulbas kāzas stulbās lokācijās ar stulbām dekorācijām. Priecājies, ka nav jābildē burgeri un salvešu pakas. Tā vnk ir realitāte šajā profesijā - tu pelni naudu, bildējot bulšitu, tu dabū radošo piepildījumu individuālos projektos, kas nenes naudu un ideālā gadījumā neiet mīnusos. Like, tu domā, ka visi tie aktieri grib vadīt kaut kādas stulbas kāzas random viesu namā? Tu domā, ka kāzu mūziķu lielākais radošais sapnis ir spēlēt Zemenes, kamēr kāds vemj rosolā?

+++ Pilnībā piekrītu. Kas maksā, tam pieder noteikumi.
19.06.2025 12:37 |

Patīk
Reitings 2909
Reģ: 03.11.2023
Izklausās, ka Tevis minētajā piemērā kliente vienkārši vēlējās dzimšanas dienas bildes nevis smuku fotosesiju pie dabas, tas arī viss. Un ja tajā dzimpukā ir rozā baloni, tad viņa gribēs, lai bildēs ir rozā baloni. :D Tas noteikti nav nekas personīgs par tavu darba stilu.
Kad būs klienti, kas vēlas fotosesiju pie dabas, tad arī varēsi spriest kāds ir viedoklis par tavu krāsu korekciju utt.
19.06.2025 12:47 |

Reitings 4
Jā, es jau saprotu, ka klients nosaka visu to, salaboju jau arī krāsas tā, lai viņai patīk. :)
Sanāk tad jātaisa tādu kā paralēlo darbu, attīstīt sevi vēlamajā stilā pagaidām aizēnā, bet tajā pašā laikā arī tad piekrist vai nepiekrist tām foto, kuras nav manā gaumē, tā lai klientam patīk.
19.06.2025 13:54 |

Reitings 1650
Reģ: 03.03.2020
Es domāju, ka ir jāuztaisa savs portfolio, instagram foto profils, kurā liec bildes savā gaumē apstrādātas. Ja nevar atrast klientus šīm reklāmas bildēm, bildē draugus un radus… Redzot tavu profilu atradīsies tie, kas grib tieši tādā stilā un spilgto bilžu piekritēji nepieteiksies. Katram fotogrāfam ir sava klientūra ar attiecīgi gaumi!
19.06.2025 14:06 |

Reitings 403
Reģ: 03.11.2019
Tev ir kait kur publicētas savas bildes? Ja ir, tad jau cilvēki redz kāda stila, krāsu, noskaņas bildes tu piedāvā.
Man vienkārši grūti noticēt tam, ko saki, jo mūsdienās tieši ir modē tas neitrālais stils. Pieprasītākajiem fotogrāfiem ir tieši šāda krāsu palete. Es drīzāk minētu, ka te ir cita problēma. Cik saprotu, bildes, ko te rādi ir no Pinterest? Parādi vismas kādu savu reālo fotogrāfiju un te cilvēki noteikti pateiks, kur ir īsta problēma.
Ja liblicētās bildes ir tavas, tad atvaino, jo skaistas.
19.06.2025 15:18 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits