Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Žokļa kaula operācija, sakodiena labošana

Reitings 5
Reģ: 01.08.2022
Sveikas! Varbūt kādai ir bijusi žokļa kaula operācija un var padalīties ar savu pieredzi?
Cik nopietna tā ir, kādas izmaksas utt?
Mana situācija- Nepareizs sakodiens, zobu vidējā šķirba nesakrīt, respektīvi apakšžoklis ir vairāk uz kreizo pusi un aukšžoklis uz labo, kaut kā tā. Ortodonts saka, ka kapes vai breketes var iztaisnot zobus un kaut cik arī sakodienu, bet tas nemainīs vizuālo izskatu sejā, jo var redzēt, ka žoklis ir uz vienu pusi vairāk un tur esot vajadzīga operācija, ja grib to labot.
09.06.2025 09:44 |

Reitings 464
Reģ: 13.09.2023
Martaa @ 09.06.2025 09:44
Sveikas! Varbūt kādai ir bijusi žokļa kaula operācija un var padalīties ar savu pieredzi?
Cik nopietna tā ir, kādas izmaksas utt?
Mana situācija- Nepareizs sakodiens, zobu vidējā šķirba nesakrīt, respektīvi apakšžoklis ir vairāk uz kreizo pusi un aukšžoklis uz labo, kaut kā tā. Ortodonts saka, ka kapes vai breketes var iztaisnot zobus un kaut cik arī sakodienu, bet tas nemainīs vizuālo izskatu sejā, jo var redzēt, ka žoklis ir uz vienu pusi vairāk un tur esot vajadzīga operācija, ja grib to labot.

Jums tā šķirbu nesakritība traucē dzīvot, ja apsverat tik radikālus risinājumus?
09.06.2025 10:15 |

10 gadi
Reitings 1457
Reģ: 13.01.2011
Man ir sakodiena problēma kur arī var palīdzēt tikai operācija. Apakšžoglis un pārāk daudz uz aizmuguri. Ir bijušas breketes ar kurām bija uzlabojumi, bet tagad pagājuši 10 gadi un viss ir atpakaļ.
Operācija ir vienīgais ceļš- man pašai ļoti gribētos. Ļoti nepatīk savs profils, smaids.
Bet vēl neesmu saņēmusies. Esmu lasījusi arī redditā diskusijas kur saka, ka oeprācija un atveseļošanās nav tā vērta. Šis pagaidām viss vairāk attur.
Bet saprotu tevi- es arī šo vizuāli defektu ļoti pamanu, lai arī citi pat īsti neredz
09.06.2025 15:10 |

Reitings 464
Reģ: 13.09.2023
Aizspogulia @ 09.06.2025 15:10
Man ir sakodiena problēma kur arī var palīdzēt tikai operācija. Apakšžoglis un pārāk daudz uz aizmuguri. Ir bijušas breketes ar kurām bija uzlabojumi, bet tagad pagājuši 10 gadi un viss ir atpakaļ.
Operācija ir vienīgais ceļš- man pašai ļoti gribētos. Ļoti nepatīk savs profils, smaids.
Bet vēl neesmu saņēmusies. Esmu lasījusi arī redditā diskusijas kur saka, ka oeprācija un atveseļošanās nav tā vērta. Šis pagaidām viss vairāk attur.
Bet saprotu tevi- es arī šo vizuāli defektu ļoti pamanu, lai arī citi pat īsti neredz

Tur jau tā lieta, ka citi neko nepamana. Neviens neskatās mutē kas Jums tur sakrīt vai nesakrīt (izņemot zobārstu, un pats ja tur dikti pēti). Man līdzīga problēma. Nav vērts jau pieaugušā vecumā. Operācija būs ļoti dārga, ilgs un sāpīgs atveseļošanās periods, un nav garantijas, ka pēc tam visas šķirbas sakritīs :) Labāk uztaisīt skaisto balto smaidu un viss būs ok!
09.06.2025 16:06 |

10 gadi
Reitings 4395
Reģ: 25.05.2009
Aizspogulia @ 09.06.2025 15:10

Jautājums- vai pēc breketēm tev nebija jālieto nakts kapes, lai zobi 'neaizstaigā' atpakaļ? Es pati gāju cauri procesam ar kapēm, lai iztaisnotu zobus un pēc kursa pabeigšanas, man bija variants vai nu lietot nakts kapes, vai likt papildus stieplīti zobu iekšpusē, lai zobi ar laiku neaizstaigā atpakaļ. Zobus taisnoju kādu laiku atpakaļ (ar to domāts pāris gadi), joprojām lietoju nakts kapes katru nakti un nekas nav aizgājis atpakaļ.
09.06.2025 19:05 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!