Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Augstskolu "tier list"

Reitings 2
Reģ: 21.05.2025
Sveikas! Šogad sāku domāt par studijām, un man radās jautājums — kā cilvēki ierindo Latvijas augstskolas? Godīgi sakot, man nav nekādas skaidrības, kas tiek uzskatīts par labu vai sliktu, tāpēc nolēmu pajautāt viedokli šeit.
Varianti lūk šādi: Latvijas Universitāte, Turība, Banku augstskola, Riseba, Biznesa Vadības koledža, Alberta koledža.
P.S. runa ir par studijām saistībā ar uzņēmējdarbību / viesmīlību / tūrismu / biznesa vadību un citām līdzīgām programmām
21.05.2025 14:32 |

Reitings 78
Reģ: 08.05.2025
Koledžas nepiedāvā bakalaura programmas, tur ir 1.līmeņa profesionālā. Pēc koledžas var iet mācīties uz augstskolu un būs mazāk jāmācās nekā no 0, bet labāk jau uzreiz mācīties bakalaura programmā augstskolā.
Katrā augstskolā var būt labākas un sliktākas programmas. Par tavām jomām man pieredzes nav, bet vispārīgi no uzskaitītajām LU un Banku augstskola skaitās prestižākas. Par Turību senāk daudziem bija aizspriedumi, ka tur iet tikai, lai dabūtu diplomu, nevis zināšanas, bet šobrīd varbūt vairs nav šo aizspriedumu.
Izpēti koledžu, augstskolu mājaslapas - iegūstamos grādus (1.līmeņa vai profesionālais bakalaurs vai akadēmiskais bakalaurs), budžeta vietu skaitu, gada maksu (ja netiec budžetā).
21.05.2025 15:40 |

Reitings 2
Reģ: 21.05.2025
Kamillia @ 21.05.2025 15:40
Koledžas nepiedāvā bakalaura programmas, tur ir 1.līmeņa profesionālā. Pēc koledžas var iet mācīties uz augstskolu un būs mazāk jāmācās nekā no 0, bet labāk jau uzreiz mācīties bakalaura programmā augstskolā.
Katrā augstskolā var būt labākas un sliktākas programmas. Par tavām jomām man pieredzes nav, bet vispārīgi no uzskaitītajām LU un Banku augstskola skaitās prestižākas. Par Turību senāk daudziem bija aizspriedumi, ka tur iet tikai, lai dabūtu diplomu, nevis zināšanas, bet šobrīd varbūt vairs nav šo aizspriedumu.
Izpēti koledžu, augstskolu mājaslapas - iegūstamos grādus (1.līmeņa vai profesionālais bakalaurs vai akadēmiskais bakalaurs), budžeta vietu skaitu, gada maksu (ja netiec budžetā).
Paldies par ziņu, par koledžām esmu informēta. Es interesējos par studijām vispārīgi, bet piekrītu Jums, ka bakalaurs būtu labāka izvēle. Mājaslapas esmu izpētījusi, man vairāk interesēja cilvēku viedoklis, kuri ir studējuši šajās skolās / no apkārtējiem ir dzirdējuši pieredzes stāstus.
21.05.2025 16:04 |

Reitings 3434
Reģ: 23.01.2022
Ja bizness un uzņēmējdarbība, tad no nosauktajām tikai Banku Augstskola. Ja vari pavilkt, vispār mēģini Zviedrus. Tie ir labākie.
21.05.2025 17:34 |

Reitings 112
Reģ: 07.07.2020
Tikai ne Turība.Paziņa ļoti sūdzas ka no viņas iekasēja līguma 10000€ par visu programmu un par šo lielo naudu lekcijas atceļ,klātienu pārceļ uz online vidi un universitātē pilns bardaks visur(līgumi,mācību plāni,grafiks).Skaistās telpas un nekas vairāk.
21.05.2025 22:47 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!