Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Darba intervija.

Reitings 15
Reģ: 25.04.2020
Gribu parunāt par to kā ir mainīt savu dzīvi. Visu mūžu esmu nostrādājusi vienā darba vietā. Tam ir savi iemesi. Ik pa laikam gribējies ko mainīt, bet ērtuma dēļ tā ari viss palika. Šobrīd ir situācija kad saprotu- viss, pēdējais laiks! Tad nu sākās! Man ir 44.. it kā būtu jābūt tur pieaugušai, pašpārliecinātai... Bet aizgāju uz pāris intervijām un sapratu, ka pirms un katrā intervijā tur daudz netrūkst, ka "ar sirdi aizgāju":D Nu murgs vnk. Pirmstam salasos visadus padomus utt, bet kā pieeju pie durvīm tā viss... aizmirstu kā mani sauc. Tas viens. Otrs... vai vispār iespējams atrast darbu, ja iepriekš neesi darījis visu 1:1??? Jo līdz šim man vienmēr ir bijis pamatīgs izbrīns jau pirmkārt, ka viena darba vieta, otrkārt izglītība man ir uj, uj... bet pieredze principā 20%.. Jo izglītība ir jomā, kurā it kā strādāju, bet ļoti šaurā specifikā. Attiecīgi visur vakancēs ir jādara dudz papildus, bet man ir tīri teorētiskās zināšnas, kuras jau ir puse aizmirstas. Tā ari viss beidzas.. Mums vajag pieredzi! Reāli pieredze ir, bet ne tik cik vajag. Izglītība ir, bet pieredzes nav. Ir bijušas dažādas intervijas. Tādas, kur paprasa bezmaz horoskopu un tādas, kur intervija, testi mutiski, testi datorā.. Ar reālām atbildēm, ar reālu sviestu, kur manuprāt nevar būt pareizā atbilde... Sajutos kā valsts eksāmenā!
Laikam gribu parunāt par to kā ir Jums gājis. Vai ir bijis, ka likās viss... iziešu smiesies par mani, bet reāli pieņem darbā. Utt :)
Nākamnedēl ir intervija darbā, kur pieredzes nav. pilnīgi cits kaut kas, bet izglītība der un uzskatu, ka varu iemācīties...Un uz interviju uzaicināja. Bet saku jau stresot! It kā pieaugusi sieviete...To kādreiz vispār var uztvert tā viegli? Kā būs tā būs! Jo nekad jau nezini ko jautās... un godīgi??? Visi tie standarta ieteikumi īsti nekam neder.
28.03.2025 17:08 |

Reitings 15
P.S. Tā jau jūtos veca, bet pirmais ko ieraugu šeit ienākot ir reklāma par apbedīšanas pakalpojumiem Liepājā.. nu vāks nu.
28.03.2025 17:14 |

Reitings 165
Reģ: 28.01.2025
Dzīvi vajag būvēt nevis mainīt.
Darba intervijā viss ir vienkārši - esi pati. Nevajag censties sevi iesmērēt.
Kaut kāds darbs tev jau ir un var arī neko nemainīt.
Kaut kādi burvju vārdi vai šabloni neeksistē. Katrā darba intervijā ir citi cilvēki, ar citiem kritērijiem. Pie kam, tie kas pieņem darbā, arī izdara kļūdas un pieņem kļūdainus lēmumus.
Un pie tiem, kas pieņem kļūdainus lēmumus, labāk nestrādāt.
28.03.2025 22:35 |

10 gadi
Reitings 1411
Reģ: 13.02.2009
Uztver intervijas kā treniņu. Izkristalizēsies, ko vispār pati vēlies, nospraud mērķi un pārliecinoši ej uz to.
Kad tiešām gribēsi kādu darbu, spēsi pārliecināt kādēļ esi labākā. Un reizēm der arī paskatīties uz sevi kritiski, kas trūkst? Ko vēl pamacīties vai atkārtot? Līdz galam nesapratu jomu, kurā meklē darbu, bet reizēm pietiek ar kursiem, lai atsvaidzinātu vai papildinātu zināšanas.
29.03.2025 02:09 |

10 gadiPatīk
Reitings 4649
Reģ: 31.10.2010
Darba intervijas lielākajai daļai cilvēku iedod drebulīti. Man palīdz, ja sev iestāstu, ka eju uz darba pārrunām. Vismaz priekš manis vārds "pārrunas" ir mazāk biedējošs nekā "intervija"😅
29.03.2025 15:17 |

Patīk
Reitings 2879
Reģ: 03.11.2023
Iedomājies, ka viņiem tevi vajag vairāk kā tev viņus. Un tā bieži vien arī ir
29.03.2025 19:59 |

Reitings 529
Reģ: 03.08.2022
Man vienmēr īstajās vietās viss ir gājis kā pa sviestu. Pilnīgs miers un 0 stresa. Visforšākās intervijas ir vietās, kur nav personāldaļas, neuzdod daudz stulbus jautājumus un neliek pildīt kaut kādus testus.
Bet vispār darba tirgus ir nežēlīgs, un 20 gadus atpakaļ iegūts diploms ir ļoti par maz. Es visu laiku kaut ko mācos papildus, lai neizkristu no aprites.
29.03.2025 20:28 |

Reitings 14892
Reģ: 06.07.2022
Džinga @ 29.03.2025 19:59
Iedomājies, ka viņiem tevi vajag vairāk kā tev viņus. Un tā bieži vien arī ir

Šis ir kolosāls padoms! Tik tiešām - ej ar paceltu galvu un drošu soli ;)
29.03.2025 20:31 |

Reitings 15
Inna86 @ 29.03.2025 20:28
Man vienmēr īstajās vietās viss ir gājis kā pa sviestu. Pilnīgs miers un 0 stresa. Visforšākās intervijas ir vietās, kur nav personāldaļas, neuzdod daudz stulbus jautājumus un neliek pildīt kaut kādus testus.
Bet vispār darba tirgus ir nežēlīgs, un 20 gadus atpakaļ iegūts diploms ir ļoti par maz. Es visu laiku kaut ko mācos papildus, lai neizkristu no aprites.

Es ik pa laikam kaut ko mācos. Man patīk. Pēdējo augstskolu pabeidzu 5 gadus atpakaļ ne 20... Bet visu mūžu tā sanācis, ka mācījos tīri sevis dēļ. Darbā man izglītību īpaši neprasīja ne kad stājos darbā, ne šobrīd. Privātā sfēra, kur īsti neobligāta, galvenais prast darīt savu darbu.
Jā.. piekrītu, ka tur, kur nav personāldaļas jūtos daudz labāk, ērtāk, bez stresa...
Vakar biju intervijā, kurā tā ir. Nu ziniet... tā laikam bija pēdējā darba intervija. Man piemetās tāds stress, ka ilgi nevarēju atiet, jutos tik nožēlojami... Pirms intervijas viss ok, kā iegāju kabinetā, ieraudzīju to vērojošo baru... man pat rokas sāka trīcēt un nespēju sakarīgi atbildēt uz elementāriem jautājumiem. Laikam esmu vienīgā, kura TIK ļoti streso... Šodien jāiet uz vēl vienu interviju, bet šobrīd domāju aizsūtīt epastu, ka neieradīšos. Nespēju vairs to.... Jo visur gaida gatavu darbinieku. Vakar man jautāja dažādas lietas. Kā es komunicēju ikdienā, kā tieku ar stresu galā utt. Ikdienā pirlnīgi normāli!!! Kā man sēž pretī kāds un vērtē, vēro, kko domā tur savās galvās :D Viss... man iestājas panika!!!
02.04.2025 08:46 |

Reitings 529
Ieslēdz veselīgu pohuismu un laicīgi pārdomā atbildes uz klasiskajiem jautājumiem, tas noņems daļu stresa. Debīlās intervijās esmu arī pusceļā piecēlusies un aizgājusi.
02.04.2025 09:41 |

Reitings 529
Un neņem pie sirds atteikumus. Tava pieredze, izglītība var dažkārt spēlēt tikai 50 %, ļoti liela nozīme ir cilvēciskam faktoram, mēs darbā pēdējo meitenei paņēmām vispār bez pieredzes, jo vnk iepatikās kā personība un likās, ka iederēsies kolektīvā.
02.04.2025 09:58 |

10 gadiPatīk
Reitings 4649
Hanna123 @ 02.04.2025 08:46

Es ik pa laikam kaut ko mācos. Man patīk. Pēdējo augstskolu pabeidzu 5 gadus atpakaļ ne 20... Bet visu mūžu tā sanācis, ka mācījos tīri sevis dēļ. Darbā man izglītību īpaši neprasīja ne kad stājos darbā, ne šobrīd. Privātā sfēra, kur īsti neobligāta, galvenais prast darīt savu darbu.
Jā.. piekrītu, ka tur, kur nav personāldaļas jūtos daudz labāk, ērtāk, bez stresa...
Vakar biju intervijā, kurā tā ir. Nu ziniet... tā laikam bija pēdējā darba intervija. Man piemetās tāds stress, ka ilgi nevarēju atiet, jutos tik nožēlojami... Pirms intervijas viss ok, kā iegāju kabinetā, ieraudzīju to vērojošo baru... man pat rokas sāka trīcēt un nespēju sakarīgi atbildēt uz elementāriem jautājumiem. Laikam esmu vienīgā, kura TIK ļoti streso... Šodien jāiet uz vēl vienu interviju, bet šobrīd domāju aizsūtīt epastu, ka neieradīšos. Nespēju vairs to.... Jo visur gaida gatavu darbinieku. Vakar man jautāja dažādas lietas. Kā es komunicēju ikdienā, kā tieku ar stresu galā utt. Ikdienā pirlnīgi normāli!!! Kā man sēž pretī kāds un vērtē, vēro, kko domā tur savās galvās :D Viss... man iestājas panika!!!

A
02.04.2025 10:02 |

10 gadiPatīk
Reitings 4649
Hanna123 @ 02.04.2025 08:46

Es vienreiz gāju intervēties valsts iestādē un nobijos, kad ieraudzīju telpā 7 intervētājus, jo līdz tam biju radusi pie 1-2 cilvēkiem. Arī stostījos un neko daudz nevarēju pateikt. Prom ejot, biju pārliecināta, ka interviju esmu izgāzusi. Bet dažas dienas vēlāk man piezvanīja un pateica, ka esmu pieņemta. Tā ka atceries arī to, ka citi tevi redz citādāk nekā tu pati sevi un pat ja tev šķiet, ka intervija bija neveiksmīga, tas vēl nenozīmē, ka tā tiešām bija.
02.04.2025 10:10 |

Reitings 15
Inna86 @ 02.04.2025 09:41
Ieslēdz veselīgu pohuismu un laicīgi pārdomā atbildes uz klasiskajiem jautājumiem, tas noņems daļu stresa. Debīlās intervijās esmu arī pusceļā piecēlusies un aizgājusi.
Cenšos 😁 Man līdz šim tās intervijas nav bijušas daudz, bet visai dažādas. Tie klasiskie jautājumi nemaz tā pārsvarā nav. Visvairāk man laikam nepatīk, ka uzdod izbrīnītus jautājumus par to, kas skaidri gaiši ir redzams CV un pieteikuma vēstulē. Tāpat vakar man pajautāja kā es darbā risinu problēmsituācijas un kā ar tām tieku galā, lai minu kādu piemēru. Man tādu nav! Tas laikam ir neticami! Man ir visai mierīgs rutīnas darbs. Atnāc, izdari, ej mājās. Nekā jauna, nekā cita. Principā dienu no dienas. Mājās darbu nav jānes... Un tad sanāk, ka ir kaut kas jāfantazē. Un tad tie jautājumi kāpēc es izvēlējos tieši viņus! Pateikt godīgi, ka laba alga un tuvu mājām izklausīsies nevisai... :D Atkal kaut kas jāfantazē😁 Visas tās intervijas (ar atsevišķiem izņēmumiem) ir tādu pasaku stāstīšana savā ziņā. Kāpēc tas ir vajadzīgs?!? Nu labi, saprotu, lai novērtētu mani kā personu :) Bet kā jau teicu es ikdienā esmu pilnīgi cits cilvēks. Intervijā viss.. kaut kas aizkrīt 😁😠
02.04.2025 10:11 |

Reitings 165
Reģ: 28.01.2025
Intervijās vienkārši grib papļāpāt un sajust otru cilvēku. Biezi vien CV saraksta ar citu palīdzību vai tur tiek melots. Saruna to visu ātri parādīs.
02.04.2025 10:32 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits