Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Darba intervija.

Reitings 11
Reģ: 25.04.2020
Gribu parunāt par to kā ir mainīt savu dzīvi. Visu mūžu esmu nostrādājusi vienā darba vietā. Tam ir savi iemesi. Ik pa laikam gribējies ko mainīt, bet ērtuma dēļ tā ari viss palika. Šobrīd ir situācija kad saprotu- viss, pēdējais laiks! Tad nu sākās! Man ir 44.. it kā būtu jābūt tur pieaugušai, pašpārliecinātai... Bet aizgāju uz pāris intervijām un sapratu, ka pirms un katrā intervijā tur daudz netrūkst, ka "ar sirdi aizgāju":D Nu murgs vnk. Pirmstam salasos visadus padomus utt, bet kā pieeju pie durvīm tā viss... aizmirstu kā mani sauc. Tas viens. Otrs... vai vispār iespējams atrast darbu, ja iepriekš neesi darījis visu 1:1??? Jo līdz šim man vienmēr ir bijis pamatīgs izbrīns jau pirmkārt, ka viena darba vieta, otrkārt izglītība man ir uj, uj... bet pieredze principā 20%.. Jo izglītība ir jomā, kurā it kā strādāju, bet ļoti šaurā specifikā. Attiecīgi visur vakancēs ir jādara dudz papildus, bet man ir tīri teorētiskās zināšnas, kuras jau ir puse aizmirstas. Tā ari viss beidzas.. Mums vajag pieredzi! Reāli pieredze ir, bet ne tik cik vajag. Izglītība ir, bet pieredzes nav. Ir bijušas dažādas intervijas. Tādas, kur paprasa bezmaz horoskopu un tādas, kur intervija, testi mutiski, testi datorā.. Ar reālām atbildēm, ar reālu sviestu, kur manuprāt nevar būt pareizā atbilde... Sajutos kā valsts eksāmenā!
Laikam gribu parunāt par to kā ir Jums gājis. Vai ir bijis, ka likās viss... iziešu smiesies par mani, bet reāli pieņem darbā. Utt :)
Nākamnedēl ir intervija darbā, kur pieredzes nav. pilnīgi cits kaut kas, bet izglītība der un uzskatu, ka varu iemācīties...Un uz interviju uzaicināja. Bet saku jau stresot! It kā pieaugusi sieviete...To kādreiz vispār var uztvert tā viegli? Kā būs tā būs! Jo nekad jau nezini ko jautās... un godīgi??? Visi tie standarta ieteikumi īsti nekam neder.
28.03.2025 17:08 |

Reitings 11
Reģ: 25.04.2020
P.S. Tā jau jūtos veca, bet pirmais ko ieraugu šeit ienākot ir reklāma par apbedīšanas pakalpojumiem Liepājā.. nu vāks nu.
28.03.2025 17:14 |

Reitings 143
Reģ: 28.01.2025
Dzīvi vajag būvēt nevis mainīt.
Darba intervijā viss ir vienkārši - esi pati. Nevajag censties sevi iesmērēt.
Kaut kāds darbs tev jau ir un var arī neko nemainīt.
Kaut kādi burvju vārdi vai šabloni neeksistē. Katrā darba intervijā ir citi cilvēki, ar citiem kritērijiem. Pie kam, tie kas pieņem darbā, arī izdara kļūdas un pieņem kļūdainus lēmumus.
Un pie tiem, kas pieņem kļūdainus lēmumus, labāk nestrādāt.
28.03.2025 22:35 |

10 gadi
Reitings 1410
Reģ: 13.02.2009
Uztver intervijas kā treniņu. Izkristalizēsies, ko vispār pati vēlies, nospraud mērķi un pārliecinoši ej uz to.
Kad tiešām gribēsi kādu darbu, spēsi pārliecināt kādēļ esi labākā. Un reizēm der arī paskatīties uz sevi kritiski, kas trūkst? Ko vēl pamacīties vai atkārtot? Līdz galam nesapratu jomu, kurā meklē darbu, bet reizēm pietiek ar kursiem, lai atsvaidzinātu vai papildinātu zināšanas.
29.03.2025 02:09 |

10 gadiPatīk
Reitings 4607
Reģ: 31.10.2010
Darba intervijas lielākajai daļai cilvēku iedod drebulīti. Man palīdz, ja sev iestāstu, ka eju uz darba pārrunām. Vismaz priekš manis vārds "pārrunas" ir mazāk biedējošs nekā "intervija"😅
29.03.2025 15:17 |

Patīk
Reitings 2825
Reģ: 03.11.2023
Iedomājies, ka viņiem tevi vajag vairāk kā tev viņus. Un tā bieži vien arī ir
29.03.2025 19:59 |

Reitings 519
Reģ: 03.08.2022
Man vienmēr īstajās vietās viss ir gājis kā pa sviestu. Pilnīgs miers un 0 stresa. Visforšākās intervijas ir vietās, kur nav personāldaļas, neuzdod daudz stulbus jautājumus un neliek pildīt kaut kādus testus.
Bet vispār darba tirgus ir nežēlīgs, un 20 gadus atpakaļ iegūts diploms ir ļoti par maz. Es visu laiku kaut ko mācos papildus, lai neizkristu no aprites.
29.03.2025 20:28 |

Reitings 14563
Reģ: 06.07.2022
Džinga @ 29.03.2025 19:59
Iedomājies, ka viņiem tevi vajag vairāk kā tev viņus. Un tā bieži vien arī ir

Šis ir kolosāls padoms! Tik tiešām - ej ar paceltu galvu un drošu soli ;)
29.03.2025 20:31 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits