Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Zobu taisnošana pie rezidenta

Patīk
Reitings 2794
Reģ: 03.11.2023
Vai kāda ir izmantojusi Concordia piedāvājumu zobu taisnošanai pie rezidenta?
Man šis sanāk izdevīgi, jo kopējā cena norādīta 3 tūkst. Mans gadījums ir sarežģīts un tāpat klīnikā noteikti iztērētu kādus 5 tūkst.
Interesē vai kādai ir kāda pieredze kā šis viss notiek, ja to dara rezidents.
25.03.2025 12:00 |

Reitings 236
Reģ: 20.02.2024
Ar ko taisnosi?
Es taisnoju ar invisalign Concordiā, ne pie rezidenta. Visas kapes izgatavo kompānija, kas viņas ražo. Pats ortodonts mani apskatīja pašā sākumā un tad pašās beigās. Ik pa laikam bija jāsūta zobu skeni, un arī šaubos, ka viņš pats tos pētīja, drīzāk citi darbinieki vai arī iespējams skenus arī sūta kapju ražotājam. Viņi tai ārstēšanai arī seko līdzi, cik es sapratu (bet droši nezinu).
Tā ka manuprāt nebūs liela starpība vai pie ortodonta vai rezidenta, es īpašu iesaisti no ortodonta puses neredzēju.
Ar breketēm iespējams pavisam citādi, jo tur jau ortodonts manuāli viņas pievelk.
25.03.2025 14:31 |

Patīk
Reitings 2794
Krišjānis Kariņš @ 25.03.2025 14:31
Ar ko taisnosi?
Es taisnoju ar invisalign Concordiā, ne pie rezidenta. Visas kapes izgatavo kompānija, kas viņas ražo. Pats ortodonts mani apskatīja pašā sākumā un tad pašās beigās. Ik pa laikam bija jāsūta zobu skeni, un arī šaubos, ka viņš pats tos pētīja, drīzāk citi darbinieki vai arī iespējams skenus arī sūta kapju ražotājam. Viņi tai ārstēšanai arī seko līdzi, cik es sapratu (bet droši nezinu).
Tā ka manuprāt nebūs liela starpība vai pie ortodonta vai rezidenta, es īpašu iesaisti no ortodonta puses neredzēju.
Ar breketēm iespējams pavisam citādi, jo tur jau ortodonts manuāli viņas pievelk.

Arī gribu Invisilign.
Paldies, forši, šis iedrošina!
25.03.2025 14:43 |

Reitings 132
Reģ: 23.11.2022
Ja gadījums ir sarežģīts, iesaku konsultēties pie profesoriem Stomatoloģijas institūtā. Ar kapēm var sanākt situācija, ka samaksā 3k, bet zobus iztaisnot nemaz nav iespējams, samaksāsi gan 3k par kapēm, gan vēl 5k citur, gan iztērēsi laiku dubultā. Tas tāpēc, ka sarežģītos gadījumos ir vajadzīgas zināšanas par to, kā tie zobi vispār kustēsies, kad viņus sāks kustināt. Manā gadījumā izrādījās, ka zobu taisnošana vien vispār nepalīdzēs, ir vajadzīga operācija. Bet priekš kapēm dators sazīmēja skaistu bildi, cik viss būs šokolādē.
25.03.2025 14:49 |

Patīk
Reitings 2794
Elemelekaramele @ 25.03.2025 14:49
Ja gadījums ir sarežģīts, iesaku konsultēties pie profesoriem Stomatoloģijas institūtā. Ar kapēm var sanākt situācija, ka samaksā 3k, bet zobus iztaisnot nemaz nav iespējams, samaksāsi gan 3k par kapēm, gan vēl 5k citur, gan iztērēsi laiku dubultā. Tas tāpēc, ka sarežģītos gadījumos ir vajadzīgas zināšanas par to, kā tie zobi vispār kustēsies, kad viņus sāks kustināt. Manā gadījumā izrādījās, ka zobu taisnošana vien vispār nepalīdzēs, ir vajadzīga operācija. Bet priekš kapēm dators sazīmēja skaistu bildi, cik viss būs šokolādē.

Bet kā tas var būt, ka Stomatoloģijas institūts ir vienīga vieta, ka to var noteikt un paredzēt?
25.03.2025 15:13 |

Reitings 132
Reģ: 23.11.2022
Džinga @ 25.03.2025 15:13

Bet kā tas var būt, ka Stomatoloģijas institūts ir vienīga vieta, ka to var noteikt un paredzēt?
Viņiem ir lielāka pieredze ar sarežģītiem gadījumiem. Tev nav jāregulē pie viņiem. Vnk aizej un nokonsultējies. Labāk samaksāt kādus 200 eiro par konsultāciju un viņu izmeklējumiem, nevis izmest 3000 un laiku par taisnošanu ar kapēm, kas Tev nepalīdzēs. Tepat bija forumā tēma, ka zobu taisnošana ar kapēm neko neiztaisnoja, tikai palika sliktāk. Es, protams, nezinu, kas Tavā gadījumā ir tas sarežģītais, tas Tev pašai jāizvērtē, bet man noteikti nebija zināšanu par to, kas notiks, ja manas meitas zobus mēģinās taisnot. Arī dakterei, kas pārdeva ideju par kapēm, nebija šādas zināšanas. Par laimi, viņa tomēr pati ieteica pakonsultēties ar citu, gudrāku ortodontu.
25.03.2025 15:33 |

Reitings 6121
Reģ: 23.08.2022
Krišjānis Kariņš @ 25.03.2025 14:31
Ar ko taisnosi?

šajā komentārā viss pareizi pateikts.
nav nekāda starpība vai tas ir sertificēts ortodonts vai rezidents, ja runa ir par kapēm.
jo to visu, galvenokārt, digitāli izplāno ne tavs ārstējošais ortodotnts. viņš tikai paskatās, vai viss tā reāli varētu strādāt (šim noteikti izies cauri kopā ar sertificētu kolēģi).
tā kā sarežģītu gadījumu ortodontija principā gandrīz vienmēr ir diezgan neparedzama, bieži arī sertificēti kolēģi konsultējas savā starpā.
domāju, ka vienlīdz lielas izredzes novirzīties no ārstēšanas plāna gan veicot ārstēšanu pie sertificēta ortodonta, gan rezidenta. tāda vienkārši ir ortodontijas specifika.
25.03.2025 17:01 |

Reitings 6121
Elemelekaramele @ 25.03.2025 15:33
Viņiem ir lielāka pieredze ar sarežģītiem gadījumiem. Tev nav jāregulē pie viņiem. Vnk aizej un nokonsultējies. Labāk samaksāt kādus 200 eiro par konsultāciju un viņu izmeklējumiem, nevis izmest 3000 un laiku par taisnošanu ar kapēm, kas Tev nepalīdzēs. Tepat bija forumā tēma, ka zobu taisnošana ar kapēm neko neiztaisnoja, tikai palika sliktāk. Es, protams, nezinu, kas Tavā gadījumā ir tas sarežģītais, tas Tev pašai jāizvērtē, bet man noteikti nebija zināšanu par to, kas notiks, ja manas meitas zobus mēģinās taisnot. Arī dakterei, kas pārdeva ideju par kapēm, nebija šādas zināšanas. Par laimi, viņa tomēr pati ieteica pakonsultēties ar citu, gudrāku ortodontu.

šim komentāram arī varu piekrist.
es vienmēr pacientiem, kuriem ir sarežģīti gadījumi iesaku konsultēties pie diviem speciālistiem (viens no tiem Stomatoloģijas instiūtā).
jo taisnība, ka ne visu ir iespējams izregulēt ar kapēm tik veiksmīgi kā aprēķina un saliek programma (ļoti daudz ir atkarīgs no specifiskiem organisma faktoriem).
jāsaprot, ka klīnikas, kas ir tendētas uz kapēm - teiks, ka visu 100% var izdarīt, bet ir liels jautājums, vai tas tā ir, un cik ilgu laiku šī ārstēšana prasīs un vai beigās tā pat nevajadzēs breketus.
tieši nesen bija viens pacients ar sarežģītu gadījumu, aizgāja uz konsultāciju Adentā, sarēķināja visu pasakaini uz kādiem 5k, ja nemaldos, bet viņam principā arī ir indicēta operācija, ko veikt nevēlas, un šādus gadījumus tomēr paredzamāk koriģēt ar breketiem, tā nu viņam tagad ir breketi :D
25.03.2025 17:09 |

Reitings 6121
be.beta @ 25.03.2025 17:09

šim komentāram arī varu piekrist.
es vienmēr pacientiem, kuriem ir sarežģīti gadījumi iesaku konsultēties pie diviem speciālistiem (viens no tiem Stomatoloģijas instiūtā).
jo taisnība, ka ne visu ir iespējams izregulēt ar kapēm tik veiksmīgi kā aprēķina un saliek programma (ļoti daudz ir atkarīgs no specifiskiem organisma faktoriem).
jāsaprot, ka klīnikas, kas ir tendētas uz kapēm - teiks, ka visu 100% var izdarīt, bet ir liels jautājums, vai tas tā ir, un cik ilgu laiku šī ārstēšana prasīs un vai beigās tā pat nevajadzēs breketus.
tieši nesen bija viens pacients ar sarežģītu gadījumu, aizgāja uz konsultāciju Adentā, sarēķināja visu pasakaini uz kādiem 5k, ja nemaldos, bet viņam principā arī ir indicēta operācija, ko veikt nevēlas, un šādus gadījumus tomēr paredzamāk koriģēt ar breketiem, tā nu viņam tagad ir breketi :D

P.S. tā kā izmeklējumi, rentgeni tev jau ir veikti, tad institūtā konsultācijā nebūs viss jāveic no jauna, izmaksas gan jau būs līdz 50 eiro. (tikai jāpalūdz, lai tev iedod šos izmeklējumus "uz rokas").
manuprāt, labāk par 50 eiro pārliecināties, ka ārstēšanas plāns ir realizējams, nekā iebraukt auzās ar 5 gadus garu ortodontisko ārstēšanu :)
25.03.2025 17:11 |

Patīk
Reitings 2794
Es varbūt ne tā pateicu, sakot, ka sarežģīts gadījums. Būtībā citā klīnikā man pateica, ka ir izmaksu skala līdz 4 tūkstošiem un manā gadījumā noteikti bū tie 4. Vienā pusē sakodiens nepareizs.
Protams, saprotu, ka nepaskatoties jau neviens reāli nepateiks cik sarežģīti. :)
Nu skaidrs, tad teorētiski varētu iet pie rezidenta, bet vēl aiziet uz stomatoloģijas institūtu pārliecināties.
25.03.2025 19:44 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits