Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Sinusīts pēc zobu implantācijas.

Reitings 6
Reģ: 15.03.2025
Labdien!
Es nesen ievietoju rakstu par sinusīta pazīmēm.
Aizlikta deguna labā puse, sāpes galvas labajā pusē.Pierē, deniņos un pakausī.
Un pieskaroties šim aizliktajam degunam,sāpes kā caur drāti iziet un pakauša pusi.
Ir taisītas visādas pārbaudes, gan duplex, gan datortomgrāfija un arī magnētiskā rezonanse.
Nekādas problēmas nesaskata.
Protams tas viss tikai galvai un sprandai.
Tikai tagad es sāku lasīt internetā,ka tas viss arī var būt no zobu implantiem.
Man kā reiz ir labās puses aukšžoklī 4 implanti, likti Turcijā.
Un visi simptomi sakrīt.
Un ja tā tas ir,tad ar kādu komprētu pārbaudi to var secināt?
Un vai pretiekaisuma, pretalerģijas līdzekļi var ko līdzēt bez ķirurģiskas iejaukšanās?
Es ļoti negribētu,ka man tas viss tur ieguldītais un izciestās mocības, viss kaķim zem astes.
20.03.2025 16:04 |

10 gadi
Reitings 4216
Reģ: 25.05.2009
Cik tev sen tie implanti likti?
20.03.2025 18:00 |

Reitings 1632
Reģ: 31.01.2023
Vienkāršākais ir panorāmas rentgens, ko tev uztaisīs jebkurā lielajā zobārstniecības klīnikā.
Ja žokļa kauls ir iekaisis, nekas tur nelīdzēs. Jāceļ viss ārā un jātīra. Ibumetīns var atvieglot situāciju, bet ne novērst. Ja nav žēl sevi bendēt ar to draņķi, vari padzert 400mg, 2x dienā 5 dienas.
Bet! Galvas CT tas būtu bijis jāredz.
20.03.2025 18:05 |

Reitings 416
Reģ: 13.02.2024
Bet tie implanti var jau arī spiest uz kādu nervu, tur magnētiskās rezonanses attēli jāskata profesionālam sejas-žokļa ķirurgam. Ja tie implanti ir greizi ielikti vai bojāts kāds nervs, tur viss būs jāoperē otreiz. Sāc ar sejas - žokļa ķirurga apmeklējumu.
20.03.2025 18:13 |

Reitings 6213
Reģ: 23.08.2022
es arī ieteiktu pierakstīties šeit Latvijā pie kāda no sejas-žokļu ķirurgiem uz konsultāciju, tur arī uztaisīs nepieciešamo 3D rentgenu, kurā ļoti labi var redzēt gan maxillāro dobumu, gan audus ap zobiem un implantiem.
ļoti iespējams, ka zem kāda implanta izveidojies iekaisums, kas var radīt šāda veida sūdzības.
ieteiktu neklausīties @GlorijaGrevcova, nekāds nervs tur noteikti skarts un nospiests nav, tad ir pavisam cita klīniskā aina.
principā nekas ļoti traks tas medicīniski nav, tik nauda vējā gan.
manipulācija arī nav īpaši sarežīta - līdzīga kā pie implantācijas - atver vaļā un skatās, ja nedaudz iekaisis, tad var mēģināt ārstēšanu bez implantāta izņemšanas, ja daudz, tad izņem implantu un iztīra iekaisumu, jānogaida, lai sadzīst un var ievietot implantu atkal, vienīgi, ļoti iespējams, ka visa konstrukcija ir jāpārtaisa (ja implanti ir savienoti).
20.03.2025 19:43 |

Reitings 213
Reģ: 19.08.2015
Jūtu līdzi autorei un novēlu, lai izdodas atgūt veselību, saglabājot ieguldīto. Noteikti jākonsultējas ar sejas-žokļu ķirurgu.
Lai neceptu jaunu tēmu, paturpināšu par zobārstiem/ķirurgiem. Pašai dzīves laikā ir nācies vairākkārt konsultēties ar speciālistiem gan par zobu sakņu iekaisumiem un ārstēšanu, gan implantu ievietošanu. Un nu atkal man priekšā ir kaut kāda nolādēta iekaisuma ārstēšanai. Atkal apmeklēju ārstus un mani nebeidz pārsteigt tas, ka jau vairākkārt savas dzīves laikā esmu dzirdējusi komentārus - jums tur nav pareizi salabots, nav kvalitatīti aizpildīti kanāli, nav kvalitatīvi veikta iepriekšējā iekaisuma tīrīšanas operācija.. nu velns parāvis, kuri tad ir tie labie dakteri, kuriem uzticēties, ja viens otra darbu nopeļ?
02.04.2025 22:07 |

Reitings 6213
Lenova @ 02.04.2025 22:07
Jūtu līdzi autorei un novēlu, lai izdodas atgūt veselību, saglabājot ieguldīto. Noteikti jākonsultējas ar sejas-žokļu ķirurgu.
Lai neceptu jaunu tēmu, paturpināšu par zobārstiem/ķirurgiem. Pašai dzīves laikā ir nācies vairākkārt konsultēties ar speciālistiem gan par zobu sakņu iekaisumiem un ārstēšanu, gan implantu ievietošanu. Un nu atkal man priekšā ir kaut kāda nolādēta iekaisuma ārstēšanai. Atkal apmeklēju ārstus un mani nebeidz pārsteigt tas, ka jau vairākkārt savas dzīves laikā esmu dzirdējusi komentārus - jums tur nav pareizi salabots, nav kvalitatīti aizpildīti kanāli, nav kvalitatīvi veikta iepriekšējā iekaisuma tīrīšanas operācija.. nu velns parāvis, kuri tad ir tie labie dakteri, kuriem uzticēties, ja viens otra darbu nopeļ?

jums tur nav pareizi salabots, nav kvalitatīti aizpildīti kanāli, nav kvalitatīvi veikta iepriekšējā iekaisuma tīrīšanas operācija.. nu velns parāvis, kuri tad ir tie labie dakteri, kuriem uzticēties, ja viens otra darbu nopeļ?

atļaušos pakomentēt Jūsu situāciju :)
tie pacienti, kuriem senāk veiktas lielākas zobu labošanas tagad ir diezgan bieži komplicētas problēmas, un tas saistīts ar vairākiem fakotoriem:
kādreiz nebija tik daudz zināšanu, materiālu ar optimālām īpašībām - respektīvi laboja zobus ar tiem materiāliem, kas tajā laikā bija pieejami un ar tehnikām, kuras tajā laikā bija zināmas - un tas līdz zināmam laika posmam ir nokalpojis, un paejot 10+ gadiem sākas problēmas, pareizāk sakot - atklājas problēmas.
tagad ir ievērojami uzlabojušās materiālu īpašības, tehniku specifika, zināšanas kā arī diagnostika (rentgeni!), jo kā zināms - medicīna nepārtraukti attīstās.
diemžēl, invazīvi ārstētiem zobiem pagātnē, visbiežāk mūsdienās ir komplicēta ārstēšana - jo kā redzams, kanāli nav bijuši kvalitatīvi ārstēti (saistīts ar materiāliem, tehnikām un to, ka netika veikti rentgena uzņēmumi sakņu kanālu ārstēšanas laikā - tiem ir jābūt vienas vizītes laikā kā minimums 3-4 gab), tādus zobus nepieciešams pārārstēt.
03.04.2025 10:02 |

Reitings 6213
be.beta @ 03.04.2025 10:02

atļaušos pakomentēt Jūsu situāciju :)
tie pacienti, kuriem senāk veiktas lielākas zobu labošanas tagad ir diezgan bieži komplicētas problēmas, un tas saistīts ar vairākiem fakotoriem:
kādreiz nebija tik daudz zināšanu, materiālu ar optimālām īpašībām - respektīvi laboja zobus ar tiem materiāliem, kas tajā laikā bija pieejami un ar tehnikām, kuras tajā laikā bija zināmas - un tas līdz zināmam laika posmam ir nokalpojis, un paejot 10+ gadiem sākas problēmas, pareizāk sakot - atklājas problēmas.
tagad ir ievērojami uzlabojušās materiālu īpašības, tehniku specifika, zināšanas kā arī diagnostika (rentgeni!), jo kā zināms - medicīna nepārtraukti attīstās.
diemžēl, invazīvi ārstētiem zobiem pagātnē, visbiežāk mūsdienās ir komplicēta ārstēšana - jo kā redzams, kanāli nav bijuši kvalitatīvi ārstēti (saistīts ar materiāliem, tehnikām un to, ka netika veikti rentgena uzņēmumi sakņu kanālu ārstēšanas laikā - tiem ir jābūt vienas vizītes laikā kā minimums 3-4 gab), tādus zobus nepieciešams pārārstēt.

kā arī plombes kādreiz lika ievērojami lielākas, nekā bija nepieciešams, jo tolaik pieejamie materiāli sasaistījās ar zobu tikai mehāniski - tātad vajadzēja izurbt diezgan lielu caurumu, lai tā plombe tur vispār turētos. un šeit rodas vēl viena problēma, ja zobs ir dzīvs, bet tam ir senāk likta milzīga plombe zem kuras ir izveidojies caurums, tad ar lielāko varbūtību būs nepieciešama sakņu kanālu ārstēšana, jo liela plombe jau tā atrodas tuvu nervam, un ja apakšā ir izveidojies caurums, tad visdrīzāk nervs ir skarts.
tas, ko vēl vēlētos piebilst, ja Jūsu ārstējošais ārsts neveic Jums reizi gadā pilnu rentgenoloģisko izmeklēšanu ir big red flag, jo tas ir galvenais instruments ar ko tiek atklātas dažādas patoloģijas - caurumi zem plombēm, nekvalitatīvi ārstēti sakņu kanāli, iekaisumi u.c., kā arī ļoti bieži tikai radioloģiski ir iespējams atklāt problēmu, kamēr vēl nav simptomi (tātad, relatīvi nelielu).
03.04.2025 10:05 |

Reitings 6213
Lenova @ 02.04.2025 22:07

nu velns parāvis, kuri tad ir tie labie dakteri, kuriem uzticēties, ja viens otra darbu nopeļ?

nedomāju, ka tas ir tā, ka viens otra darbu nopeļ, bet drīzāk ar to, kā viss mainās un cik daudz tam seko līdzi kolēģi.
ieteiktu varbūt izvēlēties vairāk jaunos speciālistus, jo tie vairāk seko līdzi aktuālākajām tendencēm, ārstēšanas metodēm, tehnikām utml.
ja runa ir par sakņu kanālu ārstēšanu - noteikti iesaku gan pirmreizējo, gan pārārstēšanu veikt pie speciālista - endodonta. (pārliecinoties, ka šis speciālists tiešām ir sertificēts specifiski endodontijā). šādi speciālisti ir pieejami daudzās klīnikās, kā arī Stomatoloģijas institutā - ar to nevar nošaut greizi tīri ārstēšanas ziņā, par attieksmi gan tas ir cits jautājums - var gadīties visādi.
jo, ja kaut kādu iemeslu dēļ vispārējās prakses zobārstam (terapeitam) neizdosies kvalitatīvi izārstēt sakņu kanālus, tad tā pat būs jāgriežas pie endodonta, kas pēc tam izmaksas palielina x2.
ne velti ir zobārstniecībā dažādas apakšspecialitātes un ieteiktu to ņemt vērā, lai izvairītos no liekas naudas izmešanas.
ja kanālu problēmas, tad meklējam endodontu, ja nepieciešams ielikt plombi - terapeitu, protezēšana - zobu protēzistu, ja ķirurģiskas manipulācijas - sejas žokļu ķirurgu utt. tas būtu drošākais ceļš, lai neiebrauktu grāvī un ilgtermiņā pasaudzētu Jūsu laiku, nervus un finanses.
ceru, ka atbildēju uz Jūsu jautājumu :) ja ir vēl kādi jautājumi - droši :)
03.04.2025 10:14 |

Reitings 432
Reģ: 13.09.2023
be.beta @ 20.03.2025 19:43
es arī ieteiktu pierakstīties šeit Latvijā pie kāda no sejas-žokļu ķirurgiem uz konsultāciju, tur arī uztaisīs nepieciešamo 3D rentgenu, kurā ļoti labi var redzēt gan maxillāro dobumu, gan audus ap zobiem un implantiem.
ļoti iespējams, ka zem kāda implanta izveidojies iekaisums, kas var radīt šāda veida sūdzības.
ieteiktu neklausīties @GlorijaGrevcova, nekāds nervs tur noteikti skarts un nospiests nav, tad ir pavisam cita klīniskā aina.
principā nekas ļoti traks tas medicīniski nav, tik nauda vējā gan.
manipulācija arī nav īpaši sarežīta - līdzīga kā pie implantācijas - atver vaļā un skatās, ja nedaudz iekaisis, tad var mēģināt ārstēšanu bez implantāta izņemšanas, ja daudz, tad izņem implantu un iztīra iekaisumu, jānogaida, lai sadzīst un var ievietot implantu atkal, vienīgi, ļoti iespējams, ka visa konstrukcija ir jāpārtaisa (ja implanti ir savienoti).

Problēma varētu būt tāda, ka Latvijas stomatologi neņem pārārstēt Turcijas ''tūristus''.
Tā ir tāda kā cunftes iekšēja vienošanās. Personīgi zinu tādus gadījumus ar pāris Institūta ķirurgiem. Un pārārstēšanai vajag tiešām labu speciālistu.
03.04.2025 17:53 |

Reitings 6213
Pianiste @ 03.04.2025 17:53

Problēma varētu būt tāda, ka Latvijas stomatologi neņem pārārstēt Turcijas ''tūristus''.
Tā ir tāda kā cunftes iekšēja vienošanās. Personīgi zinu tādus gadījumus ar pāris Institūta ķirurgiem. Un pārārstēšanai vajag tiešām labu speciālistu.

tas, ka neviens nav sajūsmā labot tik lielas ziepes, tas ir skaidrs, bet teikt, ka neņem pārārstēt tas būtu pārāk skaļi teikts. jā, noteikti ir daļa, kas neuzņemas, ņemot vērā cik bieži šie darbi ir lieli, kompleksi un čakarīgi, bet zinu pietiekoši daudz kolēģus, kas to dara ;) par tādu vienošanos neesmu neko dzirdējusi, un ja tāda ir, tad diezgan neprofesionāli, jo tomēr zobārsts ir ārsts un ārstam pēc definīcijas ir jādara viss, kas viņa spēkos lai palīdzētu pacientam (no veselības un funkcionālā aspekta), nešķirojot, vai šis no Turcijas brauc vai no Baltkrievijas ;)
03.04.2025 19:19 |

Reitings 432
Reģ: 13.09.2023
be.beta @ 03.04.2025 19:19

tas, ka neviens nav sajūsmā labot tik lielas ziepes, tas ir skaidrs, bet teikt, ka neņem pārārstēt tas būtu pārāk skaļi teikts. jā, noteikti ir daļa, kas neuzņemas, ņemot vērā cik bieži šie darbi ir lieli, kompleksi un čakarīgi, bet zinu pietiekoši daudz kolēģus, kas to dara ;) par tādu vienošanos neesmu neko dzirdējusi, un ja tāda ir, tad diezgan neprofesionāli, jo tomēr zobārsts ir ārsts un ārstam pēc definīcijas ir jādara viss, kas viņa spēkos lai palīdzētu pacientam (no veselības un funkcionālā aspekta), nešķirojot, vai šis no Turcijas brauc vai no Baltkrievijas ;)

Es rakstīju, ka ''problēma varētu būt tāda...". Un šāda problēma reāli pastāv. Jā, ir ārsti, kuri mēģina labot turku kļūdas, jo par visu maksā pacients. Rezultāts nav garantēts, jo sākuma pozīcijas ir turku pusē ))
Ja godīgi, tad es saprotu turku zobus tikai tad, kad tiešām visi zobi ir jāizrauj, un tad uz tukšām smaganām saliek implantus, tad pēc 4-5 mēnešiem saliek zobus.
Latvijas stomatologi (godprātīgi) cenšās maksimāli saglabāt esošos zobus, uzlabot to veselību un estētiku. Izraušana ir pēdējais, ko ar zobu var izdarīt.
Es jau esmu pēdējā posmā, kad uz maniem dažiem implantiem liek kroņus - tas bija garš ceļš un rūpīgs zobārsta darbs - rentgeni, nospiedumi, smaganu formeru likšanas, karkasu mērīšanas, implantu piemērīšanas utt. - kā to var izdarīt ar 2 Turcijas braucieniem?
03.04.2025 19:51 |

Reitings 213
be.beta @ 03.04.2025 10:14

nedomāju, ka tas ir tā, ka viens otra darbu nopeļ, bet drīzāk ar to, kā viss mainās un cik daudz tam seko līdzi kolēģi.
ieteiktu varbūt izvēlēties vairāk jaunos speciālistus, jo tie vairāk seko līdzi aktuālākajām tendencēm, ārstēšanas metodēm, tehnikām utml.
ja runa ir par sakņu kanālu ārstēšanu - noteikti iesaku gan pirmreizējo, gan pārārstēšanu veikt pie speciālista - endodonta. (pārliecinoties, ka šis speciālists tiešām ir sertificēts specifiski endodontijā). šādi speciālisti ir pieejami daudzās klīnikās, kā arī Stomatoloģijas institutā - ar to nevar nošaut greizi tīri ārstēšanas ziņā, par attieksmi gan tas ir cits jautājums - var gadīties visādi.
jo, ja kaut kādu iemeslu dēļ vispārējās prakses zobārstam (terapeitam) neizdosies kvalitatīvi izārstēt sakņu kanālus, tad tā pat būs jāgriežas pie endodonta, kas pēc tam izmaksas palielina x2.
ne velti ir zobārstniecībā dažādas apakšspecialitātes un ieteiktu to ņemt vērā, lai izvairītos no liekas naudas izmešanas.
ja kanālu problēmas, tad meklējam endodontu, ja nepieciešams ielikt plombi - terapeitu, protezēšana - zobu protēzistu, ja ķirurģiskas manipulācijas - sejas žokļu ķirurgu utt. tas būtu drošākais ceļš, lai neiebrauktu grāvī un ilgtermiņā pasaudzētu Jūsu laiku, nervus un finanses.
ceru, ka atbildēju uz Jūsu jautājumu :) ja ir vēl kādi jautājumi - droši :)

Tas, ka materiāli, tehnikas, zināšanas attīstās, ir skaidrs. Sāpe par bērnībā un agrā jaunībā (pirms 20 gadiem) saņemto zobu ārstēšanu, kas no mūsdienu skatu punkta droši vien ir briesmīga, jau ir izsāpēta. Šorbīd bēda ir par 3 gadus atpakaļ stomatoloģijas institūtā ārstētu zobu pie endodonta (jauna speciālista, ko ieteica stom.institūta zobārsts - terapeits), par ko, protams, maksāta ne maza nauda. Speciālists jauns, jauks, attieksme super, šķiet, ka zina, ko runā un dara. Problēma ir atgriezusies, endodonts sūta pie ķirurga. Gaidot rindu pie ķirurga, pakonsultējos vēl pie cita zobārsta, kas specializējas kanālu ārstēšanā (ne stom.institūtā), kurš, apskatot rentgentu, komentē, ka endodonta veiktajai ārstēšanai iztrūkst būtisks etaps, lai ārstēšana būtu bijusi veiksmīga. Lūk, tāpēc arī mans cepiens iepriekšējā komentārā.
10.04.2025 00:15 |

Reitings 6213
Lenova @ 10.04.2025 00:15

Tas, ka materiāli, tehnikas, zināšanas attīstās, ir skaidrs. Sāpe par bērnībā un agrā jaunībā (pirms 20 gadiem) saņemto zobu ārstēšanu, kas no mūsdienu skatu punkta droši vien ir briesmīga, jau ir izsāpēta. Šorbīd bēda ir par 3 gadus atpakaļ stomatoloģijas institūtā ārstētu zobu pie endodonta (jauna speciālista, ko ieteica stom.institūta zobārsts - terapeits), par ko, protams, maksāta ne maza nauda. Speciālists jauns, jauks, attieksme super, šķiet, ka zina, ko runā un dara. Problēma ir atgriezusies, endodonts sūta pie ķirurga. Gaidot rindu pie ķirurga, pakonsultējos vēl pie cita zobārsta, kas specializējas kanālu ārstēšanā (ne stom.institūtā), kurš, apskatot rentgentu, komentē, ka endodonta veiktajai ārstēšanai iztrūkst būtisks etaps, lai ārstēšana būtu bijusi veiksmīga. Lūk, tāpēc arī mans cepiens iepriekšējā komentārā.

sakņu kanālu ārstēšanas iznākums ir ļoti grūti prognozējams, pat ar to, ja viss tiek izdarīts 100% pareizi pēc protokola (tiek kvalitatīvi sapildīti sakņu kanāli). principā vai sadzīs vai nesadzīs iekaisums (pie kvalitatīvi sapildītiem kanāliem) atkarīgs gan no infekcijas sākotnējās pozīcijas, izmēra, lokalizācijas un vēl citiem daudz un dažādiem faktoriem. un, diemžēl, nereti iekaisumi neizdzīst un zobs ir izraujams.
vai Jūs esat pārliecināta, ka šis otrs speciālists varēs nodrošināt veiksmīgu ārstēšanu?
man, kā speciālistam, šķiet interesanta šī daļa "kurš, apskatot rentgentu, komentē, ka endodonta veiktajai ārstēšanai iztrūkst būtisks etaps, lai ārstēšana būtu bijusi veiksmīga.", jo rentgenā var redzēt vai kanāli ir kvalitatīvi izārstēti un vai iekaisums dzīst, bet pēc rentgena nav iespējams noteikt iepriekšējās ārstēšanas gaitu, un vai tur kaut kas ir bijis izlaists.
tādejādi, vienkārši grūti noticēt, ka institutā varētu nekvalitatīvi endodonts saārstēt kanālus.
un ja nu tomēr, kaut kas tāds ir noticis, tad gandrīz ar 100% garantiju tas ir tāpēc, ka to ir ierobežojusi sakņu kanālu anatomija - vienkārsi nav fiziski iespējams "iziet" šos kanālus utml.
tas tā vienkārši mans viedoklis par ko var padomāt, lai nesanāk Jums iztērēt vēl finanses un pārārstēt šos kanālus pie cita, bet rezultāts tā pat nav un zobs ir izraujams :)
10.04.2025 07:41 |

Reitings 213
bet pēc rentgena nav iespējams noteikt iepriekšējās ārstēšanas gaitu, un vai tur kaut kas ir bijis izlaists

Tika veikta saknes rezekcija, pēc tam iekaisums bija sadzijis, pat kauls atjaunojies. Tagad iekaisums atgriezies, un kā man saka - tādēļ, ka pēc rezekcijas zobs nav aizpildīts "no otras puses", ko redzot rentgenā, un tas neesot pareizi.
Es nespecializējos šajās lietās, tādēļ tikai klausos, ko man saka. To, vai veikšu pārārstēšanu citā klīnikā vēl domāju.. izspriedīšu pēc konsultācijas ar ķirurgu. Tāpēc jau mans sākotnējais komentārs bija ar to sašutumu, ka katrs speciālists saka kaut ko savu un "noliek" iepriekšējā ārsta darbu.
Man arī šobrīd negribās atmest domu, ka stom.institūts ir viena no labākajām vietām, kur veikt problemātisku zobu ārstēšanu.
10.04.2025 12:41 |

Patīk
Reitings 555
Reģ: 02.05.2020
Kad liek implantus augšā, ir būtiski, lai kauls būtu vismaz 10mm, kurā liek implantu. Ja ir mazāk, tad ir jāliek bone graft (neizinu Latviski, bet kaula "pildījums'), lai šos 10mm sasniegtu. Ir cilvēki, kam deguna dobumi ir zemu, tuvu žoklim, un 10mm nepietiek. Ja liek bone grafting, tam ir jādzīst minimums 3-4 mēnešus, jo tas principā pieguļ un kļūst par savu žokļa kaulu. Negaidīt šo laiku NEDRĪKST. (Man šis ir darīts, strādāju nozarē) izklausās, ka jūsu gadījumā ir bijis nepietiekošs kauls un implanti ir izgājuši cauri deguna dobumā. Šis ir bīstami. Meklējiet sejas/žokļa ķirurgu ar steigu. Mums klīnikā ir bijuši pacienti, kas ar šo problēmu nāk no Turcijas varoņdarbiem un pastāv risks zaudēt daļu augšējā žokļa kaula.
Vienmēr teicu un vienmēr teikšu - pārstājiet ārstēties Turcijās!! Tik daudz cilvēku pēc Turcijas meklē palīdzību pie vietējiem ārstiem un reti kurš vēlas uzņemties ārstēšanu, jo tas nav paša darbs un draud zaudēt apdrošināšanu. Ne vienu vien pacientu esam redzējuši ar drausmīgām mutēm, iekaisumiem, žokļu atrofiju un visu izrietošo.
10.04.2025 19:31 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits