patroneses @ 26.02.2025 20:55Būtu mūsdienīgāk iztikt bez sieviešu dzimuma izcelšanas un runāt vienkārši par vardarbibu partnerattiecībās, nevis tikai pret sievietēm. Abi dzimumi ir vienlīdzīgi.
PsychStudent @ 26.02.2025 21:37
Saprotu, ka tāds ir mūsdienīgais skatījums, bet statistika runā pati par sevi. Turklāt darbā ir jāfokusējas uz kaut ko vienu – brīva vieta veidot jaunu pētījumu par vardarbību in general
Džinga @ 26.02.2025 21:38
Statistika būtu citādāka, ja vīrieši nekaunētos par to runāt. Bet saprotu, jā, Tev tēmu jāsašaurina pētījuma nolūkos.
Statistika būtu citādāka, ja vīrieši nekaunētos par to runāt. Bet saprotu, jā, Tev tēmu jāsašaurina pētījuma nolūkos.
patroneses @ 26.02.2025 22:12Es pateikšu kāpēc sievietes nemeklē palīdzību.
Tāpēc ka nekādu palīdzību atrast nesanāks. Kā tad var palīdzēt ? Tā reāli , kā?
Aizvest uz patversmi un tur ļaut pasēdēt nakti? Ar psihologu aprunāties?
Neviens neko palīdzēt netaisās. Taisās tikai uzkrāt statistiku, lai var dibināt visādas darba grupas un saņemt naudu tiem, kas tajās grupās kaut ko pēta, izstrādā un salīmē reklāmas pa pilsētu ka vardarbībai nav attaisnojuma un ka nevar to ignorēt. Viss. Ar to viss ir beidzies. Nekā cita nav. A jēga kāda?
kādi faktori ietekmē palīdzības meklēšanu
law7 @ 27.02.2025 09:16Nepiekrītu, ka:
1. Par to netiek runāts. Tieši otrādi- par to pēdējos gados publiskajā telpā tiek ļoti daudz runāts.
2. Statistika ir traģiska. Tur daudz kas atkarīgs, kā uz to paskatās. Tie, kuri apgalvo, ka statistika ir traģiska, visbiežāk atsaucās uz pirms ilgāka laika veiktu sieviešu aptauju par pieredzi viņu dzīves laikā, kas maz ko liecina par aktuālo situāciju, bet, rēķinot aptaujāto sieviešu vecumu, iesniedzas tādos laikos, kad vairums no mums, šī foruma dalībniecēm, nebijām pat ieplānotas.
Tas, par ko gan netiek runāts, ir, ka izteiktu vairumu no šīs vardarbības veic riska grupu vīrieši un cietušās būtu varējušas sevi elementāri pasargāt jeb nepakļaut riskam, ar tādiem neielaižoties attiecībās.
Atceros, ka nesen soctīklos lasīju, ko daži acīmredzami profesionāļi, kas strādā ar vardarbības lietām, norādīja un ko es arī esmu pamanījusi. Praktiski visos vardarbības gadījumos, kas pēdējos gados izskanējuši publiski, cietušās attiecību veidošanai ir izvēlējušās vai nu alkoholiķus, vai narkomānus, vai azartspēļu spēlmaņus vai pat pilnīgi nepieskaitāmus vīriešus. Šīs kategorijas kopā veido varbūt 10-15% no vīriešu populācijas, nu nav obligāti tādus jāizvēlas. Jo nav iespējams, katrai, kura izdara šādu izvēli, pielikt klāt policistu 24 h režīmā.
Savukārt, vardarbības pārtraukšanai no valsts puses nu jau ir pat ļoti labi mehānismi, taču šķirties no varmākas arī ir kaut mazliet jāgrib.
Džinga @ 27.02.2025 09:50
Tad viss, ko tu gribēji pateikt, ka sievietes pašas ir vainīgas un neko vairāk lietas labā darīt nevajag?
law7 @ 27.02.2025 09:57
Lūdzu, nepiedēvē man to, ko nekad neesmu teikusi. Neviena nav vainīga, ka partneris ir vardarbīgs pret viņu.
Taču, ja, izvēloties partneri, ir iespēja n-reizes samazināt risku jeb iespējamību jebkad ciest no partnera vardarbības, tad es to noteikti ieteikšu jebkurai sievietei. Turklāt šo riska grupu kontekstā nav runa tikai par ievērojamu vardarbības riska samazināšanu, bet arī izvairīšanos no daudziem citiem s*diem, kuri ir bieži sastopami attiecībās ar tādiem vīriešiem.
patroneses @ 26.02.2025 22:12Es pateikšu kāpēc sievietes nemeklē palīdzību.
Tāpēc ka nekādu palīdzību atrast nesanāks. Kā tad var palīdzēt ? Tā reāli , kā?
Aizvest uz patversmi un tur ļaut pasēdēt nakti? Ar psihologu aprunāties?
Neviens neko palīdzēt netaisās. Taisās tikai uzkrāt statistiku, lai var dibināt visādas darba grupas un saņemt naudu tiem, kas tajās grupās kaut ko pēta, izstrādā un salīmē reklāmas pa pilsētu ka vardarbībai nav attaisnojuma un ka nevar to ignorēt. Viss. Ar to viss ir beidzies. Nekā cita nav. A jēga kāda?
patroneses @ 27.02.2025 10:16
Nu jau - "nav vainīga.."
Ir vainīga protams. Nebūtu partnera - nebūtu vardarbības. Kurš dabūja partneri un nebēga uz reiz? Vai tad nezināja ka ir bīstami?
Statistika esot traģiska? Kas tur tāāāāds traģisks? Ko nozīmē vārds traģisks? Traģiski ir tad kad ir letāls iznākums. Un arī ne vienmēr. Traģisks ir tad kad nav sistemātisks. Tā ir dzīves joma, kurai jāpielāgojas un kas jāņem vērā veicot savas dzīves izvēles. Un savas dzīves izvēles ir mūsu ziņā un pie savām izvēlēm mēs vainīgi esam paši. Tas būtu jāsaprot.
Un traģiska ir ne tik daudz vardabība. Tikapt traģiski var būt tas, ka sievietei neizdodas nodibināt ģimeni, dzemdēt un audzināt bērnus un šī iemesla dēļ ikdienā pārdomāt savu stāvokli un plānot pašnāvību.
Pareizi ir teikt ka vardarbībai nav attaisnojuma, nevis ka upuris nav vainīgs.
patroneses @ 26.02.2025 22:08
Kāda tad ir tā statistika un kā šī statistika iegūta?
law7 @ 27.02.2025 09:57
Lūdzu, nepiedēvē man to, ko nekad neesmu teikusi. Neviena nav vainīga, ka partneris ir vardarbīgs pret viņu.
Taču, ja, izvēloties partneri, ir iespēja n-reizes samazināt risku jeb iespējamību jebkad ciest no partnera vardarbības, tad es to noteikti ieteikšu jebkurai sievietei. Turklāt šo riska grupu kontekstā nav runa tikai par ievērojamu vardarbības riska samazināšanu, bet arī izvairīšanos no daudziem citiem s*diem, kuri ir bieži sastopami attiecībās ar tādiem vīriešiem.
Džinga @ 27.02.2025 11:01
Man šķiet, ka tu caur puķēm mēģini izplatīt kaut kādu red pill propagandu. (:
attiecību veidošanai ir izvēlējušās vai nu alkoholiķus, vai narkomānus, vai azartspēļu spēlmaņus
Džinga @ 27.02.2025 11:01
Man šķiet, ka tu caur puķēm mēģini izplatīt kaut kādu red pill propagandu. (: