debestinaa @ 20.02.2025 10:29Savulaik kad es tievēju, biju izstudējusi visu google, pētījumus utt., jo vairākkārt neizdevās notievēt uz kalorija deficīta. Sāku interesēties par produktiem ar augstu/zemu GI, lîdz ko atcēlu visus produktus ar augstu GI, svars uzreiz burtiski mēneša laikā stabilizējās un es vienmēr biju pāēdusi un pat pārēdusies, tikai produkti ar zemu GI, un pārstāju ēst jebko starp ēdienreizēm. Nevajag ēst brokastis, tad pavidam ābols, tad pusdienas, tad pavidam atkal kaut ko, tad vakariņas un tad atkal kaut ko. Atsakies no kartupeļiem, bietēm, vārītiem burkāniem
uz doto brīdi es vairs sen jau neko nerēķinu, es vienkārši zinu produktus, kurus drīkstu un kurus nedrīkstu ēst. Nekad vai ļoti retu ēdu arbūzu,vīnogas,nekādi kartupeļi, makaroniem nē, nē sautētiem burkāniem un daudz kam citam, var atrast tās tabulas internetā. Tagad esmu sen pie tā pieradusi,tāds vienkàrši ir mans uzturs, neesmu ne izbadējusies ne nogurusi. Protams dažreiz uznāk MR, tad traki gribas saldumus, appēdu kādu snikeri bet nu tas ir reizi mēnesī.Džinga @ 20.02.2025 11:30
Cik kalorijas dieanā sanāk ar tādiem paradumiem? Nav tā, ka super maz ?
Es rēķināju, ka vispār diezgan daudz varu ēst, lai būtu 1500, kas man vajadzīgs deficītam
Skandalalert @ 20.02.2025 18:39Man ir daudz lieka svara, kadi 20 kg tocna, sveru nu jau pāri 90. 170 cm gara. Esmu meginajusi 100x un tāpat ilgtermiņa svars aug. Laikam esmu kkada beitikveidiga, kas to vien dara ka tieve un nekad nenotievē. Kādas 3 ned tagad mēģināju low carb - keto, svērusies neesmu, bet pēc sajutam liekas, ka pat esmu pieņēmusies svara. Darbs nav sedoss, bet nav ari aktīvs. Daudz strādāju, nesportoju, nav laika. Un nu tocna needu daudz. Un garso darzeni loti.
Džinga @ 20.02.2025 19:06
Bet tiešām, galvenais jautājums, vai tu zini, cik kalorijas apēd?
Es, piemēram, nesen noskaidroju, ka mini paciņa ar kukurūzas kraukšķiem garšvielās vien ir 500. Liekas, kas tad tur, bet nu re
Varbūt vari uzrakstīt dažu dienu ēdienkarti ar konkrētiem produktiem?debestinaa @ 20.02.2025 10:29Savulaik kad es tievēju, biju izstudējusi visu google, pētījumus utt., jo vairākkārt neizdevās notievēt uz kalorija deficīta. Sāku interesēties par produktiem ar augstu/zemu GI, lîdz ko atcēlu visus produktus ar augstu GI, svars uzreiz burtiski mēneša laikā stabilizējās un es vienmēr biju pāēdusi un pat pārēdusies, tikai produkti ar zemu GI, un pārstāju ēst jebko starp ēdienreizēm. Nevajag ēst brokastis, tad pavidam ābols, tad pusdienas, tad pavidam atkal kaut ko, tad vakariņas un tad atkal kaut ko. Atsakies no kartupeļiem, bietēm, vārītiem burkāniem
Skandalalert @ 20.02.2025 19:10
Var jau but, ka tiesam kludos ar to intuitivo sajutu par to cik apedu. Jo nu katru kcal neskaitu, bet nu aptuveni jau it ka zinu cik kur kas ir. Edu galvenokārt sevis gatavotu mājas edienu
Skandalalert @ 20.02.2025 19:10
Var jau but, ka tiesam kludos ar to intuitivo sajutu par to cik apedu. Jo nu katru kcal neskaitu, bet nu aptuveni jau it ka zinu cik kur kas ir. Edu galvenokārt sevis gatavotu mājas edienu
Kanga @ 21.02.2025 00:22Nekad neesmu sapratusi šīs tievēšanas fanātes, kuras x kg dēļ atsakās no normālas pārtikas.
Rora @ 21.02.2025 00:29
Patiesībā, lai notievētu ne no kā nav jāatsakās. Liekais svars (ja vien cilvēkam nav medicīniski iemesli) ir neiztērētas kalorijas, ko viņš uzņem. Attiecīgi - ja tu esi aktīvs, pilnvērtīgi ēd, tev pilnīgi ne no kā nav jāatsakās. Bet, ja tu sēdi visu dienu (9 līdz 18) pie datora, mājās un uz darbu brauc ar auto, uz savu dzīvokli 5.stāvā - ar liftu, tad, visticamāk, tev ir kaloriju "pluss" - tu apēd vairāk, nekā izlieto, un, galu galā, tas noved pie liekajiem kg.
Kanga @ 21.02.2025 00:34
Tieši tā. Un nav tur vaina kartupeļos vai bietēs.
Kanga @ 21.02.2025 00:22Nekad neesmu sapratusi šīs tievēšanas fanātes, kuras x kg dēļ atsakās no normālas pārtikas.