akul12 @ 17.02.2025 09:25Pa 40tk bomžatņiki, bet cik maksā nebomžatņiks vismaz 2 vai 3 reizes vairāk ?
Pašiem remontēt dzīvokli ir dauz izdevīgāk, ja vēl vīrs, tēvs vai brālis kaut ko jēdz no remontiem, tad 2 reizes nav jādomā. Visiem remontētajiem dzīvokļiem ir labs uzcenojums par neko.
Pašu spēkiem izremontēt 40tk vērtu dzīvokli būs kādi 5tk.. ja neaiziet galejībās. Virtuves un vannasistabas tādos dzīvokļos mazas un daudz neprasa, salikt regipšus un laminātu istabās nemaksā daudz materiālos.
Esmu izgājis cauri nelielas mājas remontam sākot no grīdas līdz jumtam iekļāvos zem 10tk gandrīz visu darīju pats. Tikai logus, ārdurvis ielika firma
Kate9 @ 17.02.2025 12:11
Janem jaunajos projektos, kur viss no 0!
Nevajadzēs neko remontēt baigi.
akul12 @ 17.02.2025 09:25Pa 40tk bomžatņiki, bet cik maksā nebomžatņiks vismaz 2 vai 3 reizes vairāk ?
Pašiem remontēt dzīvokli ir dauz izdevīgāk, ja vēl vīrs, tēvs vai brālis kaut ko jēdz no remontiem, tad 2 reizes nav jādomā. Visiem remontētajiem dzīvokļiem ir labs uzcenojums par neko.
Pašu spēkiem izremontēt 40tk vērtu dzīvokli būs kādi 5tk.. ja neaiziet galejībās. Virtuves un vannasistabas tādos dzīvokļos mazas un daudz neprasa, salikt regipšus un laminātu istabās nemaksā daudz materiālos.
Esmu izgājis cauri nelielas mājas remontam sākot no grīdas līdz jumtam iekļāvos zem 10tk gandrīz visu darīju pats. Tikai logus, ārdurvis ielika firma
Kate9 @ 17.02.2025 12:11
Janem jaunajos projektos, kur viss no 0!
Nevajadzēs neko remontēt baigi.
Kanga @ 17.02.2025 13:12
Interesanta statistika. Man dzīvoklī iebūvētā virtuve vien maksāja 2k. Viss kapitālais remots izmaksāja 30k, ieskaitot darba samaksu. Nebija tur gan speciāli atlasīta koka grīda vai visdārgākās flīzes kādas vien varēja ielikt, bet kopumā tik izmaksāja pilnībā kapitāls remonts ar visu grīdas liešanu, sienu taisnošanu, jaunām elektroinstalācijām beidzot ar mēbelēm pirms pāris gadiem.
Džinga @ 17.02.2025 17:30
Jūs maksājāt firmai, nevis paši remontējāt vai ne?
Man šķiet, ka akul runā par variantu, kur paši remontē. Ja ir prasmes un laiks, tad tiešām izvevīgāk ir sačinīt neremontētu dzīvokli nekā pirkt gatavu.
akul12 @ 17.02.2025 17:46Cilvēki pērk depo, kā karstus pīrādziņus poļu flīzes pa 8eiro m2 un tualetes podus pa 50eiro. Tāpat optimus mēbeles savai virtuvei. Līdz ar to remonts neizmaksā veselu bagātību.
Nav tā ka ja samaksās citam, tad viss padarīsies ātrāk. Reizēm tie meistari vienkārši sabojā materiālu. Vai pat nozog. Ja uz pirkstiem neskatās.
Ar to visu izmaksā krietni virs 5000 eur.
akul12 @ 17.02.2025 18:24
Kas tieši mazam dzīvoklim izmaksā virs 5tk remontam, ko veic paša spēkiem?
patroneses @ 17.02.2025 18:28
kopējā summa.
akul12 @ 17.02.2025 18:35
Kam tieši, protams, ja ieskaiti katru paklājiņu, televīzoru un telefonu, tad sanāk vairāk.
Tomēr Klasisku padomju virtuvi 10-/+m2 izremontēt nemaksā kosmosu.
Porams, ja vēlies ošņāt ceptus sīpolus, var gāzt sienas laukā un tad jau tiešām dēļ pārbūves projekta, saskaņošanām 5tk neiekļausies.
Diabolus @ 17.02.2025 21:17
Es neticu, ka šajā summā ir ierēķinātas mēbeles un tehnika.
Un cik laika resursu tas prasīja? Jārēķina, vai tiešām tas galu galā bija izdevīgāk…
patroneses @ 17.02.2025 20:01Padomju laiku dzīvoklī jāmaina ir visa grīda, logi un durvis. Tāpat visa vanna un pods. Klāt nāk visu alumīnija vadu aizvietošana ar kapara, vadu diametru palielināšana. Rozetes ar zemējumu, virtuves galda virsma ar iebūvējamām mēbelēm. Visa apgaismojuma nomaiņa. Pie reizes jānomaina arī ūdens trubas un kanalizācijas stāvvads. Būtībā tur paliek tikai sienas. Viss pārējais ir vecss. Un te divi varianti - vai nu vākt visu nost, vai arī vienkārši pārlīmēt tapetes un nomainīt podu - ielikt jaunu ledusskapi un notīrīt putekļus no ventilācijas cauruma. Otrais variants kādos 1500 EUR ierakstīsies. Bet tas nav īsti remonts. Tā ir apkope.
Un cik laika resursu tas prasīja? Jārēķina, vai tiešām tas galu galā bija izdevīgāk…
AmieB @ 18.02.2025 07:44Atgriežoties pie autores jautājumiem. Izvēlies, ko pēc tam varēs viegli pārdot vai izīrēt. Kas ir pieprasītākais izvēlētajā vietā?
Džinga @ 18.02.2025 10:10
Manā gadījumā sanāca izdevīgāk, remontējām ar vīru paši. Ielikām kvalitatīvākus materiālus, grīdas, druvis. Jau izremontētajos dzīvokļos bija vispār baigi lēts tas remonts.
Laiku un nervus tas prasa, protams.