Kas ir tas, kas liek jums sevī vilties

Reitings 157
Reģ: 29.06.2015
Sveikas, meitenes.
Šodien ir pārdomu diena, kad ir vēlme arī uzrakstīt savas pārdomas, jo šī ir vienīgā vieta, kur varu to izdarīt. Pastāstiet par to, kas jums dzīves laikā ir licis vilties sevī tā pamatīgi?
Diemžēl, nevaru izplūst detaļās, bet sākšu.
Pirms pāris gadiem sāku rakt sev bedri, ņemot kredītus. Iemesli bija dažādi, gan attaisnojami, gan neattaisnojami. Tagad, kad esmu vecāka, ar grūtībām to visu sagremoju. Strādāju diendienā, pelnu divas algas, lai varētu nosegt savus parādus, taču dažkārt paliek tik smagi ap sirsniņu, ka gribas ielīst stūrī, raudāt. Taču mani bērni ir mana motivācija turpināt šo ceļu. Pats briesmīgākais ir apzināties, ka tu pats esi vainīgs pie tā, ka neviens tev nelika pistoli pie deniņiem un nelika aizņemties kaut ko.
Dažkārt paliek smagi, jo divu algu pelnīšana ietekmē arī veselību ilgtermiņā, bet tā ir cena, ko es maksāju šobrīd. Ja man būtu iespēja izmainīt dzīvi līdz brīdim, kad pirmo reizi apsvēru kredītu, es to vairs nedarītu. Ja godīgi, ļoti ilgojos pēc tā brīža, kad varēju darīt tikai vienu darbu. Ir emocionāli grūti.
Jūs noteikti varat mani nosodīt, arī es sevi nosodu katru dienu, taču par spīti tam cenšos būt stipra un domāt par to, ka tuneļa galā vienmēr ir gaisma. Noteikti zinu, ka saviem bērniem nekad neļaušu izdarīt šādu kļūdu.
Laikam grūtākais arī ir tas, ka par šo nevaru nevienam pastāstīt, tas krājas manī un uzrakstīt ir vienīgais, kā atvieglot to drausmīgo sajūtu sirsniņā. Tas arī ir tas, kas man ir licis sevī smagi vilties - neapdomātas rīcības.
Paldies, ka izlasīji.
Lai foršs vakars.
04.02.2025 00:24 |

Reitings 1216
Reģ: 13.12.2023
Varētu nosodīt, ja nebūtu sapratusi savu kļūdu, atteiktos maksāt, vainotu citus, utt. Bet šis nav tas gadījums. Diemžēl dažreiz gūstamās mācības ir ļoti sāpīgas, bet ko nu vairs. Lai būtu kaut neliela mākoņa gaišā maliņa, varu tikai iedomāties to atvieglojumu un pašapziņas līmeni, kas tev būs, kad būsi tikusi ārā no šī purva, un cik izcila būs tava darba ētika un paškontrole, un tu ļoti labi apzināsies, cik daudz tu patiesībā vari paveikt.
04.02.2025 15:13 |

Reitings 61
Reģ: 02.02.2025
Vai esi skatījusies, vai visi % sarēķināti pareizi? Mūsdienās varbūt tā vairs nav, bet agrāk ātrie kredīti nebija godprātīgi.
Liela ikmēneša summa un it kā ilgs periods 2-3 gadi, bet skatoties no pozitīvās puses - laiks ir relatīvs - man ir sajūta, ka Covid bija aizvakar, bet reāli pirms 5 gadiem. Tā kā labāk koncentrēties uz to, ka laiks paies ātri un drīzumā varēsi uzelpot.
04.02.2025 15:20 |

Patīk
Reitings 2909
Reģ: 03.11.2023
GlorijaGrevcova @ 04.02.2025 15:03

Atšujies no manis, mazsmadzeņu radība, te ir forums, kaut kas nepatīk, pisies prom vai sameklē block funkciju.

ārprāts 😁😁
04.02.2025 15:22 |

Reitings 815
Reģ: 28.01.2023
Man liekas, ka grūti par kaut ko spriest pirms nav zināma summa. Ir starpîba tie ir 20 vai 3 tūkstoši.
Bet nu katru mēnesi var iemaksāt kredītā lielāku summu, varbūt jāmēģina savilkt kārtīgi jostu , noskaņoties un tad arī maksāt vairāk. Vai tiešām nav nekādi arī tuvinieki , kas var aizdot naudiņu lai nomaksā to kredīta pamatsummu un miers un tad arī varēsi atdot vēlāk pa lēnām?Savādāk katru mēnesi maksā mistiskus %.
05.02.2025 08:37 |

10 gadi
Reitings 4172
Reģ: 22.11.2013
Varu tevi mierināt ar faktu,ka neesi vienīgā tāda pasaulē, kurai ir parādi. :)
Atceros,ka gadus 10 atpakaļ arī es biju jauns un zaļš gurķītis,kas gribēja šikāk dzīvot, bet man nebija finanšu pratība. Kā rezultātā tika iegādāta mašīna caur nebanku kredītiestādi. Joprojām atceros to abloma sajūtu,kad sapratu,ka ikmēneša pieņemamais maksājums vairs nav tik patīkams saprotot, kāda ir gala summa jāapmaksā. Protams, tagad esmu gudrāka, un paldies Dievam, man ir labāk apmaksāts darbs un tādas problēmas vairs nav.
Visām problēmām, tāpat kā kredītiem, reiz pienāk gals. Galvu augšā :)
P.S. - nav pieredze, bet varbūt var ko līdzēt finanšu konsultants?
05.02.2025 09:00 |

Reitings 896
Reģ: 29.04.2021
Šis ir iemesls, kāpēc lai vai cik grūti būtu , nekad neņemtu kredītus , jo tā var iebraukt lielās auzās . Veiksmi nomaksāt un ātrāk tikt no tiem parādiem vaļā .
05.02.2025 11:49 |

Patīk
Reitings 2909
Reģ: 03.11.2023
queen2820 @ 05.02.2025 11:49
Šis ir iemesls, kāpēc lai vai cik grūti būtu , nekad neņemtu kredītus , jo tā var iebraukt lielās auzās . Veiksmi nomaksāt un ātrāk tikt no tiem parādiem vaļā .

apsveicu
05.02.2025 12:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits